Belgien

26 okt. 2011 00:11
Visningar: 855
Hej! Tänkte ta en mini sem till Brügge i Belgien.
Har du något bra tips på flyg,resan till Brügge från Bryssel, Hotell eller B&B mm
Tänkte ev ta en natt i Gent(?) eller Bryssel på väg hem.

Tacksam för alla bra tips :)
Av Sjalen
21 nov. 2011 15:39
Ryanair flyger från Skavsta till Charleroi och så är det busstransfer in till Bryssel varifrån man tar sig vidare från någon av järnvägsstationerna. Själv gillar jag inte Ryan så jag tar Brussels Airlines de få gånger jag flyger. Väl i Bryssel så kan du ta dig in till centrala Bryssel med tåg och därifrån vidare till Brügge. Det kan finnas ett och annat tåg som går hela vägen från flygplatsen och dit men för det mesta får du byta i Bryssel. Tågen stannar både på Nord, Central och Zuid/Midi så det går att byta var som helst. Tar du Central så kan du se lite av centrala Bryssel om du har tid. Midi (där snabbtågen till England, Frankrike etc. går) och Nord är mindre roliga att vandra runt i och speciellt inte kvällstid.

Jag har inget bra hotelltips i Brügge eftersom jag bott i Bryssel så vi gjorde bara dagsturer dit men de gjorde vi stup i kvarten när vi fick besök. Väldigt turistigt men ack så mysigt. Missa inte t' Brugse Beertje ölbar med en hel meny full av öl och avslappnad stämning.

Gent är mindre turistigt, större och brötigare men med en lika trevlig stadskärna och godaste pommesen i Belgien (i den "fritkot" som står på Vridagmarkt). Där finns också många fina sevärdheter och så vilar man fötterna på Het Waterhuis an de Bierkant (flamländsk humor då puben ligger vid en kanal). Gent är betydligt trevligare än Bryssel. Däremot finns ett av mina favoritmuseer i Bryssel: Musical Instruments Museum. Vacker byggnad och jätteintressanta utställningar om instrument du inte trodde fanns.