Bergamo - Garasjön

Av Lekr
3 aug. 2010 11:58
Visningar: 3287
Någon som har tips om prisvärt hotell i Bergamo?
Även tips om trevliga byar runt Gardasjön som är värda att besöka?
Av Mmea2
3 aug. 2010 15:53
Jag har bott på B&B:n Angolo del Poeta två gånger och tycker att det är prisvärt - om än inte så jättebilligt. Huset ligger i "nya" staden och är från 1700-talet. De rum vi bott i har varit fint inredda. Frukosten har varit bra för att vara Italien (bröd med ost och skinka, yogurt och ägg). Det ligger bra i en lugn del av staden, men ändå centralt. Killen som har stället gav oss bra tips på restauranger i närheten. Har för mig att vi betalade ungefär 90 euro för ett tremansrum i julas.
Av Lotti_s
8 aug. 2010 17:03
Vi är nyss hemkomna därifrån.. flög med ryanair till Bergamo o bodde där på hotell.. Tog sedan tåget till Gardasjön, till ett jättemysigt ställe som hette Densenzano.. tog ca 90 min... Det kan jag verkligen rekomendera..Staden hade även en lite fin strand med severing..
8 aug. 2010 18:59
Var vid Gardasjön i maj. Bodde i Riva del Garda på hotell La Perla, ett trevligt hotell nära sjön. Var även i Limone och Sirmione, bägge städer kan jag rekommendera för ett besök eller kanske att övernatta där. Båttur på Gardasjön är ett måste och det finns många trevliga orter runt sjön.
Av Stoffs
9 aug. 2010 14:24
Jag kom hem från en roadtrip för ca 1 vecka sedan. Under våran tid ute på vägarna i Europa passerade vi bland annat Gardasjön och hittade en riktig liten Pärla vid namn Sirmione. Längst ned i mitten av sjön sticker en halvö ut, där ligger denna fantastiska stad. Jag och flickvännen upplevde det som ett underbart ställe. Där fanns det sol och bad, shopping, sevärdheter (gamla stan, borgen, den gamla romerska villan som nu är ruiner längst ut på udden) och glassbarer/restauranger i mängder.

Jag har i min blogg några resedagböcker (med bilder) från vår vistelse i Sirmione och området rund Gardasjön (som jag gärna åker tillbaka till).
http://stoffs.blogspot.com/2010/07/roadtrip-dag-5-torsdag-milano-sirmione.html
http://stoffs.blogspot.com/2010/07/roadtrip-dag-6-fredag-sirmione.html
http://stoffs.blogspot.com/2010/07/roadtrip-dag-7-lordag-sirmione.html
http://stoffs.blogspot.com/2010/07/roadtrip-dag-8-sondag-sirmione.html

Utöver Sirmione passerade vi även Salo, Limone och Riva del Garda (som var finast av de städerna vi passerade). Efter att ha sett dem kändes det verkligen som att vi valde rätt när vi spenderade våra dagar i Sirmione. Vi besökte även vattenfallsgrottorna utanför Riva och kan säga att dessa inte alls är värda ett besök!

Hotellet vi bodde på i Sirmione
http://stoffs.blogspot.com/2010/07/hotel-suisse.html
Av Monicae
16 aug. 2010 22:12
Jag tycker om Pietmontese, vet inte om det är så billigt ,men det ligger så bra rakt över vägen vid buss station.