Bästa stället för lättillgänglig snorkling?

9 jan. 2019 11:47
Visningar: 134
Hej,
vi har funderingar på att åka till Thailand nästa vinter och vi har tidigare spenderat 3 semestrar på Phuket (Kamala, Kata). Något vi har uppskattat på dessa ställen är just lättillgänglig snorkling (södra delen av Kata, Ao Sane längre söderut - var där för ett år sedan och det var grym snorkling från stranden!) Nu letar vi efter ett annat ställe med följande "önskelista":
- Lättillgänglig snorkling från "huvudön" där vi kommer bo, helst direkt vid hotellet men en kortare tuktuk funkar det också.
- Reguljärflyg till Bangkok eller Krabi (mest för att det verkar gå att hitta prisvärda biljetter dit över jul 2019, öppet för annat)
- Ingen fara med längre mark/båttransport från dessa flygplatser
- Närhet till sjukhus, vi har haft en historia av att behöva sjukhusbesök på flera av våra utlandssemestrar så närhet till detta är ett krav.
- I övrigt lugnt, vi vill ta det lugnt, äta gott, bada och göra några utflykter

Vi funderade mycket på Koh Lanta (nära Krabi flp, sjukhus, lugnt) men det verkar vara svårt att hitta info om snorkling på stränderna på själva ön (möjligtvis lite snorkling på Klong Dao har jag läst), däremot finfina utflykter. Eller har någon non erfarenhet av detta?
26 jan. 2020 13:31
Hej!
Läste att ni varit i Kamala och Kata. Vi tänkte åka till Thailand över jul och nyår med våra 2 barn,10 och 12 år gamla. Vilket rekommenderar ni? Vill att de ska få uppleva snorkling och "det bästa" av Thailand , inte Patong.