Bilbarnstol mellan Hat Yai och Pak Bara?

16 nov. 2014 15:06
Visningar: 175
Håller på att planera resrutt, vi är en familj på två vuxna och ett litet barn som kommer vara strax under två år när vi reser. Planen är att flyga till Bangkok, och därefter ta sig till Koh Lipe (och lite andra öar, men Lipe är det enda vi vet att vi vill till).

Visst är det enklast att flyga vidare till Hat Yai från Bangkok då? Men hur gör vi när vi åker taxi mellan Hat Yai och Pak Bara, finns det ens bilar med bilbarnstol?
Av Sierra
16 nov. 2014 16:09
Ja, det bästa är att flyga till Hat Yai Airport och därefter taxi/minibuss knappt 2 tim till Pak Bara för speedboaten till Lipe. Barnstolar finns tyvärr inte i taxi/minibuss.
http://thaibeachtravellers.com/transport

Ni kan ju även flyga till Langkawi via Kuala Lumpur och hoppa över Bangkok. Från Langkawi Airport är det ca 10 min med taxi/minibuss till Telaga Harbour för färjan över till Lipe. Dock får ni i detta fall endast 15 dagars uppehållstillstånd då ni anländer till Thailand med båt. Detta om ni inte skaffar Tourist Visa som ger er 60 dagar.
17 nov. 2014 19:45
Okej, tack för svar. Hittade att Nok Air tillhandahåller något som kallas Fly n Ferry, där man kan boka både flyg och färja i ett: http://www.nokair.com/contents/travel_info/lipe_flyferry/en-US/index.html

Då ingår både flyg, transport till hamnen, och färjan vad jag förstår. Är det något du kan rekommendera eller har hört något om? Då går flyget från Don Mueang, men vi har ändå tänkt stanna några dagar i Bangkok, så då spelar det ingen roll.
Av Sierra
17 nov. 2014 22:28
Jag antog att ni skulle flyga vidare direkt därför blev mitt svar som ovan.

Det är riktigt att NokAir erbjuder ett paket med flyg, landtransfer och färja med Tigerline från Hat Yao Pier. AirAsia har ett liknande paket dock med den skillnaden att det går via Hat Yai och speedboat från Pak Bara.

Båda bolagen opererar från Don Mueang och deras paket är bra alternativ till bra pris.