Behövs bil i New Orleans

Av Nellieb
20 apr. 2015 15:41
Visningar: 824
Ska flyga till New Orleans och stanna där i 4 dagar innan vi ska bila vidare mot Florida. Är det lätt att ta sig runt i staden utan bil? Eller är det bättre att hyra bilen först när vi ska åka vidare mot Florida?
Andra bra tips som vi inte ska missa i New Orleans och på vägen mot Florida.
Av Maddeck
24 apr. 2015 22:58
Hej,
Jag brukar säga att man ska ha hyrbil från dag 1 i USA, men i NO stod vår bil faktiskt i hotellgaraget i 3 dagar!
Vi promenerade runt i stan, åkte hjulångare och turistbuss!
Mysig stad, men vi hade småbarn med oss så några sena kvällar blev det inte...
/M
Av Daytona
25 apr. 2015 12:33
Med bil..missa inte River Road och alla vackra hus , fd plantager.
Av Nellieb
25 apr. 2015 17:52
Tack för era svar.
Vi brukar också ha hyrbil från första dagen i USA då det är svårt att ta sig fram annars med kollektivtrafik men
vi tänker nog mest stanna i NO och den staden verkar var lätt och ta sig fram med spårvagn, buss och promenera i. Tänkte kanske det var smart att hyra bilen först när vi ska påbörja vår resa mot Florida och spara in några dollar.

Vart ligger River Road? Vad är det för plats?

Är det någon som har besökt Destin i FL?
28 apr. 2015 13:43
Hej! Vi är i New Orleans just nu! Vi har alltid hyrbil direkt när vi landar men just här iNew Orleans har vi faktiskt inte behövt ha den, den står så fint parkerad i ett garage. Vi har mest promenerat, men bussar, spårvagnar, hästdroskor och vanliga taxi går utmärkt.
Åker vidare ner mot Florida om några timmar, återkommer om vi hittar något bra sevärt på vägen ner.
Ha en bra resa!
Av Nellieb
30 apr. 2015 14:09
Hej!
Tack för svaret Dalton17. Kul att ni är New Orleans nu. Vad tyckte ni om staden och kan ni ge några bra tips om vi ska se och göra där och vi absolut inte får missa.
Det låter som det är en bra idé att hyra bil först när vi ska åka från New Orleans då det verkar som det går bra att ta sig runt i staden utan bil.

Återkom gärna hur resan till Florida var och vad ni hittar på där.
30 apr. 2015 15:54
Hej!
Nu har vi lämnat New Orleans och åkt vidare. Vi bodde riktigt bra i New Orleans, Queen & Crescent heter hotellet, kan verkligen rekommenderas.
Bourbon Street var en total besvikelse, något man ska se men fy så trashigt. Det var verkligen inte så att det strömmade jazzmusik ur de öppna dörrarna , mer så att man kände sig som på bargatan på Rhodos, billiga turistbutiker blandat med barer där tjejer i trasiga underkläder stod och lockade in folk. Kändes sådär faktiskt.

Men det finns så många andra gator som är jättefina, och missa inte en tur på Mississippi med en flodbåt.
Vi var också på World War 2 museet, mycket intressant. det tar ett par timmar att gå igenom med filmer och annat.

Nu är vi i Biloxi sen ett par dagar, en fin liten stad i Mississippi och ska snart vidare till Alabama för att besöka USS Alabama, ett krigsfartyg som man får vandra fritt på. Sen blir det ner mot Florida, Pensacola Beach och vidare mot Tampa där vi ska stanna ett tag.
Ett tips är att stanna i Crystal River och simma med Manatees, kristallklart vatten och väldigt kul att se manatees på nära håll. Vet inte vart ni åka i Florida så det är svårt att ge tips, men det finns hur mycket som helst att se och göra.
Av Nellieb
5 maj 2015 19:38
Hej igen Dalton 17.
Hoppas att ni har en fortsatt bra resa. Tack för svaret och tipsen i NO.
Vi får nog satsa på andra gator än Bourbon Street för det verkar ju inte så trevligt där. Definitivt blir den en tur på Mississippi oxå. Vår resa är bokad till september så det är ett tag kvar innan vi åker. Crystal River verkar ju intressant också.

Efter NO är planerna att åka förbi Destin på vår väg till Daytona där vi ska besöka några vänner. Därefter har vi bokat ett hotell i 8 dagar i Siesta Keys utanför Sarasota och vi kommer avsluta med en kryssning från Fort Lauderdale.

Skriv gärna några rader igen om ni upplever något häftigt på er resa.