Barcelona - Jobb Spanien 2014?

Av Erika91
26 dec. 2013 02:01
Visningar: 2929
Hej!!

Är det fler som har planer på att åka ner till Spanien (t ex Barcelona) för att jobba där 2014? Är det någon här som har erfarenhet av just Barcelona? Vad det kan kosta för att hyra lägenhet m.m?

Tack :)

Mvh,

Erika.
Av Birgere
26 dec. 2013 03:30
Testa sökfunktionen. Jobb Spanien
Då kommer du hitta kompisar
27 dec. 2013 09:33
Centralt ganska dyrt till dyrt, förorterna mer överkomligt.

Spanien är fortf i en jätterecession även om katalonien klarat sig hyfsat jämfört med en del abdra regioner.
4 jan. 2014 17:01
Hej Erika,

Jag har ungefär liknande planer! Ungefär när detta året hade du tänkt åka?

Lägenhetshyran kan vara rätt hög, speciellt om man ska bo själv. Men beroende på läge och skicket på lägenheten kan det såklart variera. Delar man med andra så kan det bli rätt bra pris för var och en, jag själv försöker få kontakt med folk att kunna bo med faktiskt. Främst för att socialisera med andra men också just för att jag själv inte kan betala hur mycket som helst!
Jobb brukar dom flesta få via callcenters, men klubblivet där är stort så dom banorna kan man nog också gå in på.

Hör gärna av dig om du letar efter nån att dela erfarenheten med! :)

/Camilla
Av Erika91
4 jan. 2014 17:18
Hej & tack för ditt svar :)

Jo, jag har kollat runt lite på sidan loquo.com, finns ju lite av varje, lägenheter som standarden kanske inte är jätte ''hög'' på ligger ju lite lägre i pris + lägenheter som ligger i utkanten av Barcelona..Men det bästa är nog att hitta något rätt centralt med tanke på jobb o.s.v :) Jag har varit i kontakt med ett jobb inrik. mot kundtjänst där jag ska på intervju, får dock mer besked nästa vecka skulle jag tro..Isåfall åker jag ner så fort som möjligt, har inget som håller mig kvar här :) När hade du tänkt att åka ner? Jobba eller studera? Jag delar också gärna lägenhet med någon, då det som sagt kan vara dyrt att bo själv + att det är roligare att dela såklart! :)

//Erika
5 jan. 2014 21:29
Åh okej det låter ju super :) Ja precis, jag vet att det kan vara rätt stor skillnad på olika områden o så, behöver kanske inte vara supercentralt men lätt att kunna ta sig till det mesta i alla fall.
Jag har faktiskt tänkt åka kring mars-månad, då vädret blir lite varmare. Hade tänkt börja med att förbättra min spanska, i ca 6-8 v, och sen börja jobba. Hittar jag en lägenhet + rumskompisar redan från början så hade det vart perfekt, annars funderar jag på att fixa delad lägenhet via skolan sålänge, och flytta ihop till en egen lägenhet när jag väl ska börja jobba.
Men du ska åka rätt snart då alltså, även om du får jobbet eller inte? :)
Av Erika91
6 jan. 2014 00:55
Exakt!! :) Okej, jag förstår, har du valt skola ännu? Jo, det är ju alltid bra via skolor att dela lägenhet och så :) Jag kommer att ha jobb klart innan jag åker ner, vill inte riskera något utan vill ha allt klart innan :) Väntar på svar från jobb och hoppas att jag bli erbjuden en plats! Jag kommer att åka så fort allt är klart, så kommer ev. bli redan i januari! Hoppas :) Men visst är det skönt att komma ner när det är lite varmare också! Det vore kul att hålla kontakten!! :)
Av Stellah
10 jan. 2014 09:14
Hej!

Jag har precis samma planer som du.
Dock har jag inte möjlighet att åka ner för ens i juni då mitt jobbkontrakt går ut i slutet på maj...

