Barnhem i Phnom Penh

Av Bobi
19 okt. 2007 22:37
Visningar: 964
Hej, ska till Kambodia i vinter, och skulle vilja besöka ett barnhem. Är det någon som har nått tips ?
Av Legusta
21 okt. 2007 10:36
Packat och Klart gjorde ett reportage om just barnhem, så här skriver dom:

Sangkheum Center
Barnen i Angkor Wat gjorde intryck på Julia, som nästa dag beger sig till ett barnhem. Ken Chamroeun, som arbetar här berättar om barnens situation. Landets fattigdom och arbetslöshet sätter sina spår hos familjerna och barnen kommer lätt i kläm. Vissa barn tvingas sälja saker, andra blir kanske själva sålda...Små spädbarn kan få jobba som accessoar på en tiggares arm för att denne ska tjäna mer pengar. Större barn riskerar att fastna i klorna på någon västerländsk pedofil. Här på Sangkheum Center får barnen undervisning från fyra till sjutton års ålder. För sjuttonåringarna försöker man sen organisera individuella program.
Barnen på centret verkar i alla fall glada och nöjda, och glada barn hittar man även vid sjön West Barray. Hit åker khmerfamiljerna på söndagsutflykt och de svenska volontärerna på barnhemmet tar med Julia till den härliga stranden som ligger en dryg mil öster om Siem Reap. Den anlades redan på 1000-talet för att fungera som reservoar för bevattningssystemen i Angkor, men tjänade även som fiskodling och badplats.

http://www.sangkheum.org
Av Loranga
21 okt. 2007 19:03
När vi var i kambodja fanns lappar uppsatta lite varstans att man kunda besöka olika barnhem, och att de gärna tog emot gåvor som mat (tex säck med ris) pennor men att man också gärna bara fick komma och leka med barnen. Kolla runt på nätet lite innan och på restaurangerna i Pnom pehn s backpacking distrikt.