Besöka australien i slutet på februari

Av Rbn
28 dec. 2010 13:36
Visningar: 728
hej kära vänner! jag funderar på att resa till australien i slutet på februari, och stanna där i ca 2.5 månad. jag undrar vad för väder jag kan vänta mig på östkusten, främst i melbourne och även sydney och surfers paradise. jag vet att säsongen börjar gå mot sitt slut på östkusten vid den tiden, men blir det alldeles för kallt för att besöka landet den tiden om man är enbart ute efter sol värme bad och snorklingsutflykter? hur är det med stora stränder som tex bondi beach under den periden, hålls dom stägda och är folktomma? osv osv.all information är välkommen
29 dec. 2010 18:21
Februari är högsommar i Australien. Sydney är jättevarmt och ganska regnigt. Melbourne är varmt och inte lika regnigt som Sydney. Bondi Beach är definitivt inte stängd, det är möjligen lite folktomt i juli-augusti.
Queensland har regnperiod fram till april-maj och du ska akta dig för kubmaneterna som härjar vid denna tid. Men man kan snorkla och sånt ändå.
30 dec. 2010 20:21
Kanske lite det du är ute efter (vad vet jag) men Surfers är lite som Benidorm på engelska. Ganska ocharmigt och helt uppbyggt omkring turismen.

Sydney kommer att vara en blandning av sol och regn - typiskt tropiskt väder m a o. Bondi är (som nämnt) garanterat öppet men jag vill slå ett slag för Manly som är minst lika trevligt - framför allt trevligare att ta sig till - eller andra mindre stränder som Coogee, Maroubra eller något uppåt Notrthern Shores.
Av Rbn
31 dec. 2010 02:43
tack för svar..

finns det någon annan rutt ni rekomenderar längst östkusten med städerna melbourne sydney surfers brisbane cairnes inblandat? jag planerar att anlända i slutet av februari och åka hem i slutet på maj. i vilken ordning tycker ni jag ska lägga upp min rutt för att få bästa möjliga väder på alla ställen? :)
31 dec. 2010 13:31
Helt rätt att börja söderifrån och norrut för i februari kan QLD fortfarande vara ENORMT varmt.

Jag gillar ju kaffe, vin och mat så är du/ni alls inne på detta kan jag rekommendera en trip till Blue Mountains och sedan ta er förbi Hunter Valley på vägen Norrut.

Sydney och norrut skulle jag föreslå Port MacQuarie och Coff's Harbour som båda är riktiga städer (med egna riktigt bra stränder dessutom) som inte är överexploaterade turistmässigt ännu.

Newcastle kan även det vara värt ett stopp.

Många gillar att stanna vid Byron Bay men jag tycker att det under högsäsong på många ställen är som att vada i ett backpackerghetto. Är det lite off season är det däremot riktigt schysst.

I QLD hamnar många i Surfers men ta hellre lite mer tid i Brisbane.

Airlie (No) Beach (Shute Harbour) likaså... Extremt packat med backpackers även om "byn" kan vara ganska trevlig annars och är utmärkt om man vill ta sig ut till Whitsundays och barriärrevet.

Cairns har visserligen många backpackers men är även det en riktig stad som kan erbjuda annat. Har däremot ingen strand (bara en konstgjord lagun) men en strand någon mil utanför och dessutom nära till Port Douglas som kan vara riktigt laid back.

Uppåt det här området finns också schysst White Water rafting i Tully River - om vattennivåerna är bra.

Daintree Rainforest även det schysst - men om det är ovanligt regnigt kan ni bli instängda ett bra tag.