Behöver tips om panama!

Av Helenac
15 aug. 2013 16:09
Visningar: 1442
Jag och 5 andra tjejer skall backpacka jorden runt och är i panama 11 dagar i november, har förstått att san blas är ett måste att besöka men är det nån som vart där och kan skriva lite mer om vart man skall bo och dylikt? Hur tar man sig enklast dit från Panama city? Är det båt ut? Är det dyrt att leva där ute?

Andra tips på vad man kan göra eller bör göra tas gärna emot också! :)
Av Vasco
28 sep. 2013 11:51
San Blas är grymt häftigt. Du bokar på backpacker hostelet Luna´s Castle (där finns all info) i Panama City. Ni kan åka tidigast morgonen efter. Det är en rätt jobbig jeepresa från kl 5-6 till 12-tiden, sedan 45-2tim båtresa beroende på ö. Det finns en massa olika öar och "hotell" man kan bo på. Vi bodde på Robinson Island, all Inclusive för typ 20-25 dollar dygnet/pp. Maten var inte mycket att hurra för. Fisk och ris eller hummer och ris. Ta med extra att äta från panama city! Oreos, chips och sånt. Det finns visserligen en liten handelsbod men den har klent utbud.Vi stannade fem dagar, det räckte. Åk gärna med på lite utflykter som sätts ihop lite random. Dog Island, hummerfiske osv. Att åka till Kuna-ön där det finns skola osv. var också intressant.
Vi tog lokalbussar (det går bussar hela tiden) vidare...
till ett ställe som hette Boca Brava på stilla havskusten. Jättefint där också och riktigt bra mat! kostade 35 US för ett fint dubbelrum. En middag med dryck kostade typ 15 US. Boka hotellet innan ni åker om ni ska dit.
Sen rekommederar jag att ni tar er till Bocas del Toro - störtskönt ställe om man gillar lite hippie och surf kultur. I stan finns det massor med hotell/hostels. Vi bodde på Casa Max. Superhäftigt karibiskt hotell med hardwood altan med hängmattor.kostade 30 US för ett dubbelrum.
Där finns det massor med enklare/billiga matställen och också fantastiskt bra prisvärda restauranger. Från staden kan man utflykta med cykel eller båt.
Totalt sett kan man väl säga att prisläget är som typ Thailand.
Ha det gött :)