Behöver tips om Nice!

Av Careli
19 apr. 2011 16:16
Visningar: 1931
Vi åker till Nice om två veckor och är så tacksamma för lite tips! Har förstått att det är ganska dyrt att äta och dricka där, så om någon har förslag på lite billigare matställen vore det kanon! Gärna också tips om mysiga affärer! Tack på förhand!
15 maj 2011 02:18
http://www.niceturist.se/
Vi var inne på en park som heter Phoenix park och tittade på vackra växter, hotel Negresco är också kul att kolla in samt casinot.
Sen åker vi gärna ifrån Nice med hyrbil och drar oss mot Cannes http://www.rivieranguiden.se/cannes.html som har sandstrand, gillar inte stenstranden i Nice. Bilar gärna runt i området t.ex. upp till Gourdon http://www.provenceweb.fr/e/alpmarit/gourdon/gourdon.htm. De har en otroligt god omelette där på restaurangen högst upp.
Parfymstaden Grasse är också ett måste där du kan göra din egen parfym http://www.grasse-riviera.com/
Mougins och kanske St Tropez http://www.ot-saint-tropez.com/
Juan le Pin, Antibes, och förresten alla små byar längs hela Rivieran är så vackra. Man ska hålla sig till småvägarna och inte stora motorvägen.
Monaco och Monte Carlo är också ett måste http://www.travelmarket.se/Monaco/c-MC/reseguide.htm http://www.monte-carlo.mc/index-monaco_montecarlo-en.html
Där finns mycket att se!
Ventimiglia och fredagsmarknaden i Italien är också kul! San Remo också en härlig stad.

På Rivieran känns allt så nära och man åker lätt på många ställen om man vill. Det är lätt att köra bil där också men lås dörrarna när ni kör bil och ha inte väskor eller plånböcker så någon ser.

Mvh Eva

Av Annl
15 maj 2011 10:46
Hej,

Håller med Indianturbo om att Monte Carlo och Monaco är ett måste - där är kul.

Däremot gillade vi inte den italienska sidan mot San Remo - det tyckte vi bara var trist men det kan ju vara så att vi hamnade fel.

Cannes är riktigt trevligt liksom Eze som ligger uppe i bergen ovanför Nice - en oerhört vacker liten by med grym utsikt.