Bästa dyk och snorkelplasten i Egypten

3 mars 2011 21:16
Visningar: 5646
Hej,

Som nya PADI OW medlemmar är vi (familjen) inne på att åka ner till Egypten ( om det är lugnt förstås) för att få lite mer erfarenhet och dyktillfälle i ryggsäcken.
Frågan är då, vilket ställe är bäst.. Vi kommer givetvis inte att dyka varje dag så det blir ingen Liveboard denna gång, så därför vill jag ha lite tips.
Vilket ställe föredrar ni?, Är dt ngt ställe som är bättre än det andra om man kikar på vad som finns runt omkring osv..

Tacksam för alla svar.

/ Cecilia
Av Mpc
3 mars 2011 22:30
Hade jag varit som ni hade jag tagit till Maldiverna jag har en kompis som arb där ut på öarna som dykinstruktör

Måst gör reklam för han han har tidigare arb i thailand *S*
Av Annl
13 mars 2011 18:17
Hej,

Sharm el Sheijk skall enligt guideboken vara ett av världens bästa dykställen och när vi var där och maken och barnen var ute och snorklade stötte de på massor av fina fiskar - som filmen Hitta Nemo ungefär.

Sharm är dessutom kul eftersom man kan göra utflykter till Sinai-öknen - vansinnigt spännande och helt annorlunda.

Sharm själv däremot är som ett cirkustält men det får man bara förhålla sig till.
Av Joakimn
13 mars 2011 21:56
har dykt i Dahab, Sharm och Mars Alam..
Bäst var Mars Alam..men då är det bara dykningen vi pratar om.
finns inte mycket annat att göra där.
*finns bilder fråm mina dyk som jag gjorde i oktober på min sida(
Av Krezz
14 mars 2011 16:08
Hallå! Sätter min slant på Sinaidelen av Egypten och då Dahab eller Sharm el Sheikh dit jag återvänder i början på maj 2011. Har utöver Sinaidelen dykt sträckan Marsa Alam upp till Hurghada men jag föredrar det förstnämnda för både dyk- och övriga aktivitetskäl. Vi brukar dyka varannan dag, med Colona, och slappa de övriga på så sätt får man lite av varje. Lycka till! MVH Sören http://www.krezz.se
29 mars 2011 15:40
Dahab tycker jag var jättebra! Länken är till dykcentret där vi var, drivs att ett svenskt par. Vi hade inte gjort så jättemånga dyk innan vi åkte dit första gången, men fick ett jättefint mottagande!
Man kan då bo på hotellet där dykcentret ligger, dykplatser finns bara några minuters bilfärd från dykcentret och dom fixar all transport. All utrustning finns att hyra där. Dahab är lite lugnare än t.ex. Hurghada och Sharm el Sheikh.
http://www.oxygenediving.com/sv/dahab