Bästa sättet att ta sig från Koh Lipe till Perhentian/Tioman?

Av Mari
2 nov. 2010 23:10
Visningar: 1806
Tänkte besöka Perhentian/Tioman i början på mars om vädret tillåter. Kommer att befinna mig runt Koh Lipe och vill tillsammans med man och barn ta oss på enklaste sätt till Perhentian först och sedan vidare till Tioman. Vill helst flyga, men märkte att det inte fanns några flyg till Kota Bahru från Langkawi och tar nu tacksamt emot era tips :-)
Av Annaer
3 nov. 2010 13:21
Hej.

Vi åkte mellan Koh Lipe & Perhentian i mars. Vi tog båt (bundhaya färjan) från Lipe till Langkawi, sen flög vi med air asia till KL, bytte flyg & flög till Kota Bharu, därifrån tog vi taxi till Kuala besut där båtarna går ut till perhentian. Funkade jättebra, inte speciellt dyrt & gick snabbt!

Mvh Anna
Av Mari
4 nov. 2010 23:29
Vill försöka undvika att behöva ta mig ner till KL för att sedan flyga upp igen, så buss-alternativet känns bäst. Men har du en uppskattning om hur lång tid bussresan tar?
Har någon dessutom erfarenhet om hur vädret är på Perhentian i början av mars? Om det ska regna så stannar jag hellre kvar i södra Thailand (även om jag redan tillbringat rätt mkt tid på dessa öar i Thailand tidigare). Vill ha sol och bra snorkling :-) Har dock hört att snorklingen och djurlivet ska vara fantastiskt på Perhentian.
Av Sierra
5 nov. 2010 08:13
Buss från Penang till Kota Bahru tar 6 tim 30 min och som du ser i länken är det två avgångar/dag, 09.00 och 21.00. Då färjan till Penang avgår 14.30 och 17.15 får du ta nattbussen till Kota Bahru.

Det tar längre tid från Perlis men nattbuss gäller även då.

Vädret är enl statistiken betydligt bättre i slutet av mars. Det brukar vara gropig sjö tidigare....
5 aug. 2011 23:34
Hej!

Vi var på Langkawi i februari 2009, därifrån tog vi oss med båt till Penang (ön nedanför). Bodde där i två nätter, innan vi tog Firefly flyg- bolaget och åkte propellerplan över ön till Perhentian Island (eller, Kota Bahru) Där tog vi taxi ner till hamnen i Kuala Besut för att där ta vårt resorts båt över till Perhentian Island Besar! Väl där bodde vi på Tuna Bay. HUR underbart som helst. På ön rådde barfota liv hela tiden, bara när vi korsade ön satte vi på oss om fötterna.

Åk till Ostkusten i slutet februari, innan invasionen av turister kommer! HETT TIPS! . Här på Perhentian har du akvariet bara du tar tre steg ut i vattnet! Jag brukar bli åksjuk bara det krusar sig på ytan, det var ABSOLUT inga problem med det i mitten av februari..

Jag avundas dig som har resan framför dig!!! Brukar aldrig vilja åka tillbaka till ett ställe där jag har variit förut, men hit MÅSTE jag ingen, och kommer då åka vid samma tidpunkt!