Båtluffa-färjetrafiken i oktober

12 nov. 2013 09:34
Visningar: 612
Hej,

Vi planerar att båtluffa, med utgångspunkt från split i Slutet av september-slutet av oktober nästa år. Skulle vara tacksam om någon vet hur färjetrafiken
mellan öarna går vid den tiden på året?
Gärna en länk om någon har? Tacksam för alla tips.
Hur är vädret i oktober månad?

Tacksam för svar
26 nov. 2013 21:19
Jadrolinja är det företag som har hand om alla färjor just i Dalmatien. Jag antar att du undrar ut till öarna Hvar, Brac, Vis etc. På deras hemsida ska du kunna finna det mesta.

Här har du en länk till Jadrolinjas hemsida: http://www.jadrolinija.hr/en/home

Vädret i oktober kan variera väldigt mycket, men medeltemperaturen brukar ligga på 20 C°. I år badade folk fortfarande i oktober.
4 dec. 2013 20:05
Då hade jag starkt rekommenderat Hvar, Vis och Trogir! Alla ställen är ett absolut måste!
8 dec. 2013 13:55
Hej,

Några frågor till uppkommer:)

Vi tänkte bo några dagar i Split och göra en dagsutflykt till Trogir. Går det färjor mellan Split och Trogir? buss går kanske också. Sedan Hvar några dagar och jag ser på croatiaferries att det går en båt från Hvar till Vis 1 ggr per vecka. Från Vis tänkte vi sedan ta oss till Korcula, och jag hittar ingen färja mellan Vis och Korcula?

Är enda möjligheten då att åka till baka till Hvar för att ta sig till Korcula? Vi åker sedan hem från Dubrovnik.

Så börjar min resplan ta form. Vissa färjor verkar inte gå så ofta, så man får tydligen planera båtturerna.
Vi åker slutet av september och till mitten av oktober ungefär.

Tack för alla tips:)
8 dec. 2013 16:01
Att ta sig med båt mellan split och Trogir går, men det tar ca 1 timma. Vissa tycker att det är en fin väg och ta med all hav och utsikt, medans andra tycker det är onödig tid. Annars har du direkt bussar som går en gång i timman, på sommaren går dem oftare.

Det finns färjor som går en gång i timman till Hvar, då det är folk som bor där och behöver ta sig till och från jobb osv. Annars har du en katamaran som går snabbare, som går 1-2 gånger om dagen, en på eftermiddagen och en på morgonen.

Att ta sig mellan Vis och Korcula finns inga färjor. Ett alternativ är att ta sig dit med en båttaxi som inte är så jättedyrt. Annars är det i så fall att ta sig tillbaka till Split och där ifrån ta båten återigen till Korcula.
8 dec. 2013 16:58
Tack för svar!
Jag drar slutsatsen att man bör försöka planera resandet.