Behöver hjälp med resmål!

6 apr. 2016 21:07
Visningar: 161
Hej,
Jag och flickvännen letar resa men har svårt att bestämma oss.
Vi åker i slutet av maj och är ute efter bad (mer än bara pool), fest (inte ren suparresa, men vi vill kunna gå ut nån kväll), en fin strandpromenad och gärna nå mysiga restauranger/barer och andra saker att göra.
För att sammanfatta, vi vill resa till ett ställe med det mesta.

Har kollat lite på Hvar stad (Kroatien), Laganas & Rhodos (Grekland). Men inget känns riktigt "on point", eller har jag fel?

Kom gärna med tips om ställen, och skriv gärna vad ni tycker om de olika ställena jag nämnde om ni har erfarenheter av dom.

Ha d gött!
Av Lawrenz
6 apr. 2016 21:26
Om du inte spanat in Alghero som ligger i den nordvästra delen av Sardinien så kan jag rekommendera det.
Alghero är en riktigt riktigt mysig stad. Finns mängder av fina stränder runt omkring och massor småaffärer och restauranger. Festandet vet jag inte mycket om då vi inte går ut och festar så ofta :p
Vi bodde på Hotel San Marco som låg lite i utkanten av Alghero stad. Tog ca 10 minuter att promenera in till den gamla delen av staden (längs en väldigt fin strandpromenad) och på vägen in kan man kika i butiker eller passerara Algheros fina hamn.
Jag hyrde en motorcykel som jag och flickvännen åkte på i 2 dagar. Vill ni ut och köra en dag så rekommenderar jag verkligen den kurviga vägen som går söderut från Alghero (den heter SP105, kolla google maps).
Vi ett par fina ständer längs vägen (sök på "Spiaggia Pòglina - Spiaggia Corallo" Bild: http://www.sardinia-tourism.it/wp-content/uploads/2016/02/DSC_0172.jpg det var ett ställe) där vi stannade och badade, och utsikten är helt magisk längs SP105. Haha, en rolig grej som hände nu när jag tänker efter är att jag råkade köra fel inne i den gamla delen av Alghero, där man absolut inte får framföra fordon.
Jag trodde inte att någon såg mig eftersom jag bara inne i ca 30sec och körde ut så fort jag kunde. Hela ett år senare kom en bot från italienska polisen på 1200kr. För att slippa framtida problem betalade jag den, man vet ju aldrig.
Men hyr ni en motorcykel / bil, kör INTE in i den "riktigt gamla delen" av Alghero.
Vi var där i juni månad och det var superhärligt då.

Saker jag tyckte mindre om:
Nästan inga.. Men, vissa ställen la på dricks (10-20%) på notan. Vi tänkte lägga dricks ändå men det var lite fräckt tyckte jag haha
6 apr. 2016 21:55
Tack för ditt svar.
Kollade upp Alghero nu och det såg riktigt fint ut!
Hur är det med stränder? Finns det någon fin i närheten av staden? (gångavstånd).
Där ni bodde, var det något mer än hotell där?
Sen nattlivet, även om inte ni festade, såg/märkte ni om det var något? Om inte annat några barer eller liknande?

Hur är priserna där? på mat etc?

Haha, böter är aldrig roligt, speciellt inte efter en sån liten miss...
Av Mikado
8 apr. 2016 15:38
Jag kan varmt rekommendera Skopelos! Flyg till Skiathos och sedan en timmes båtresa. Riktigt mysig stad, typiskt grekisk, med fin hamnpromenad, häriliga stränder och möjlighet till roliga utflykter. Vet inte riktigt hur det ser ut med fest dock, vet att det finns ett par klubbar men när jag var där var det ganska tomt om folk. Laganas har jag varit i, det är inte kul tycker jag. Turistigt, snabbmatsställen överallt, massa brittiska festande ungdomar. Men stranden är fin! Och förmodligen bra fester om man är ute efter det.

Annars älskar jag Barcelona. Kanske lite större än vad ni tänkt er, men där finns ju allt - stränder, klubbar, restauranger, shopping. Palma har jag inte besökt än (står högst upp på listan) men beskrivs som ett mini-Barcelona så det kanske också vore något.
Av Desires
8 apr. 2016 23:28
Alghero på Sardinien är väldigt fint - där kan ni också bada vid den vidsträckta stranden som börjar intill gamla stan! Nog lätt att hitta party i den staden också! Märkte av en del nattliv, barer o dyl i där, så det är nog inga problem! Hyr ngt fordon och se mer av den vackra ön, lätt att ta sig fram på bra vägar, lite trafik! (även i juli!)
Foton o mer tips om Sardinien här http://www.desires.se/#post36