Bilhyra i USA

3 apr. 2008 21:37
Visningar: 378
Vad är lämpligast/billigast? Hyra bil i förväg här i Sverige, eller hyra på plats i USA (New York/Florida)?
4 apr. 2008 09:28
Det bästa är absolut att hyra bil i förväg i Sverige. Du kan leta rabatter som du aldrig blir erbjuden på plats. Vi var till Florida i december och då fick vi de bästa priserna från Holiday Autos.
En sak du ska se upp med är försäkringarna. Om du hyr från Sverige brukar alla nödvändiga försäkringar vara inkluderade. Trots det kommer de på hyrbilsfirman att försöka kränga ytterligare försäkringar när ni hämtar ut bilen. Hyrbilsfirmorna tjänar nämligen ganska bra på att sälja försäkringar. De kan uppgå till stora belopp, lika mycket som själva hyrkostnaden om man inte ser upp.

Lycka Till GB
Av Moose
4 apr. 2008 17:22
Hej! De senaste gångerna jag varit över har jag hyrt bil från Sverige. Ibland samtidigt som jag bokat flygbiljetten. Exempelvis på några av AMEX-korten så ingår alla bilförsäkringar. dvs du slipper de i USA så svindyra tilläggsförsäkringarna. Ibland kan man dessutom få bra rabatt om man har "frequent-flyer" kort hos ngt flygbolag. Många kommer nog att skriva att jag har fel - men till skillnad från hotell mm - så har jag via min resebyrå fått mkt bra rabatter i den djungel som finns vid biluthyrning, senast var i Frisco där jag via svensk resebyrån fick en Herz-bil men obegränsad körsträcka för 30 dollar per dygn!
Diskussionen är stängd för nya svar