Jag har kollat boende på barcelonahome och hittat rätt fina rum i delad lägenhet, men jag vet inte känns på ngt sätt "säkrare" att man är ett gäng typ tre fyra skandinaver som man känner att man kan lita på och så bor man tsm med dem hmm

Du får jättegärna höra av dig till mig om hur det går för dig och kanske att man kan hålla kontakten? Jag hade nämligen tänkt åka ner själv och hade varit skönt att åtminstone ha någon... :)

/ Stella
Av Erika91
12 jan. 2014 23:47
Hej! Kolla gärna din inkorg :) ''Stellah''
17 jan. 2014 00:32
Var där med några kompisar som jobbar där förra veckan för att kika in staden, nattlivet, boendet och jobb chanserna och jag måste säga allt är helt otroligt :D Ta mitt ord, ni kommer knappast bli besvikna! Skitlätt att fixa jobb, lätt att fixa boende och det är väldigt många svenskar där som man lär känna direkt! Även personer från andra länder som är extremt sociala och de flesta under 30 festar nästan konstant. Ni tjejer kommer inte heller bli besvikna på shoppingen. Började nästan må illa över mängden kläd affär dedikerat endast för tjejer där :S

Om det är någon som är sugen på att dela lägenhet och fixa jobb tillsammans är det bara att höra av sig! Har en del kontakter där nere redan som kan tipsa oss hur vi ska gå till väga för att hitta bästa centrala lägenhet och ett jobb där dom inte utnyttjar och underbetalar oss som ett par slavar!

Jag själv har inte något som binder mig här förutom jobbet (som jag säger upp mig från med omedelbar verkar om några som är seriösa svarar) så bestämmer er så sätter vi bollen i rullning :)

P.S Ska höra vad hyran på deras trea kostar, men dom bor 4 st där så dom delar ju vilket blir jäkligt billigt!

Mvh,

Jon Backman
Av Sandy89
18 jan. 2014 19:39
Hej jag är en tjej på 24 år som vill ner till Spanien och plugga spanska ev jobba och skulle tycka det var kul att dela lägenhet med andra :) Hör av er om ni är intresserade :)

/Sandra
23 jan. 2014 11:20
Hej!!

Jag har fått jobb i barca men är tveksam om jag ska åka!

Jag ska isf vara nere den 10 februari, Är det någon som eventuellt vill dela boende?

Mvh,

Karolina
Av Erika91
23 jan. 2014 13:37
Kolla din inkorg, Karolina :)
26 jan. 2014 13:24
Hej!

Jag och en killkompis till mig har tänkt att åka ner nu i slutet av januari eller början på februari. Vi har dock inte fixat något jobb utan tänkte ta det på plats.

Är det någon som har några tips om vars man kan söka? Är det typ Onecontact och Sellbytel som gäller?
27 jan. 2014 16:38
Hallå!

Jag ska ner till Barcelona! jag studerar i Jönköping just men tänkte dra ner till Barcelona och jobba i Maj/ Juni. är väl egentligen mer sugen på nåt slags restaurang jobb för att lära sig mer spanska men callcenter verkar vara lite lättare att få för skandinaver. Om nån har tips eller råd, eller va tusan, kontakter som kan hjälpa där nere skriv gärna :) Och om ni fortfarande behöver nån att dela lägenhet med i maj/juni är jag super intresserad. Annars trevlig resa.
28 jan. 2014 00:40
Hej, en tjugo årig tjej som är grymt sugen på att flytta till Spanien. Dock grymt förvirrad vad gäller jobb, bostad osv. Så om nån grym person skulle vilja tipsa om sidor osv. Sen skulle de ju självklart vara kul att ha nån slags kontakt när man väl kommer dit, inte så kul att vara forever alone direkt.
Av Erika91
28 jan. 2014 21:55
Hanna och Jennifer se inkorg :)
29 jan. 2014 10:28
Hej! Jag har också haft planer på att flytta till barcelona en längre tid och nu har jag bestämt mig att 2014 är året!
Jag har tänkt att plugga spanska några veckor/månader (spanskakunskap just nu = noll) för att sen försöka skaffa ett jobb. Jag har ingen större koll på lägenhetssituationen men jag tycker att det skulle vara skönt och roligare att dela med någon än att bo ensam :) hör av dig!

