Bila i Spanien

Av Glenn_s
6 nov. 2012 09:35
Visningar: 5547
Hej
Nästa år skall vi göra det jag länge drömt om. Barnen är nu tillräckligt stora för att inte slå ihjäl varandra, för att ta hela familjen på en biltur genom Europa.

Det blir några stopp på vägen, men de största tiden skall vi lägga i Spanien. Jag skulle vilja ha era tips på guldkorn där. Så snälla ni, tipsa på och var inte rädda för att vara detaljerade :)
Av Jonnyx
29 nov. 2012 13:45
Ett tips är att inte åka ner här under högsäsongen framförallt då inte i Augusti. Helst skall ni undvika perioden Juli - 15 September. Augusti är huvudsemestermånad för de flesta Europeer inklusive vi här i Spanien och då är det trångt utmed kusterna och prisern i topp. (rådet gäller för övrigt hela sydeuropa). Om ni ändå äker ner i Juli - Augusti så undvik inlandet, där är det helt enkelt för varmt då.

Själ bor jag sedan många år på Costa del Sol i södra Spanien och omgivningarna här passar er säkert helt förträfligt. Våren mars - juni samt hösten September - November är helt perfekta månader här.

Du kan se bilder från min omgivning på min Pinterestsida: http://pinterest.com/jonnyx1/

Välkommen till Spanien
30 nov. 2012 00:33
Hej!
Ja södra delen är härlig, Nerja med sina droppstensgrottor, Ronda där man kan se spaniens äldsta tjurfäktningsarena, Mijas och härliga utsikten från restaurangen där mot havet, Malaga och Alhambra palatset, Marbella förstås och besök också Gibraltar då ni ändå är där.
Vi åkte också bil nästan 3000m upp till Sierra Nevada vilket var toppenkul.
Och alla småvägar i bergen är toppenkul att utforska, inga turister där inte....:)
Lycka till,
Mvh Eva
29 jan. 2013 15:52
Hej!
Jag har varit mycket i Catalonien/Costa Brava och vill tipsa om den regionen. Vi har haft Tossa de Mar som bas - en mysig badort. Kanske inte jättebarnvänlig om barnen är små (det blir snabbt djupt vatten), men om de är lite äldre så. Sen finns det massor att se på lagom avstånd. Cadaques är jättemysigt och sen Salvador Dalis hus i Port Lligat. Det är vackra slingriga vägar längs kusten. Vi har även åkt till Andorra över dagen. Det går även om det blir en lång dag.
Trevlig resa!
/Anna
29 jan. 2013 19:13
Conil de la frontera på Costa de la Luz. Härliga bad i Atlanten, fin, lång sandstrand, trevlig stad med trånga gränder. Man kan göra utflykter till bl.a Cadiz, Tariffa och Jerez. Hyr ett hus eller rum på ett hotell. Vill du veta mer gå in på www.conil.se
Av Mirreli - Reseguiden.se
30 jan. 2013 21:35
Hejsan, Spanien är ett jättestort land, bodde själv under flera år på Costa del Sol och bilade gärna runt landet när vi var lediga. Saken är att det känns som vi bara har utforskat en bråkdel och ändå har vi åkt kustvägen från Malaga till Alicante med många stopp på vägen, utforskat Sierra Nevada, Granada, Sevilla, Cordoba, Cadiz och en hel del inlandet runt Murcia (såsom Caravaca de la Cruz etc.). Vidare har vi gjort många härliga utflykter med Malága som bas och upplevt Gibraltar, Jerez de La Frontera, Ronda mm. Det jag vill ha sagt med detta är att det finns så mycket att uppleva att jag tror man först måste koncentrera sig på vilken del av Spanien man vill utforska. Hur mkt jag än älskar Costa del Sol så tror jag att bilar ni med kids från Sverige så är det nog bättre att hålla sig lite mer norrut, det är en bra bit att ta sig med bil...
En mer nordlig del av Spanien som är underskattat i Sverige är Santander med omnejd, mycket vacker, inte fullt lika varmt på somrarna och ej överhopat av turister.
Långt svar men svårt att sluta när man talar om detta fantastiska land.

:) Skall själv till Malaga med man och två barn i mars för att visa vart min store son föddes (Marbella sjukhus), längtar sjukt mycket, vi har inte varit tillbaka sedan flytten tillbaka till Gbg 2004...

Vart än dina väger tar dig hem så kommer ni säkert få en fantastisk semester!//Mirre