Bila till eller från ayers rock

23 sep. 2014 12:50
Visningar: 328
Hej! Vi är tre tjejer som åker till australien om tre veckor. Vi landar i melbourne och tänkte chilla där ett tag innan vi börjar rundresan. Vi tänkte hyra husbil och åka till ayers rock och flyga därifrån till cairns. Men har fått ett tips om att vi borde flyga mellan melbourne och ayers rock och sen köra till cairns istället, pga att resvägen är lite roligare där.

Någon som kört dessa sträckor som kan säga vad ni tycker?
och har ni något tips på billiga hyrfirmer?
Av Ziesta - Utvecklare Reseguiden.se
23 sep. 2014 16:45
Vilken sträcka som är bäst att köra beror lite på vad ni är ute efter att se, och hur lång tid ni har på er?

Om jag var er skulle jag nog välja att köra från Melbourne västerut, utmed Great Ocean Road (som är en fantastisk kuststräcka med bergsformationer i havet), kanske en sväng upp mot Grampians National Park, förbi Adelaide (med ett stopp på Kangeroo Island om ni har tid och vill uppleva Australiensiska djurlivet), och sedan förbi Flinders Ranges National Park, "underjordiska" staden Coober Pedy och till slut Ayers Rock/Uluru. Missa inte heller Kata Tjuta/The Olgas i närheten.

Anledningen att jag skulle välja den sträckan är främst för att ni inte bör missa Great Ocean Road! :-) Jag har inte åkt sträckan Ayers Rock - Cairns men jag har åkt från Darwin - Cairns.

Här kan du jämföra priser från olika hyrbilsföretag: http://www.reseguiden.se/hyrbil/australien/au