Behöver råd ang resa krabi - koh lipe

Av Zolaa
8 sep. 2017 12:37
Visningar: 263
Har sett att det finns en hel del trådar inom ämnet och har även kollat avstånd/tider mm på olika hemsidor, men skulle ändå tacksamt ta emot tips och råd från någon som har erfarenhet med liknande rutt då vi är osäkra på hur vi ska lägga upp den!

Jag och min kille landar 14.45 på krabi airport den 17 december och reser hem igen från samma flygplats den 3 januari kl 06.40. Vi ska vidare ner till koh lipe där vi bokat boende 18 dec - 1 jan.
Vi har inte bokat några transporter inom thailand ännu eller "mellanhotell" för resdagarna och det är detta vi gärna skulle behöva tips om då vi inte riktigt vet vad som blir smidigast.

Har förstått att det är för sent att ta sig ut till lipe samma dag som vi landar och även att det verkar vara en relativt lång resväg nedåt i landet. Efter 20 h flygresa kommer vi säkert vara ganska slitna samtidigt som det hade varit skönt "göra bort" en del av resvägen ned till lipe samma dag som vi landar. Så vart är det smartast att åka och bo första natten för oss för att sedan ta sig ned till lipe den 18e? Det blir ju mindre än ett dygn så hur "fint" det är spelar mindre roll. Har kollat på tigerlines hemsida och det verkar finnas en mängd olika alternativ men osäker hur lång tid det tar att ta sig från flygplatsen till dessa ställen? Och tar man då helst buss/minivan/taxi?

Sedan på hemresan igen så har vi bara bokat boende på lipe till och med den 1a, även om flyget går den 3e från krabi. Detta eftersom flyget går så tidigt på morgonen kl 06.40 och tänkte att det kunde vara smart med en extra dag att ta sig uppåt igen ifall något skulle gå snett. Men efter att ha läst på lite mer så verkar ju tigerlines färjor ganska smidiga och vet inte om det bara blir bökigt att åka från lipe till ett annat ställe för att tillbringa 1,5 dag då vi måste ta oss till flygplatsen mitt i natten den 3dje eftersom flyget går så tidigt.. Någon som har något att säga om detta?
Det är möjlighet för att boka om hotellet på lipe till den 2a för att så ta sig uppöver och få mindre "mellantid" på något ställe.
Undrar också vart det är smartast att åka då vi vill ha relativt nära till flygplatsen den 3e?

OM vi ska låta det vara som det är och åka den 1a så tänkte vi kanske boka in oss på ett lite lyxigare spa hotell för 1 natt och riktigt njuta sista dagen i thailand för denna gång. Tips på detta mottages också tacksamt!

Vi ser så fram emot våran jul/nyårs resa ner till paradiset men vill gärna få bokat allt så snart som möjligt då det är skönt att ha allt praktiskt klart i god tid :-) Så om någon gjort liknande resa och har några tips på hur vi ska lägga upp det så uppskattas det!
Av Sierra
8 sep. 2017 14:11 (redigerad)
Åk in till Krabi Town efter landning och sov.
Undvik Tigerline!

Boka en transfer på länken du har här (taxi + speedboat) till nästa dag med pickup på hotellet före 09:30 så är ni på Lipe 15:00 (tidigaste incheckning på boende på Lipe är 14:00). https://thaibeachtravellers.com/

Hemresan bokar ni i en travelshop på Lipe några dagar innan ni vill åka.
Av Zolaa
8 sep. 2017 14:29
Citerat från Sierra:
Åk in till Krabi Town efter landning och sov.
Undvik Tigerline!

Boka en transfer på länken du har här (taxi + speedboat) till nästa dag med pickup på hotellet före 09:30 så är ni på Lipe 15:00 (tidigaste incheckning på boende på Lipe är 14:00). https://thaibeachtravellers.com/

Hemresan bokar ni i en travelshop på Lipe några dagar innan ni vill åka.
Tusen tack för snabbt svar Sierra!! Verkar vara det absolut smidigaste alternativet så det ska vi boka! Läste bara i någon tidigare tråd där du skrivit att man bör vara ute i god tid med båtresorna kring jul/nyår, men det räcker alltså att boka hemresan på plats några dagar före? Det passar ju egentligen bra för oss då vi kan närmare bestämma när vi vill åka från Lipe.
Av Sierra
8 sep. 2017 16:39
Fixa bokningen ang hemresan när ni kommer till Lipe om ni inte vet innan när ni vill åka. Som jag förstår så är ni på Lipe ca 14 dagar.