Bästa upplägget på kort Orlandobesök?

Av Linda35
15 aug. 2018 19:43
Visningar: 154
Jag "råkade" klicka hem en resa till Orlando över höstlovet till ett väldigt bra pris.
Vi är på plats 9 dagar och jag försöker prioritera vad vi ska satsa på.

Kruxet är att jag inte sparat ett öre utöver det som gick till resan, så det gäller att tänka vad som ger mest per dollar.
Familjen består av två vuxna+ två barn (12 och 15 år).

1. Jag skulle vilja besöka Seaworld och Universal, men tycker att det blir väldigt dyrt. Är det värt över 10.000 kr för tre dagar sammanlagt eller orkar man ändå inte ta in allt på så kort tid? OM jag bara har råd med en park, vilken ska jag välja?

2. Det skulle vara smidigt med hyrbil från flygplatsen och ha den hela vistelsen för att kunna åka omkring och bara kolla runt på folk/ kultur/ natur.

Verkar inte vara så dyrt, men det verkar som att hotellet har transfer till parkerna och det tillkommer ju parkering/ tull etc. när man kör omkring.
Är det smart att hyra bil från flygplatsen eller ska man ta taxi därifrån och hyra enstaka strödagar?

3. Jag älskar shopping, men kommer inte lägga pengar på det i första hand. Men var och vad får man bara inte missa?

4. Funderar på att bara köra på ett bagage dit (kostar 500:- per resväg) och köpa en resväska till där. Handbagaget kommer vara fullt hos samtliga i familjen. Tror ni att det är värt det?

5. Har ni några bra budgettips i övrigt?

Så tacksam för hjälp! <3
Av Lotta29
15 aug. 2018 21:10
Har varit i Florida ett par gg och hyrbil är ju nästan tvunget om du ska ta dig någonstans, du behöver ju inte ta bilen till parken om det finns bussar. Vi ska till Orlando för första gg nu i vinter och vi kommer ta bägge Universalparkerna, vi var på Universal i L A förra sommaren och tyckte det var toppen.
Som sagt har ju ju inte varit i just Orlando innan men om du vill shoppa så är det ju outleten du ska rikta in dig på då det är billigast där. Vi brukar ta Sawgrass Mill när vi är i Florida men det ligger nere vid Fort Lauderdale/Miami men det finns liknande vid Orlando.
Av Birgere
15 aug. 2018 23:18
Orlando med liten budget är förvisso en utmaning men det går om ni planerar rätt😊
Gillar ni att det kittlar i magen så får ni absolut ut mest för pengarna om ni kör en kombo med SeaWorld och Busch Gardens. Typ halva priset jämfört med Universals parker. Ni vill ju åka dit igen så ta Universal nästa gång. Men det finns även möjlighet att beställa parkbiljetter från England, där kan man ibland köra lite fynd jämfört med att köpa biljetter i USA tex på undercovertourist.com

Som Lotta29 skriver, bil behöver ni hela tiden och glöm detta med shuttlebussar till parkerna. Funkar aldrig bra tidsmässigt, mest en gimmick hotellen har för att locka gäster. Inga vägtullar till parkerna men parkeringen går på runt $20.
Shopping i Orlando är inte en kostnad utan ett sätt att finansiera resan😋 Handla smart av sådant ni ändå behöver köpa det närmaste året så sparar ni in många tusenlappar och shoppingutbudet i Orlando är oslagbart.
Ang bagage så behöver ni fler väskor hem än dit, har du stora o mellanstora väskor hemma så kan du på ditresan lägga den mindre väskan i den större. Annars är väskor billiga i Orlando.

Det absolut bästa sättet att hålla nere kostnaderna är att ha boende med riktigt kök, mao spis, kyl/frys osv. Ni sparar lätt in minst 1000kr/dag på det sättet. Visst kostar boendet några dollar extra jämfört med vanligt hotellrum men oj så mycket mer ni får ut av resan.

