Bevis på att man har pengar så man klarar sig under sin semester.

Av Ann85
16 aug. 2011 18:12
Visningar: 2324
Hej igen.

Jag har läst någonstans, kommer inte ihåg exkt var, att när man kommer till passkontrollen och så på Seychellerna att dom vill ha dels bevis på att man har bokat boende innan man kommer dit och det ska va med hotellets information på, typ adress och liknande. Plus att jag har läst att dom vill veta att man har tillräckligt med pengar för att uppehålla sig där under sin semester.

Min fråga är nu, hur ska jag/vi visa att vi har nog med pengar utan att behöva ta med oss allt i kontanter. Har ju ingen lust att resa med en massa kontanter på mig. Jo, en annan sak också, vilken valuta ska man använda? Har läst att dom har Seychelles Rupees, britiska pund och Euro. Ska man ha en valuta eller lite av varje?

Tack för hjälpen.
16 aug. 2011 19:08
Hej!
kan du tänka dig, det är jag som svarar igen ;)

Om du läser din gamla tråd så har du svaret på pengafrågan där:
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/ata-ute-priser-16719

Bokat boende och pengar så man klarar sig det kräver de flesta länder vid inresa. Men det är ju inte så att alla måste visa upp en penningbunt. Eller att man alltid kontrolleras.

Oss frågade de aldrig nåt ö h t.

Men blir du stoppad för rutinkontroll så kommer de frågorna att ställas antagligen - om de misstänker annat. Det handlar ju om att inte folk skall komma dit och lva på gatorna, jobba svart eller bli bidragstagare och därmed tärnade på landet!
17 aug. 2011 21:48
Att ha ett kreditkort brukar anses bevis på att man har pengar.
Pund såg jag inte till när jag var där, det var framför allt euros eller rupees. Båda går bra, ibland var det förmånligare att betala med euro och ibland rupees.
Men det är bra att ha lite rupees när man handlar i småbutiker och åker buss. Hotellen tar betalt i euro. Man får ju rupees ur automaten när man tar ut pengar.
Av Friss
19 aug. 2011 14:56
Hej!!
De frågade inte oss pengar när vi gick igenom kontrollen, men däremot ville de se att man hade biljett hem igen. Som jag skrivit innan så lönar det sig betydligt att betala med rupees. Vi var där i våras och alla restaurangbesök, shopping och taxiturer var betydligt billigare i rupees. Priserna stod också alltid i rupees. Tyvärr hade vi en del euro med oss, så bi förlorade en del, men sedan tog vi bara ut rupees. Boendet betalade vi med kort eller euro. Jag hade tagit med lite euro, växlat till mig rupees på plats och betalt boendet med kort. Allt var mycket billigare än hemma, det var en trevlig överraskning, eftersom många säger att där e dyrt, men det var väldigt billigt i affärerna, speciellt på La Digue..Trots hajar, så vill jag mer än gärna dir igen:-)
19 aug. 2011 15:03
Min erfarenhet är att turister "måste"betala i Euro på många ställen. T ex sevärdheter eller speciella turistmenyer.

Botaniska trädgården i Victoria har inte ens rupees på entréskylten.
Jag antar att invånarna besöker den gratis... :)

Och på en av restaurangerna i Victoria kan man läsa det tydligt, att trusiter betalar ett pris i € och seycheller ett lägre pris i Rupees. (den alldeles vid Big Ben-korsningen)

Men varför ha allting i cash när det finns kort som komplement? Då slipper du fundera (ja jag vet att det kostar en växlingsavgift...).
Av Ann85
19 aug. 2011 15:53
Hej.

Tack för tipsen.

Vi kommer att ha med oss Euro eftersom vi bor på Irland där dom har det, så det är enkelt för oss, ska kanske se till att växla in lite i SCR för att ha när man kommer dit.

Kommer betala hotellet med kort (om inte det ingår när man bokar flyg och boende samtidigt och man ändå ska betala för flyget. Annars blir det nog kontanter, vill ju ha lite kolla på hur mycket man gör av med så man inte får en chock när man kommer hem =)
19 aug. 2011 16:54
Som jag skriver i den andra tråden så kan du inte växla det på hemmaplan - i af inte i Sverige utan det får du växla på plats.

(OK, halshugg mig nu om det går, men det gick inte för oss).
Av Ann85
19 aug. 2011 16:59
Ska ta och kolla upp det med resebolaget vi åker med. Det ska tydligen finnas så att man kan växla på hotellet men det är kanske inte säkert.

Vi håller fortfarande på att fundera hur mycket vi ska ha i reskassa för middag, shopping och nöjen, lär ju bli en del pengar med tanke på att det va rätt dyrt att äta.

Men som sagt. Vi ska kolla annars så kan man ju ta ut från en bankomat eller något i Victoria. Eller?
Av Friss
20 aug. 2011 15:33
Hej! Vi var aldrig i Victoria( var väldigt lite på Mahe), så har inte en aning om hur det e med valutan där, men i alla restauranger (enkla, pizzerior, lite finare) stod priset i rupees. Likadant i livsmedelsaffärer och klädesaffärer. Vet inte varför det e skillnad, men så var det på de ställen vi var på och det var Praslin, La Digue och lite på Mahe.På flyplatsen förlorade man också en hel del om man betalade med euro, som tur var hade vi lite rupees kvar :-)
Av Friss
20 aug. 2011 15:37
Hej igen!!
Vi såg aldrig några "turistmenyer" eller att man som turist var tvungen att betala i euro. Kan tänka mig det är så i Victoria, kanske fler turister där???
21 aug. 2011 13:15
Du lär klara dig fint med Euros som du kompletterar med Rupees på plats och vid behov. Vi använde mest € och växlade in väldigt lite lokal valuta - och vi klarade oss bra. Samtidigt som många andra verkar ha mest rupees och det har oxå funkat bra! :)

(Denna konversation känner jag skulle ha varit i din pengatråd snarare än denna som handlar om hur man bevisar att man har pengar utan att ha dem i kontanter vid inresa):
Av Bibby
24 aug. 2011 21:34
Aldrig fått nån sån fråga men har en kompis (jo, faktiskt!!! ;) ) som kom till Kanada och då frågade de vart hon skulle och hur hon skulle kunna betala för sig under det halvåret hon skulle vara där (inget arbetsvisa alltså) och det var lite oklart (vilket det faktiskt var, men det är en annan story) men när hon visade sitt Amex-kort så vart det "Welcome to Canada"....

Alltså, nån typ av kreditkort är alltid bra att ha.
Av Cylix
1 sep. 2011 14:52
Tjenare,

Jag var på Seychellerna mars/april. Fantastiskt ställe.
Sluta var orolig och bara njut.. Där är fantastiskt.
Du behöver inte visa att du har pengar när du kommer. De vill bara att du ska skriva i var du ska bo och att du ska visa din retur biljett. Växla någon tusenlapp så du har pengar när du kommer ner. Sen rekommenderar jag att hämta ut på ATM. Där får du bäst valuta och blir inte lurad =)

Njut nu och det kommer bli den bästa resan du gjort och förmodligen kommer göra i ditt liv.