/Sarah
3 feb. 2014 23:59
Jag har funderingar om man skulle testa vingarna i Barcelona men däremot är jag skeptisk till om man klarar sig på en "callcenter-lön", kan ju vara trevligt med lite hårt festande mellan varven. Telemarketingjobb verkar ju hursomhelst minst sagt ha varierande lön medan kundtjänst mer stabil, eller har jag fått allt om bakfoten? Någon som har tips på schyssta företag som söker arbetskraft? (vad jag läst så verkar typ Apple ha bäst avtal/miljö?)

Sen att dela lägenheten med någon/några låter väl verkligen inte som en dålig idé! Jag kan tänkas mig ta mig ner till Barcelona tidigast i mars men jag lär inte åka om jag inte hittar jobb i förtid.
Av Felnic
4 feb. 2014 01:22
Hejsan alla Barca älskare. Jag skulle egentligen flyttat ner nu i januari men av personliga flytta jag upp. Undrar och du stellah fortfarande ska flytta ner i juni för då hade jag också tänk flytta ner. Isf hör av dig så kan man kanske planera lite boende osv.
Av Felnic
4 feb. 2014 01:24
Sarah om du flyttar ner i sommar kan vi dela:) Har pluggat spanska så kan hjälpa dig lite där med. Hör av dig!
Av Wonkis
12 maj 2014 20:05
Hej alla glada Barcelona älskare! Jag var i Barca nu en vecka o älskar staden. Så jag blev genst sugen på o flytta dit o börja jobba o träffa o lära känna massa gött folk. Men jag har jobbet som binder mig just nu så det kommer inte bli på direkten, Sen är ju spanskan ganska väligt rostig så ska hård nöta den! Men det jag funderar på är finns det andra jobba som man kan göra eller är det bara "skit" jobb som callcenter och i resturang och turist branchen? jag menar jag jobbar som Byggarbetare i Sverige nu och är ju sugen på att fortsätta med de i Barca för de e ju roligare, bättre vilkor och lön. Så om någon här med egen erfarenhet eller känner nån som jobbat i Barcelona eller något annat härligt land så hör gärna av er vill höra allt! finns på mail: (Logga in för att se e-postadress)
13 maj 2014 14:03
Citerat från Wonkis:
Men det jag funderar på är finns det andra jobba som man kan göra eller är det bara "skit" jobb som callcenter och i resturang och turist branchen?
Bara utav intresse, eftersom jag är i hotell-, restaurang-, turistbranchen, skulle det vara intressant att veta hur du definiera "skitjobb"
Av Wonkis
13 maj 2014 21:56
vad man definerar skitjobb är ju personligt, men du frågade vad jag tyckte och jag tycker skit jobb är hårt slitande för en dålig lön som de inte finns någon framtid att utvecklas eller avancera, men skit jobb var väl kanske o ta i men säsongs jobb då. Finns det mer jobb med en längre anstälning så man verkligen kan flytta dit typ två tre år? och inte behöva slita arslet av sig för att kunna leva okej, eller om man inte jobbar stenhårt så måste man ta av besparingar varje månad?
14 maj 2014 09:28
Citerat från Wonkis:
vad man definerar skitjobb är ju personligt, men du frågade vad jag tyckte och jag tycker skit jobb är hårt slitande för en dålig lön som de inte finns någon framtid att utvecklas eller avancera, men skit jobb var väl kanske o ta i men säsongs jobb då. Finns det mer jobb med en längre anstälning så man verkligen kan flytta dit typ två tre år? och inte behöva slita arslet av sig för att kunna leva okej, eller om man inte jobbar stenhårt så måste man ta av besparingar varje månad?
Så man kan utvecklas och avancera som byggare men inte som Hospitalityarbetare...? Du har verkligen ingen aning om branchen, eller hur?

