Bila och bo i Krugerparken

Av Pk70
7 dec. 2014 21:02
Visningar: 1600
I februari åker vi tillbaka till Sydafrika och fokuserar denna gång helt på Krugerparken. Vi ska bo på några av de större restcampsen så dotterns badbehov tillfredsställs och att vi snabbt kommer ut i parken på morgonen. Min fundering är om vi behöver handla med oss någon mat med in i parken eller om allt finns att köpa på plats?
Finns det bra grillmöjligheter?
Någon som har erfarenhet av att bo på "egen hand" inne i Kruger och som har några sköna tips och erfarenheter att dela med sig av?
8 dec. 2014 00:08
Så spännande att resa till Kruger parken! Inne i parken finns en del restauranger i anslutning till lodgerna. De säljer nog också en del livsmedel. Men jag har för mig att det är ganska mycket dyrare än utanför parken.
Vad det gäller grillmöjligheter så är jag ganska säker på att det finns på de flesta lodger, kan så klart variera beroende på ställe. Sydafrikanerna älskar sin Braii (BBQ) så jag har svårt att tänka mig att det inte skulle finnas.
Jag skulle rekommendera er att prova på att tälta i parken. Jag har aldrig tältat i just Kruger, men i flera av national parkerna i Namibia, Botswana och Zimbabwe. Det är en fantastisk upplevelse!

Hoppas ni får en härlig resa!
Av Mr_b
1 feb. 2015 08:10
Var där höstlovet 2013 och tillbringade en vecka med selfdrive och eget boende på camparna inne i Kruger.

Det är helt rätt att bo inne i parken. Nuförtiden har man stor nytta av Facebooksidan Latest Sightings - Kruger. Besökare rapporterar in sina senaste sightings och är du i närheten är det bara att åka dit. Hittade bland annat en stor Lejonhanne som just hade fällt en Giraff på det sättet och och mängder av andra intressanta saker. Man rapporterar inte om Noshörningar dock, detta för att skydda dem.

Grillmöjligheter - Braai - finns överallt. Det är Sydafrikanernas nationalsport att grilla och butikerna har allt som behövs för en grill.

Hade jag åkt tillbaka hade jag lagat så mycket mat själv som möjligt, restaurangerna på Camparna är usla. Jag hade också handlat utanför parken och tagit med mig in. Den enda restaurangen som är något att ha är väl i så fall Selati Station Grillhouse beläget vid en före detta tågstation i Skuzuza, den största campen.

Den dåliga maten på restaurangerna var ett allmän samtalsämne. Märkligt att det var så för Sydafrika har annars kanonbra mat. Det ryktades då om att McDonalds skulle ta över restaurangerna i de statliga Camparna men det var nog ett skämt. Hade iofs blivit bättre.

När vi var där var det mest djur men också mest människor och trafik i de södra delarna. Längre norröver var det vackrare natur och mindre trafikerat. Nästa gång jag åker dit ska jag bo på Olifants Rest Camp som ligger jättevackert vid Olifants River.

Voortrekker Road mellan Pretoriuskop och Afsaal brukar ha mycket djur. H4-1an mellan Skuzuza och Lower Sabi är också bra. Öster om Satara finns en del vägar som också är klassisk Safarimark.

Vi såg 42 Noshörningar på en vecka. Tyvärr är de snart utrotade på grund av Kinesernas tillkortakommande i vissa avseenden.
Av Pk70
1 feb. 2015 12:17
Tack Mr_b för riktigt bra tips 😃
FB-sidan ser ju ut att vara ett kanonsätt att få tips på var det är action! Fanns det WiFi på någon av camperna eller ni hade ett välfyllt telefonkort för mobildata?

Vi kommer att bunkra lite pasta och torrvaror i Hoedspruit men kommer att bo på flera camper så vi får hoppas på att hitta färskvaror (och kött och suspekta korvar till grillen 😄) i butikerna där inne om vi ska kunna undvika restaurangerna (bor två nätter på Letaba, Satara och Lower Sabie och en natt på Pretoriuskop).

H4-1 hade vi flera häftiga möten med elefanter sist och runt Satara hoppas vi på bra Lejonmöten, ska absolut lägga tid på området öster om campen. Voortrekker Road läger jag in på vägen mellan Lower Sabie och Pretoriuskop. En vecka till avresa nu... Längtar!
Av Mr_b
1 feb. 2015 13:36
WiFi minns jag inte om det fanns men kolla på Sanparks hemsida. Jag satte på dataroomingen vid korta tillfällen. Funkade över hela södra och mellersta Kruger.

Butikerna inne i parken är välfyllda med suspekta korvar och annat att lägga på grillen. Bra viner och öl har de också. Se bara till att åka ut så fort grindarna öppnar, men det vet du väl för du tycks ha varit där förut?

MrB
Av Pk70
1 feb. 2015 20:09
Vi får kolla så abonnemangen funkar med datatrafik i Sydafrika. Mycket bra tips med FB-sidan!

Vi har valt att bo inne parken just för att kunna "hänga på låset" och komma ut i parken direkt när den öppnar och djuren är som aktivast 😄 Ska försöka få till matlagningen också så vi har god mat att se fram emot (slippa de flottiga pommesen)...
Av Mr_b
3 feb. 2015 21:33
Lova att komma tillbaka med några bilder här på RG!