Barcelona, boende nära stad och strand?

Av Yuphin
22 okt. 2012 14:04
Visningar: 9823
Planerar att besöka Barcelona första gången nästa sommar och undrar om ni har tips på vart man kan bo om man vill ha gångavstånd både till strand och stad?
Vilken är bästa stranden? Vi kommer ha barn på 9 och 15 med oss.
Av Alexa_b
18 dec. 2012 21:03
Puffar lite på den här tråden och vill gärna också ha tips på bra läge att bo i Barcelona.
När jag kollar googlemaps så verkar det vara väldigt långt att knata om man ska gå mellan olika sevärdheter och stränder/hav.
Ni som varit där, vad är er uppfattning?
Hur tog ni er runt i staden?
Åker man buss, taxi, kan man gå eller är det många km mellan (t.ex. Sagrada Familia och till havet verkar det vara 3km) känns det långt eller är det massor att se på vägen?
Verkar som att hela staden är häftiga byggnader och lustiga arkitektritade fasader?
19 dec. 2012 11:38
Bo i Barceloneta då har ni nära till både strand och stad.

Det finns ett hotell som heter Barceloneta 54 som är schysst. Annars har Best Western flera bra hotell runt om i hela stan.

Det är bara att komba "färdsätt", men själv går jag överallt.
Av Desires
19 dec. 2012 12:40
Föredrar ni hotell ska ni förstås välja det. Annars kan man också hitta väldigt trevliga lägenheter i Barcelona. Vi bodde i en dylik som vi hyrde via http://www.apartime.com. Även http://www.barcelonagruppen.com har fina lägenheter där. Det fungerade väldigt bra att få nycklar mm.

Vår lägenhet låg så att vi såg Sagrada Familia från vår balkong (där vi intog frukost i början av november ....) Från Sagrada Familia ner till stranden finns det massor av sevärdheter, så det känns inte långt att promenera dit. Men ska man bo lite närmare stranden skulle jag nog föredra att bo vid gamla stan. Det finns även många hotell vid La Plaza Catalunya, som ligger centralt i Barcelona. Om ni inte vill promenera därifrån till stranden är det lätt att hoppa på jump on/off bussarna som trafikerar hela stan.

Förutom Sagrada Familia tycker jag inte ni ska missa Miros museum (ta linbanan dit så får ni en vacker och bra överblick över Barcelona stad), Barri Gotic - Barcelonas gamla stad, Picassos museum, Park Guell.

Utanför Barcelonas innerstad:
Sitges mysiga lilla stad kan ni ta er till med tåg, (söt by och härlig sandstrand där!)
Ytterligare ett tips ger en annan här på Reseguiden; en av Europa största nöjesparker heter Port Aventura (http://www.portaventura.co.uk/) och ligger 10 mil söder om Barcelona (tåg ca 1 tim).

Mer tips o foton på sevärdheter, restauranger, hotell finns här på min resesida http://www.desires.se/#post76
Av Alexa_b
20 dec. 2012 09:24
Tack för svar och tack för lån av tråden!

Vi föredrar att hyra en lgh, har kollat lite på privata på Blocket, vågar man hyra en sån?
Någon som gjort så?
Bör man gå via något större hyrbolag istället?

Det låter som att vi kommer ha mycket att göra och titta på!
Av Kix
15 feb. 2013 22:23
Vi bodde i Barceloneta. Gick för att bada o sola en sväng på förmiddagen-upp till lägenheten för en dusch och sedan någon sevärdhet eller tapasrunda i gamla stan. Perfekt läge för bad och mat! Vi hyrde via Blocket. Mycket mer prisvärt än andra alternativ, tycker jag. Fungerade jättebra!