Besöka landet fler gånger per år?

Av Lorinak
19 feb. 2014 04:52
Visningar: 296
Hej!

Förvarnar att jag är sämst på sånt här. Har absolut ingen koll på hur det funkar med visum, så tacksam för hjälp!

Jag befinner mig i USA just nu och självklart hittar jag en karl här ute. Åker tillbaka till Sverige om ca 1,5 månad ( början på april) och har planerat att spendera sommaren här ( jackson, wy ) med min kärlek.

Min fråga lyder, Kan jag åka tillbaka till USA i maj/juni, och stanna där i 90 dagar utan problem? Eller måste jag ansöka något speciellt för att få komma tillbaka till landet så kort efter att jag har lämnat det? Och om, vad isf?

Har möjlighet att få jobba här också inom resturang/bar, något speciellt jobbvisum man söker då?

Om möjligheten finns så vill jag stanna där 5,6 månader och jobba, samt bo med honom.. men att åka som turist är självklart bättre än inget.

Tacksam för hjälp!!

/ vilsen tjej
19 feb. 2014 07:30
Det finns inga regler om hur många dagar totalt man får turista i USA per år utan visum, tidigare nämndes 180 dagar.
Man kan ansöka om turistvisum och det kan man nog få för 6 månader.

Man får inte resa på turistvisum eller utan visum om man har för avsikt att jobba. För att jobba krävs arbetstillstånd och det får man helt enkelt inte för att jobba på restaurang.

Läs på lite på dessa sidor.http://www.usemb.se/ http://www.cbp.gov/xp/cgov/home.xml http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/id_visa/business_pleasure/

Säg till killen att det är lättare om han flyttar till Sverige så får Du veta om han verkligen är intresserad av ett förhållande ;-)