Beslutsångest!

8 sep. 2013 15:32
Visningar: 1455
Vi var i Ayia Napa i Maj 2012 och stortrivdes, lagom mycket folk. HUR är Ayia napa fest mässigt i slutet av September, början av Oktober? Eller kan man lika gärna åka till något annat ställe i Cypern?

Vi vill ha en resa där vi kan titta runt lite, sola, bada och kanske gå ut någon kväll och festa. Vart är då bäst? Ayia Napa eller något annat??

Funderar även på Limassol eller kanske Pafos??

Väldigt tacksam för snabba svar!
Av Ziesta - Utvecklare Reseguiden.se
18 sep. 2013 15:50
Hej,

Jag var i Ayia Napa i april förra året vilket var väldigt tidigt på säsongen. Själva partygatan var helt öde och allt var igenbommat. Nästan lite spöklikt.. Lite mer liv på restauranggatorna men mycket var stängt där också. Som tur var bodde vi inte i Ayia Napa utan i Larnaca.
Jag vet ju dock inte om september och oktober är lika off-season som april.. men om det är så, så är inte Ayia Napa något bra val om ni vill festa.. :-)

Larnaca var för övrigt ett bra val för att se sig omkring lite på ön.
18 sep. 2013 23:26
Citerat från Matilda305:
Vi var i Ayia Napa i Maj 2012 och stortrivdes, lagom mycket folk. HUR är Ayia napa fest mässigt i slutet av September, början av Oktober? Eller kan man lika gärna åka till något annat ställe i Cypern?

Vi vill ha en resa där vi kan titta runt lite, sola, bada och kanske gå ut någon kväll och festa. Vart är då bäst? Ayia Napa eller något annat??

Funderar även på Limassol eller kanske Pafos??

Väldigt tacksam för snabba svar!
Som jag skrev i en annan av dina trådar, prova Larnaca, trevligaste staden på Cypern enligt oss, bad mitt i centrum, genuint, massor av shopping och det bör finnas party så det räcker.

Limmassol är helt okej men nackdelen är att det inte finns strand inne i den trevliga stan (inte lika trevlig som Larnaca dock) utan man får då bo en bit ut i turistområdet. Pafos har vi bara varit och tittat på, riktig besvikelse, inen strand alls i stan som jag föreställt mig utan bara utanför i hotellområdet, extremt turistigt ungefär som Fig Tree Bay och Ayia Napa.
Hyrbil nyligen på Sardinien?
Italien Jenka123, 22 aug. 2019
Updaterad av Jenka123 för 57 minuter sedan
0
Har kikat runt i forumet, men inte hittat ngt nyare, så ställer frågan här; har ngn nyligen hyrt bil på Sardinien och vad har ni fått betala i deposition? För vilken bilmodell? Fick ni veta först på uthyrningen hur mycket som skulle reserveras som deposition? Vilken firma hyrde ni från? Tack!
Nöjesparkerna i Orlando
USA Trem, 22 aug. 2019
Updaterad av Trem för 1 timme sedan
0
Hej! Vi är en familj med en son på 11 år som planerar att bila runt i Florida på jullovet nästa år. Starten blir i Orlando och det blir dagarna precis innan jul, ev t o m den 25/12. Min tanke från början var att välja Universal i två dagar, men det köpte inte de andra två i familjen... Både man och ...
B2 visum eller Esta?
USA Elli_a, 21 aug. 2019
Updaterad av Elli_a för 1 timme sedan
2
Hej! Behöver främst ett bollplank här, har läst och läst i evigheter men kan inte reda ut vad som är bäst för min situation. Jag har under alla mina vistelser till USA(första 2012) alltid rest på Esta. Har mycket vänner här och har alltid rest på semester 2-3 veckor. Detta fram till förra ...
Aupair London Januari 2020
England Saralindqvist98, 22 aug. 2019
Updaterad av Saralindqvist98 för 2 timmar sedan
0
Hej! Jag ska åka till London som aupair i januari. Finns det någon mer därute som har samma planer och ska flytta till London runt den tiden? Söker någon resekompis att hänga med där!
Åka mellan olika Canarie öar
Spanien Anki1234, 21 aug. 2019
Updaterad av Anki1234 för 6 timmar sedan
2
Är det någon som vet om man kan ta med hyrbilen mellan olika öar
Samos i månadsskiftet september-oktober? För sent?
Grekland Reginamh, 22 aug. 2019
Updaterad av Reginamh för 7 timmar sedan
0
Hej! Är det någon som varit på Samos i månadsskiftet september-oktober? Funderar på en resa vid den perioden men är osäker på om vädret är för ostadigt. Tänkte isåfall bo i Pythagorion, är affärer/restauranger öppna eller har det mesta börjat stänga igen för säsongen?

Om Cypern Europa

Barnvänligt
Dykning & snorkling
Nattliv
Nöjesliv
Sandstrand
Sol & bad

Cypern är klimatet varmt och härligt under nästan hela året. Här finns massor av små och stora badorter där du kan njuta av solen på en sandstrand.

Den stora flygplatsen ligger i Larnaca på sydvästra delen av ön, nära resmålen Ayia Napa och Fig Tree Bay. Men det finns också en flygplats i Paphos på västra Cypern som främst används av lågprisflygbolag, härifrån når man stränderna i Limassol.

Landskapet är mycket bergigt och likaså stora delar av kusten. Men det finns 100-tals små och stora vikar med mycket bra sandstränder. Ön har en mycket lång historia och nästan överallt finns det intressanta ruiner och arkeologiska museer, bland annat i Paphos och Kourion. Den cypriotiska matkulturen liknar mycket den grekiska, räkna med mycket kött, potatis, grytor och soppor. Den mest typiska cypriotiska rätten att prova är grillad halloumi-ost.

När du går i huvudstaden Nicosia så är gatorna fyllda av butiker, reklam, restauranger, snabbmatsställen och gatuförsäljare. Men så plötsligt kommer du in på en helt öde gata med taggtråd, avspärrningar och bunkrar. Det här beror på att staden är uppdelad i två delar och gränsen bevakas strängt. På många hus nära den här gränsen så finns det många kusliga spår av kriget 1974 i form av kulhål i väggarna.

Utiskt mot Ayia Napa
1 / 21
Glasklart vatten!
3 / 21
Snorkling i kristallklart vatten
6 / 21
Afrodites födelseplats Petra tou Romioú (grekens s
11 / 21
Lunchutsikt på Konnos Bay
12 / 21
Här klev sköna Helena iland!
15 / 21
Bellapais klosterkyrka
16 / 21
Slingrande bergsvägar
18 / 21
Hotell Anastasia Beach
20 / 21
Härlig strand
21 / 21