Beräkna kostnad för mat?

15 apr. 2015 10:32
Visningar: 912
Hej,

Skall iväg på en 3½ veckas resa i USA till sommaren, och håller på att kolla lite på budgeten.

Vi är två vuxna och två barn (6 och 10) som skall starta i New York i 5 dagar och sedan köra ner till Washington, upp till Michigan och sedan tillbaka till New York.

Det jag funderar lite på är vad man kan räkna med för snittkostnad för lunch och middag? Man kan väl säga att vi kommer nog (tyvärr) besöka en hel del snabbmatställen typ McD, Wendys, Taco bell, främst för lunch men säkert även någon kväll. Sedan blir det väl en del kedjerestauranger som Denny's, Olive garden, Applebee's etc. Det blir nog en del luncher/middagar på nöjesfält också. I New York så blir det nog lite finare restauranger än övriga resan, främst p g a utbudet.

Jag har räknat med ett snittpris för lunch på 40$ och middag 80$. Låter det rimligt?
Av Peter_o
15 apr. 2015 22:39
Det verkar vettigt för de två målen, men jag tror heller inte du kommer under dessa summor så ett pålägg med 10% kanske behövs. Men alla övriga? Frukost, förmiddagsglass/fika, dito em,

/PeterO
17 apr. 2015 13:31
Frukost och övrig fika, känns som att jag har koll på (vi kommer mestadels att ha hotell med frukost), men jag kände mig lite osäker på lunch och middag.

Det är mest för att ha lite hum, är ju tråkigt om man budgeterar för 60$ för middag och så snittar det på 85$. Men en marginal på 10% är acceptabelt.
Av Daytona
18 apr. 2015 15:19
Borde räcka, dom flesta kedjorna har ju barnmenyer för 5-7 dollar . McDonalds och Taco Bell kostar ju i princip ingenting, är man på ett shoppingmall så finns det foodcourts där man kan äta billigt. Om du anmäler dig på de olika kedjornas hemsidor så får du mail med kuponger typ Kids eat free och sånt. Speciellt Chilis har ofta det erbjudandet. Skriv ut och ta med och ni sparar en slant.
Applebees har förresten 2 for 20, då får ni välja en förrätt samt 2 huvudrätter för $20.