Bila i Toscana över helgen?!

2 okt. 2011 16:11
Visningar: 4813
Hej! Åker till Pisa på torsdag, framme närmare tolvslaget och tillbaka mot Sverige tidigt söndag morgon. Två dagar knappt sammanlagt alltså. Skulle vilja se lite av Toscana, bla Volterra, Siena, Chiantiområdet, ev Florens. Vad hinns med om man tar en hyrbil eller är det bättre att stanna i Pisa och göra dagsutflykter? Mycket tacksam för svar!!!
Av Annl
2 okt. 2011 17:25
Hej,

Jag har rest en hel del i Italien men inte varit i Pisa.

Jag har däremot hört - rätt eller fel - att Pisa är trist och inte mycket att ha. Men detta har jag som sagt inte någon personlig erfarenhet av.

MEN däremot så vet jag att Siena och Florens är riktigt trevliga städer och väl värt ett besök. Siena är riktigt häftigt och i Florens finns mycket kul att göra. Just i Toscana har vi ätit fantastiskt god mat.

Trevlig resa!
2 okt. 2011 19:18
Tack Anni! Precis vad jag hört också. Men undrar om det är för kort tid att hyra en bil och hinna se ngt på två dagar. Och vad hinner man egentligen med på så kort tid?
2 okt. 2011 19:31
Florens var fantastiskt likaså Volterra. Siena och San Gimignano hade jag kunna skippat. Vägarna är rätt så krokiga så det tar rätt så lång tid när man ska någonstans. Toscana är fantastiskt, ha det så bra!
Av Asok
3 okt. 2011 18:10
och jag kan säga att skippa Florens o satsa på Siena o San Gimginano med omnejd!
Florens kan vara lite "lömskt" om man kör hyrbil för man får inte köra på vissa gator om man vill parkera centralt och då fotar polisen dig o du får böta. Tyckte Florens var för turistigt för min smak medans Siena var riktigt mysigt (mycket turister där också men annorlunda). Tror vi räknade med 2-3 timmar bilresa från Pisa o ner till Siena. Finns många små byar/guldkorn på vägen också.

Har också hört att Pisa skall vara lite "tråkigt" och det är bara lutande tornet med omnejd som är nåt att ha men har själv inte heller varit där.
Av Pelle77
3 okt. 2011 18:13
Jag var i Toscana för ett par år sedan och hyrde bil. Florens är en mysig stad, men resans höjdpunkt var att få komma ut med bilen i det vackra landskapet och besöka små byar. Siena är jättevackert och rekommenderas starkt. Likasa San Gimignano och Lucca. Men har ni så kort tid så kommer ni inte hinna flänga runt. Ta Florens ena dagen och kör lite utanför staden den andra dagen. Pisa kan ni skippa. Horder med folk för att se på tornet och inget annat.
Av Annl
4 okt. 2011 19:29
Du hinner se saker och kommer att få fantastiska dagar och det är så vackert i Toscana - precis som flera redan skrivet.

och som jag skrev innan -maten är gudomlig.
Citerat från lskarattresa:
Tack Anni! Precis vad jag hört också. Men undrar om det är för kort tid att hyra en bil och hinna se ngt på två dagar. Och vad hinner man egentligen med på så kort tid?
4 okt. 2011 21:41
Funderar nu på att åka rutten Volterra- Siena-Greve in Chianti- Pisa och eventuellt stanna ngt på vägen under våra två dgr! Tror ni detta funkar?