Bästa researrangör till Sydafrika

12 mars 2013 13:22
Visningar: 3663
Funderar på rundresa i Sydafrika, nån som rest arrangerat i grupp och kan rekommendera bästa arrangör?

Sydafrikaresor?

African Tours & safaris ?

nån som har erfarenhet av dessa arrangörer eller finns det nån bättre??
22 mars 2013 13:27
Tips om bra researrangör för guidad rundresa i Sydafrika?
Av Ynwi
22 mars 2013 14:13
 
 
Du har inte funderat på att gå på TUR-2013 mässan nu i helgen !?
Av Desires
22 mars 2013 19:57
Hej!
Vi reste (på egen hand) med Sydafrikaresor år 2008 och var jättenöjda med dem! VI ville inte åka med någon stor grupp utan valde att köra bil själva, men jag vet att de har mängder med gruppresor just i Sydafrika. Hade inte maken varit sådan att han gärna kör överaltt i världen så hade jag också tagit gruppresa, för själv hade jag aldrig velat köra runt utomlands......är en riktig fegis när det gäller att köra bil utomlands.

Så vi valde deras resa som kallas "Kruger & Garden Route". Sydafrikaresor bokade alla flyg och allt boende i förväg vilket var jätteskönt, då kunde vi bara njuta av alla fantastiska upplevelser och inte stressa mellan de olika orter vi skulle bo på (8 platser). Vi fick också väldigt bra vägbeskrivningar, kartor och jättebra tips på vad vi absolut inte skulle missa. Vi tyckte även att de var prisvärda!

En annan som också är superduktig på Sydafrika är svenskan Minna, Hon bor i Kapstaden och har även startat ett reseföretag "Sydafrikaexperten" där man skräddarsyr resor till detta underbara land. Hit kan du också vända dig för att få tips om boende, aktiviteter, sevärdheter, och bästa restaurangerna. Hon kan ordna allt (förutom flyg då), och har också grupper de reser runt med i Sydafrika, ta gärna kontakt med henne också och kolla vad hon kan erbjuda. Här är hennes adresser
http://www.sydafrikaexperten.se/hem/sydafrika/
http://www.minna-sydafrika.blogspot.com/

Vill du läsa och se många foton från vår Sydafrikaresa på egen hand 2008 kan du titta in här: http://www.desires.se/#post0

Lycka till, Sydafrika är fantastiskt! (Och du får gärna höra av dig igen om du tror att jag kan hjälpa dig med något annat vad gäller Sydafrika.)
Av Annl
23 mars 2013 18:33
Är det ett krav att du måste resa med en arrangerad grupp?

Om inte, så håller jag med Desires om att det går smidigt att köra själv (boka dock en bil med automatlåda då det räcker att hålla koll på vänstertrafiken).

Flyg kan du ju enkelt hitta billigt och som Desires skriver så är MInna och hennes resebyrå ett riktigt, riktigt bra tips. Hon hjälpte oss med boende på vår höstlovsresa under år 2012 till Kapstaden, Kapprovinsen, vindistrikten och Hermanus. Vi hade en fantastisk resa och var på det stora hela supernöjd med det boendet som Minna föreslog och som vi snackade ihop oss om. Undantaget var Kapstaden - där valde vi att bo i de centrala, historiska delarna och det var ett misstag - sett ur ett säkerhetspersepketiv; det hade varit bättre att bo i Waterfont som vi hade tänkt från början - där är rejält trevligt med mycket butiker, restauranger och man kände sig alltid trygg där.

Det är sååå vackert i Sydafrika och fantastisk mat och fantastiska viner!!
24 mars 2013 11:37
Söker efter bra arrangör som gör gruppresa, ej aktuellt att resa på egen hand denna gång !
Av Desires
24 mars 2013 13:03
Sydafrikaresor som jag rekommenderade ovan är nog mest kända just för sina gruppresor. (fast vi åkte med dem på egen hand...) VI tyckte även att de var prisvärda, men kan själv ej garantera att just deras gruppresor är de allra bästa - men vad gäller service, hjälp med tips etc tyckte i alla fall vi att de var väldigt bra.
Lycka till med din planering, Sydafrika är helt fantastiskt!
Av Annl
24 mars 2013 13:23
Kolla Thabela Travel - ägaren till det bolaget höll föredrag på TUR-mässan i går och de verkade ha en del fina resor och hon hade jobbat länge i branschen och gjorde ett förtroendeingivande intryck tyckte jag.

Om de är bra vet jag däremot inte men det kanske finns någon här på RG som har rest med dem och som vet mera.

VD:n för Sydafrikaresor har i flera år också hållit föredrag på TUR-mässan och hon har gett ett riktigt proffsigt intryck tyckte vi (hon pratade om Namibia). Men jag vet inte mera om de och deras resor eftersom vi inte rest med dem.
25 mars 2013 14:36
Någon som rest med Monica Travel? gillar hennes upplägg, rätt dyrt men kanske lite bättre oxå :)
Av Annl
25 mars 2013 16:36
Kolla med brigitta - jag vill minnas att hon skrivit i tidigare trådar att hon rest med dem.
Citerat från resemaja:
Någon som rest med Monica Travel? gillar hennes upplägg, rätt dyrt men kanske lite bättre oxå :)
26 mars 2013 07:01
Tack ska kolla detta! Fler som vet ngt eller
rest med Monica Travel ?
26 mars 2013 16:03
Beror lite på vilket upplägg du vill ha på din resa....
Sydafrika är ett fantastiskt land att besöka.
Bra arrangörer är Äventyrsresor och Temaresor, men lite dyra.....

Vill du läsa om min resa i detta underbara land kan du besöka min hemsida www.stalvik.se
Av Mrb
27 mars 2013 00:06
Hej

Var på TUR-mässan i helgen där Sydafrikaresor fanns med. Martina som jag pratade med hade bra koll på Krugerparken och har just kommit med en mycket intressant offert. har således inte rest med dem, men de gav ett kompetent intryck.