Betala kilimanjaro med kontanter?

2 jan. 2018 10:51
Visningar: 257
Vi åker till Tanzania om en månad 5feb-5mars. Vi tänkte ta oss till Moshi och boka en topptur till kilimanjaro och safari på plats. Hur gör man med betalningen? Betalar man med kort där eller måste man ta med sig allt i dollar eller kan man ta ut så mycket pengar ur en atm på plats? Känns sådär kul att resa runder med ca 50 000kr i dollar på oss.. Jätte tacksam om någon vet.

Tack!
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Tommy
10 jan. 2018 09:27
Vi ska till Kilimanjaro i oktober. Hur mycket betalar ni för toppbestigningen per person och hur mycket hjälp med guide, bärare och kock får ni för de pengarna? Har ni lagt in en dag för att acklimatisera er också eller går ni varje dag?
11 jan. 2018 10:49
Hej! Vi har inte riktigt bokat in oss på någon tur ännu. Men tror vi ska gå lemosho rundan på 7 eller 8 dagar. Jag kan höra av mig när vi kommer hem i början av mars hur vi gjort och hur allt har fungerat. =)
Av Tommy
12 jan. 2018 07:49
Hade du velat göra det hade det varit toppen. Alltid bra med färska nyheter på marknaden.
Har ni kollat här hemma på sidor över er led så ni har något att jämföra med?

Nu ska vi ta oss upp längst leden Marangu och har sett att priset ligger på nätet runt 15.000 -17.500 kronor plus att de rekommenderar att man ger cirka 250 USD som dricks per person.
15 jan. 2018 08:07
Har kikat runder lite på priser.
Skiljer sig väldigt mycket på om man väljer ett bolag här ifrån Sverige och om man väljer ett bolag från Tanzania.
Tror vi har bestämt oss för cheifstours, faktiskt en kille här på reseguiden som hade varit väldigt nöjd med dom.
Läste väldigt bra recensioner på tripadvicer om bolaget också.
De tog 1790dollar för Lemosho route på 8dagar och 7 nätter.
Nu har vi bestämt oss för samma runda men på 7dagar och 6 nätter så räknar med att priset går ner några dollar.
Och då kommer vi gå varje dag, det gjorde man även om man tog en dag längre men då blev det 2dagar som blev kortare i timmar vandring.
Men vi chansar =) Men tror inte det skiljer sig så jättemycket i pris. Det är mer att vi är lite rastlösa och inte vill hänga runt för många timmar i ett läger.. =)

Då hämtar dom oss på flyget, en hotellnatt innan vandringen och en efter.
Kommer ha max 7porters, 2guider och 1 kock. Och våran grupp kommer bestå av oss 2 och max 2 personer till ifall det är fler som vill vandra den rutten samma datum som oss.
Ja dricksen ska väl vara ca 8-10dollar/bärare, 10-15dollar/kock och 15-20dollar/ guide. Per dag då. Så dricksen blir ju "billigare" om det skulle hänga på 2 personer till =)
Hör av dig efter 5mars när vi kommer hem så kan jag hjälpa er med fler frågor.
Av Tommy
15 jan. 2018 19:54 (redigerad)
Det ser riktigt bra ut med Cheifs Tours. Varit inne på deras sida och den är informativ. Bra tips.
Varför väljer ni Lemosho istället för Machame som anses som den vackraste?

Det kommer finnas många frågor till dig när ni är tillbaka, var så säker.
Lycka till
16 jan. 2018 06:51
Har läst så mycket om de olika vandringarna där den ena varit vackrast på den ena internetsidan och någon annan rutt var vackrare på någon annan sida.. =)
Så de bestämde vi oss för lemosho. Ska tydligen vara lite mindre folk den rutten om det stämmer.. Träffade en vän i helgen snabbt som överraskande också hade varit där och gått den leden och hon var jättenöjd.
Tror säkert man blir glad vilken man än väljer.
Jag har varit inne en massa och tittat på Popoteafrica.com. De har också jättebra referenser och betyg på tripadvicer. Fram för allt har dom en jättebra sida med en massa info om kilimanjaro.

Tack ja det börjar närma sig sakta men säkert! =)