BÄSTA RUTTEN SÖKES - HJÄLP! funderar på Cebu, Panglao, Malapascua, Siqijour och Boracay ...

Av Smb
21 okt. 2012 11:58
Visningar: 325
Hejsan!

Vi är ett par kring 30 som har bokat på Filippinerna från 19dec-11jan. VI flyger in till Cebu och ut från Manilla och undrar hur vi spenderar vår tid bäst i förhållande platser och avstånd. Vi gillar att aktivera oss måttligt, slappa en hel del samt äta gott och umgås med sköna människor. Inte ute efter fest varje dag men gillar även det inslaget. Vi tänker såhär och vad tycker du/ni om det? OBS! Vi har sett stora delar av världen och är MYCKET BERESTA :)

1. Cebu till Malapascua där vi tar dykcert. 6 dagar.

2. Malapascua till Bohol och Panglao för häng på White Sand över nyår. 7 dagar.

3. Siqijour efter nyår. 4 dagar.

4. Avsluta resan i Boracay. 6 dagar.

Vi har varit inne på att köra Boracay över nyår men hoppade det eftersom det blir för mycket flängande med flyg fram och tillbaka eftersom man inte verkar kunna göra lika mycket i norra Filippinerna och runt Boracay. Stämmer?

Vi har även varit inne på Palawan och El Nido som ett stopp nere i mellersta Filippinerna men det verkar vara krångligt och dyrt att ta sig dit. Ett alternativ kanske skulle vara att börja där direkt och sedan ta Malapascua, Panglao, Siqijour för att avsluta i Boracay?

Stora frågan lyder egentligen - hur spenderar vi vår tid bäst med minst transfertider och samtidigt undvika att stressa sig igenom Filippinerna? Sist men inte minst - har vi missat något i vår planering?

Oerhört tacksam för alla tips vi kan få :)

Mvh,
Mikael