Behöver hjälp med vår Bracelona resa!!!

Av Cizzzi
14 apr. 2013 18:52
Visningar: 675
Hejsan!
Jag sitter och planerar in en Barcelona resa till mig och sambon den helgen han fyller år.
Vi landar i Girona 22.40 fredagen den 7 juni...Vad rekommenderar ni att vi tar för hotell? De närmst flygplatsen eller är det lätt att ta sig in till staden samma kväll? Vi ska nämligen vidare in till Barcelona dagen efter.Vad och hur är enklaste sättet att göra det på?

Vad ska vi välja för område i själva Barcelona om man vill vara nära havet men samtidigt kunna shoppa och kunna åka ut till camp nou?? Ska också vara lätt att ta sig tillbaka till girona.

Vårt flyg går hem måndagen den 10 juni kl 14.50. Är det lätt att ta sig från Barcelona till Girona flygplats samma dag?
Om jag har förstått det hela rätt så ska det gå tåg mellan Barcelona-Girona rätt ofta?? Och att man sen får ta taxi från girona stad till flygplatsen?

Jag kan några få ord spanska men frågan är de kan väl engelska??

Är tacksam för alla svar och tips jag kan få... :)
15 apr. 2013 19:05
Ta bussen in till Barca direkt och sedan taxi till hotels adress Ni valt.
Måste vara bättre att vakna i Barca, än att resa även på lördagen.
Vill ni bo lyxigt ta in på Marina Plaza nere i hamnen, sedan har Ni inte långt till Ramblas.
Av Trea
15 apr. 2013 19:15
Barcelona är en trevlig stad, men speciellt bra på engelska är de INTE. Men dont worry! Det funkar ändå! Ok, hotellpersonal och så kan ju engelska, men på restauranger och så var det sisådär. Oftast pratade vi engelska och så svarade de på spanska. Ibland förstod vi varann och ibland inte, men mat fick vi! :)
Längs gatan Ramblan finns en massa shopping, även en del i El barri Gotic.
http://www.freedomtravel.se/2013/02/sondag-i-barcelona/
16 apr. 2013 09:31
Hej!
kul att ni ska åka till underbara Barcelona. Jag hade åkt direkt till hotellet på kvällen. Har också bott på Husa Barcelona. Som sagt inte det bästa hotellet jag bott på, men läget är perfekt. Finns ju en hel del hotell i området Plaça Catalunya. Stadsdelen Barceloneta och Barri Gòtica är mysiga. Man kan ta sig till olika sevärdheter och stranden till fots, om man gillar/orkar att gå mycket. Det brukar vi göra :) Annars funkar ju T-banan jättebra. Smidigt att åka till Camp Nou med T-banan. Tänk på att det är mycket folk som ska hem efter match så det tar lite tid och man får trängas lite. Men inga problem. Dom flesta kan engelska, annars går det att göra sig förstådd ändå. Har tyvärr ingen erfarenhet av transport till och från Girona.
Önskar er en jättetrevlig resa!
16 apr. 2013 11:08
Barceloneta som rekommenderades ovan är riktigt schysst med fokus mer på fisk och skaldjursrestauranger/tapas.

Barri Gotic har många små mysig ställen att äta och ta ett glas på. I krokarna ligger också Picassomuseet.

Ramblas är ju både turistigt och dyrt men Boquería ligger i anslutning och är alltid värd ett besök. Å andra sidan finns många andra bra saluhallar i sta'n.

Både Parc Güell och La Sagrada Familia är värda ett besök om man är det minsta intresserad av den banbrytande arkitektur Gaudi stod för. Finns även bra turer för detta - antingen guidat eller till fots.

Finns ett riktigt coolt hotell som heter Barceloneta 54.