Du får ursäkta för jag måste gå vidare fär det lustiga är att jag känner ett 10-tal i byggbranchen som alla jobbar (typ) med samma sak de började med, samtidigt har jag sett flera som börjat som servitörer/servitriser som nu är restaurangchefer eller F&B Managers och receptionister som är Front Office Managers - och två som är Hotell Managers.
Av Stellah
14 maj 2014 10:18
Känns som att det är väldigt onödig diskussion ni har Robbowan och Wonkis.. alla har olika åsikter och uppfattningar, så enkelt är det.
Väl mött! :)

Stella
14 maj 2014 10:53
Hej! Är det någon som kommit iväg än? Jag har fått ett jobberbjudande i augusti, så är lite nyfiken på om någon fortfarande är sugen på att dela lägenhet eller så :)

/Sarah
Av Felnic
14 maj 2014 20:24
Sarah jag har också fått tre jobberbjudanden i augusti. Tanken är att jag nu i juni lön betalar en flygbiljett ner och i samma veva som jobbintervjuerna så ska jag ha en skön semester i augusti och isf provjobba och se om man trivs. Vi två skulle kunna ta oss ner tillsammans och redan nu börja spana boende. Jag har en god vän som kan hyra ut ett rum precis vid stranden o barceloneta för billigt veckovis, kan va bra start? Bodde där förra sommaren, helt underbart!:)

Maila ist då jag aldrig är inne här, (Logga in för att se e-postadress)
Av Nicob
23 juni 2014 11:15
Hej!
Nu är jag kanske en aning sen, men jag och en till vän flyttar ner i slutet av augusti. Är det smartast att fixa lägenhet när man väl är där? Vart vänder man sig då, finns det något kontor man kan besöka där dom är bra engelska och är seriösa?

Sen undrar jag vart man vänder sig för att jobba inom KUNDTJÄNST, speciellt på apple eller citibank. Har googlat som en galning men hittar ingenting om dom två företagen, jag kommer bara till en massa forum där dom rekommenderar deras kundtjänst-tjänster.

Skulle också vara SUPERKUL om det finns några galna partysvenskar som vill lära oss allt ;)
26 jan. 2015 13:26
Hej!
Telekusten S.L. söker nu drivna och utåtriktade säljare. Vi erbjuder både en grundlön samt provision och bonus. En av våra grundpelare är att vi ska ge våra anställda drivkraften och motivationen att utvecklas både som säljare och PERSONER, men även möjligheten att växa inom företaget
Om oss:
Telekusten är ett snabbt växande Telemarketing bolag med försäljning som inriktning. Vi prioriterar högt våra anställdas hälsa och trivsel på arbetsplatsen, därför arbetar vi ständigt med att erbjuda den bästa arbetsmiljön med positiv atmosfär. Telekusten arbetar i samarbete med Flexibla Människor Bemanning AB som under 2013 blev tilldelade tredjepris på Årets Unga Företagare galan.
Din profil:
Vi söker dig som har ett stort intresse för försäljning och som vill arbeta i en stimulerande miljö med mycket kundkontakt. Social kompetens är en förutsättning för att du ska kunna ge det där lilla extra som krävs för våra kunder.
Som person är du:
- utåtriktad och entusiastisk.
- driven.
- tålmodig.
- en lagspelare som trivs att arbeta i grupp.
Plats:
Fuengirola, Spanien.
Är du den vi söker?
Du är välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande! Dina ansökningshandlingar ska innehålla CV, ett personligt brev och gärna foto.
Skicka din ansökan till (Logga in för att se e-postadress)

Med vänliga hälsningar,
Adam Hsissen
Telekusten S.L.