Bila Las Vegas - Los Angeles juni 2020, 2 vuxna

Av Maka67
19 nov. 2019 11:09
Visningar: 107
Vi är två vuxna 50+ som ska mallanlanda i Las Vegas för att flyga från Los Angeles nio heldagar senare i juni 2020.

Planen är att göra Las Vegas "måsten" under någon eller några dagar och avsluta med LAs "måsten" ett par tre dagar. Själva bilresan skulle alltså ta någonstans mellan tre och fyra dagar. Vi tänker oss att köra i en stor cirkel/omväg för att ta oss från Las Vegas till LA.

Enligt Google Maps, som jag definitivt inte litar på, ska det ta ca fyra timmar att bila mellan Las Vegas och LA. Antar att det i verkligheten ligger på åtta timmar om man sträckkör men det vill vi inte göra. Vi vill ta det lugnt, uppleva och se saker på vägen. Vi tar gärna en omväg bara för att få se eller uppleva det där lilla extra.

Vi tycker om att se historiska och kulturella saker och vackra vyer. Vi vill se både det man "måste" se som turist men även sånt som man bara snubblar över. Vi vill kunna stanna där det är fint, för att vi är fikasugna eller för att nåt särskilt fångat vårt intresse. Det kan t ex vara en vacker kyrka, en liten byhåla med ett lokalt museum eller en badvänlig strand.

Vi kan tänka oss att bo på B´n´B eller bättre hotell (inga vandrarhem, kackerlackshotell eller liknande).

Vad skulle du rekommendera för väg? Vad måste vi enligt dig uppleva och se? Rekommenderade boenden? Annat bra att tänka på?
20 nov. 2019 20:55 (redigerad)
Kör upp till Betty sväng vänster in i Death valley å till höger en liten skylt "Rhyolite goast town". Ett speciellt ställe med ett berömt hus byggt av glasflaskor. Sikta därefter på Stowepipe wells å 5 km före har du sanddyner på högersida. Vill du se jätteträn sikta på Lake Isabella och vidare småvägar som knappt syns på Googlemaps till Three Rivers där det finns billig övernattning. För att hinna så långt måste du åka före kl 7 från Vegas. Morgonen efter kör du in i Sequoia NP där du har att göra hela dagen och kör ut vid Grant Grove och övernatta i Squaw Valley eller nere i Fresno. Sedan äre bara att ta valfri väg till LA. Jag är inte alls lika kinkig på boenden som dig så där har jag inga tips. Jag tycker 3 nätter räcker i LV varav en dag läggs på Hoover dam och ta guidad tur där.
Av Maka67
21 nov. 2019 09:24
Varmt tack, Brycecanyon! Det var precis såna här tips som jag sökte, det där lilla extra som man inte kan läsa om i turistbroschyrerna.