Behöver tips och råd om Malaysia!

6 sep. 2017 11:37
Visningar: 524
Hej!
Jag och min pojkvän åker till Malaysia 25 December, vi landar i Kuala Lumpur och åker hem därifrån den 9 Januari.. Jag skulle gärna ha tips och råd gällande ställen att åka till samt saker att göra!

Vi har tidigare vart i Thailand och gillar små öar, dykning, båtturer och fin natur. Vi har inga problem med att ta oss till olika ställen utan gillar snarare lite äventyr.

Tack på förhand!
Av Erik777
6 sep. 2017 11:50
När ni åker är det tyvärr monsunsäsong på ostkusten, så Perenthian som jag själv gillar är inte så lyckat.
En ö på västkusten, med betydligt bättre väder i dec-jan är Pangkor. Det är ingen paradisö riktigt. Snarare liten och lugn, men civiliserad.

Kan även rekommendera Cameron Highlands. Det är skönt att komma upp i kylan efter några dagar i värmen. har man inte sett teodlingar förut är det en upplevelse.

Och ta några nätter i KL i början. Jul i Kuala Lumpur är en udda och oväntad upplevelse :)
6 sep. 2017 12:06
Jo vi visste att de va monsun då, men enda tillfället vi kunde boka iår så fick bli en chansning!
Tack för tipsen! :)
7 sep. 2017 17:27
Hej! Förra året var vi i Malaysia 2 veckor från 1-15nov som en del av vår backpackingresa. Man hade sagt att de monsun för vår del också då, men de är ingenting som alls märktes! Visst fanns de regn, men de tog slut på 10min. Inga större bekymmer alltså.

De som är mäktigt med KL är att de är en riktig åskstad. Aldrig varit mer om en plats som mullrar och låter mer än den. Säkert pga monsun då, men coolt att både komma och lämna stan i stora blixtar och dunder!

Kan iallafall rekommendera en tur till the pavillion. Du får ju leta en större galleria alltså, rätt mäktig. Och kring jul, precis som föregående nämnde, är de mycket ståhej. Märktes långt innan jultid att de va stort där!
Av My53
10 sep. 2017 19:47
Taman NEgara om du vill uppleva lite djungel. Lankawi kan väl också vara värd ett besök eller Pinang med Georgetown. Ingen snorkling värd namnet på västsidan dock. Varför inte en tur till Borneo?