Biljetter till Vatikanen mm utan att ta guide?

Av Jrix
20 aug. 2016 20:37 (redigerad)
Visningar: 8784
Hej . Måste man ha guide för att köpa förköpsbiljetter till tex Vatikanen ? Var köper man biljetterna ? Har sökt på nätet men bara funnit med guide !

Tar gärna emot länkar och tips mm

Jag har även guide men vill nog om någon är intressant att dela guide med oss ? Vi ska till Rom 5-9 oktober 2016

Mvh jhennie Rix
Av Brassen
20 aug. 2016 20:41
Behövs inga biljetter till Vatikanen.
Av Jrix
20 aug. 2016 20:42
Är det gratis? Var behövs biljetter ? :)
Av Brassen
21 aug. 2016 15:06
Själva Vatikanen med Peterskyrkan och petersplatsen m.m är gratis ( om inget ändrats sista tiden) däremot museer och Sixtinska kapellet m.m kostar. Lycka till !
12 nov. 2016 22:46
Hej!
Var i Rom för en vecka sen och kan berätta lite runt besöket i Vatikanstaten. Själva staten märker man inte av när man går in i, det är som vilken stad som helst, ingen gränskontroll eller så. Du tar bussen dit (flera linjer går dit) och när du går av är du där. Det som folk brukar vilja se är Muséet och Peterskyrkan. Vi (två vuxna + två barn, 7 och 3 år) hade förköpt biljetter till vatikanmuséet via deras försäljningssida (https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do). Gör det!!! Det kostar 4 euro mer per person (gratis för den yngsta) än om du köper på plats. Kön var kanske 350 m när vi kom en timme efter öppning och den stod i stort sett still. Med vår utskrift på bokningen gick vi direkt in. Väl inne byter man till sig en biljett i en kassa. Sen går man igenom muséet mot det man vill se. Missa inte Rafaels Stanzer och Sixtinska kapellet! Det är uppbyggt så man går igenom hela alltet (eller ena sidan och en våning som vi gjorde.) och avslutar med Rafaels rum och sen kapellet innan man som bonus slussas ut ur Gudfadern III-trappan (Jag veeet, inte den bästa filmen men det ÄR ändå Gudfadern).
Petersplatsen med kyrkan ligger på en helt annan plats på gångavstånd från muséet. Till höger om kyrkan kan man gratis lämna in sulky /barnvagnar till en vakt. De får inte tas med in. Att gå in i kyrkan är gratis men det kostar pengar att ta sig upp i kupolen. 8 euro per vuxen för att ta hissen upp till taket. Kön till luckan var lång men gick snabbt! Hissen hann med alla som köpte biljetter så det var ingen kö till den. Man kommer upp på kyrktaket precis där kupolen börjar och kan gå in och se kyrkan uppifrån. Superfint! Vidare kan man släpa sig upp för svindlande sneda trappor längst upp i kupolen och få en fantastisk vy över Rom. Det är rätt svettigt men värt det och ett bra äventyr för en 7-åring. Sen kan jag passa på att tipsa om att ta en fikapaus på kyrktaket! Där finns ett litet kafé. Här kan du också posta brev! Vi köpte vatten och glass och gick ut och satte oss i fläktande skugga och tittade upp på Peterskyrkans kupol. Knasigt och härligt! Hoppas någon blir klokare. Ha en trevlig resa.