Båt från Cebu till Apo?

Av Sr69
3 aug. 2017 12:21
Visningar: 228
Hej!
Vi är 3 vuxna och 3 barn som har bokat resa till Cebu 2,5 vecka i februari 2018. Vi flyger till Cebu och efterlyser restips i närheten av Cebu. Vi funderar på att ta oss till Apo som ligger utanför Negros men kan man ta sig med båt direkt från Cebu eller man måste åka via Negros? Är det någon som har erfarenhet av det? Vi gillar att snorkla och dyka men vill inte ha det mest "turistiska". Alla tips är välkomna! :)
M v h
Susanne
5 aug. 2017 12:10
Jag vet inte men tror ju knappast att det går någon båt till Apo Island från Cebu.
När jag var på Apo så flög jag till Dumaguete, det troligen en båt från Cebu till Dumagute, sen får ni väl en taxi ner till Malatapay där båten till Apo går.
Ett annat alternativ är att ta bussen till Oslob spendera ett par nätter där och simma med valhajarna, sen kan ni fortsätta söderut och ta en färja över till negros.
Eller helt enkel flyger ni till Dumaguete från Cebu.
För övrigt är Apo Island och El nido mina två favoriter på Filippinerna :)
Kolla gärna in min hemsida https://robertl98.wixsite.com/filippinerna-guiden
Av Sr69
10 aug. 2017 14:04
Hej Diana1000, tack för ditt svar. Jag har redan kollat din hemsida där jag hittade massor av bra info :). Vilka platser/orter på Cebu kan du rekommendera? Även öar runt om är aktuella ett besök. För dykning är det bättre på Apo än i Donsol? Vi vill inte vara där det bara är en massa "turister" utan vi vill gärna uppleva det genuina. Vad jag förstår finns det 3 boende på Apo, kan du rekommendera något av dem?
M v h
Susanne
13 sep. 2017 13:06
Tack!
Apo Island är mycket bättre än Donsol, på i stort sett alla viss, inte minst vad det gäller dykningen.
Jag bodde på Liberty lodge och det var bra, men den sidan om är också väldigt fin, det är väl mer en kostnadsfråga.
Cabilao Island söder om Cebu city, är lite som som Apo Island, 2-3 resorter och i övrigt bara en liten by.
Dykningen är bra där, men Apo Island är bättre.
Moalboal som ligger ett par timmar väster om Cebu city, är lite mer turistigt, men trots det ganska trevligt, mycket bra dykning där.
Malapasqua i norra delen av cebu, är också ganska bra, en hel del hotell längs stranden, men ni behöver inte gå många meter in på ön för att se det genuina Filippinerna.
Dykningen med tresher hajarna är ju ganska unik där.