Som vanligt tipsar jag om att läsa på om Orlando på www.bahamabay.se, där hittar du precis allt du kan tänkas behöva veta och naturligtvis kan du även fråga här på forumet.

Så med sparipsen ovan så kanske ni eg kommer att tjäna pengar på att åka dit 😂
16 aug. 2018 08:23
Du har fått bra svar redan från av Birgere (som vanligt).
Vill tipsa om https://www.officialticketcenter.com/SeaWorld-Tickets.aspx
Deras kombibiljetter är mkt prisvärda där man bla kan ta en tredagarsbiljett till Seaworld, Busch Gardens samt Aquatica till ett relativt billigt pris.
Bil är ett måste, jag repeterar: Bil är ett måste i Orlando. Avstånden är stora och vill man bo lite billigare väljer man då olika bostadsområden som ligger en bit utanför parkerna. Beroende på vilken standard ni vill ha finns det lgh eller hus allt från 75 USD/natt och uppåt. Homeaway.com är en bra start att kolla runt.
Se exempel nedan
https://www.homeaway.com/vacation-rental/p165949vb

Ni har en fördel och det är att det är lågsäsong vid tiden för er resa vilket innebär lite lägre priser på boende jmf med sommaren eller vinterlovet. Däremot är USD rätt trist nu och tyvärr ser det inte bättre ut till hösten.

Åker själv till Orlando V 44 och räknar ned, bara 2,5 månad kvar :).
Av Linda35
17 aug. 2018 23:51
Tack Lotta, Birgere och Nisse för bra svar! :)

Hotell ingick i priset (23000:- för 4 pers inkl. Flyg), annars skulle jag gärna hyra ett hus eftesom det ser så mysigt ut!

Det låter som hyrbil är ett måste, så det får det bli. Tittade på hyrbil24 och det verkade vara bra priser för en vecka.

Som planen ser ut nu så blir det Discovery Cove (med Seaworld/ Aquatica eftersom det i princip ingår, men orkar max med Seaworld) och Universal endagsbiljett med båda parkerna.
Om jag räknar rätt i huvudet blir det ca 16.000:- under v. 44.

Jag har svårt att välja bort delfinerna och sonen vill till Universal.
Dottern vill shoppa CK och mannen vill besöka musikaffärer och gå på hockey.
Som vanligt så spretar viljorna! 😉

Det skulle vara kul att åka till någon mindre, mysig och mer genuin stad. Något tips på någon not too far away?
18 aug. 2018 09:38
Ställe med genuin känsla; St Augustine eller Mount Dora

Hockey; Tampa Bay Lightning. Arenan ligger 1 timme bort (biljetter på TM.com).

Parker; Discovery Cove är inte direkt budgetalternativet men visst, Dolphin overdose. Universal - köp park to park för att uppleva hela HP delen. Under höstlovet kommer nu till en alldeles fantastisk Halloween Horror Nights. Kostar en slant extra, men once in a lifetime....

Shopping; I Orlando är det bäst på Premium Outlet Vineland alternativt Mall of Milennia. Är ni där under Black Friday hade jag lagt ALL shopping denna dag.

Hyrbil; Kolla gärna in holidayautos.com alternativt direkt hos Avis eller Alamo för att hamna rätt.

Hotell; 23 inkl hotell för 4 pers är utan tvekan det billigaste pris jag hört om på väldigt länge. Grattis!
Av Birgere
18 aug. 2018 10:17
23k så förstår jag att du spontanbokade😁
Håller med Marcus_P ovan, lägg även på FloridaMall som inte är lika fancy som Mall of Millennia.
Sikta gärna in er på tex Macys då priserna är bra utbudet stort och inte alls lika "jobbigt" att handla som på Outletsen eller att traska runt i en mall.
Tycker dock att Mount Dora är lite för upphissat, speciellt sedan dom la ner Ångloket.
På närmare håll har du Winter Park eller varför inte Kissimmee men även downtown Orlando är riktigt fint.
Ska ni köra Universal park2park på en dag MÅSTE ni lägga till expresspass och ni kommer ändå inte att hinna med allt.