Båt mellan Phuket och Koh Lipe

Av Marwin
13 aug. 2018 21:18
Visningar: 832
Hej,
Vi ska vara i Thailand i jul och ska resa mellan Phuket och Koh Lipe med speedboat. Jag har läst tidigare inlägg (ffa av Sierra) om att Bundhaya Speed Boat är att föredra mot Satun Pak Bara Speed Boat club. Jag har också läst rekommendationer att boka via Thai Beach Travellers samt att det är enbart Satun som har rutter som passar så man kan åka samma dag. Men att man, via Thai Beach Travellers, kommer kunna boka första turen till Koh Lanta med Satun och andra turen till Koh Lipe med Bundhaya. En del tips jag har läst har dock några år på nacken.
Nu när jag söker på Thai Beach Travellers så får jag enbart upp alternativ där man åker med Satun hela vägen (8.30-10 + 10.30-13.30). Och söker jag direkt på Bundhayas hemsida, så får jag upp exakt samma rutt och tider. Och det skiljer bara 320 Baht.
Är det någon som vet vad bästa val vore? Vi har för avsikt att boka i förväg.
Tack på förhand!
Av Marwin
13 aug. 2018 23:49
Tack! I något tidigare inlägg (från dig tror jag) så stod att bundhaya gör ett stopp på phi phi och därför missar man nästa båt till Koh Lipe. Är det inte så längre?
Av Sierra
14 aug. 2018 14:00
Speedboaten från Phi Phi (Phuket) ankommer Lanta 10:00 och båten mot Lipe avgår 10:30. Det skall vara avpassat så att passagerare som skall vidare till Lipe skall hinna. Är båten från Phi Phi sen så väntar den som skall till Lipe.