Barcelona 10 mars!

28 jan. 2010 03:56
Visningar: 9067
Hej! Jag och mina kära vän har bokat resa till barcelona i mars, ska vara borta en vecka. Någon restaurang som man inte får missa? Någon nattklubb? Någon shoppinggata? Vill gärna ha tips på lite udda ställen som ni har erfarenhet av! Sedan undrar jag även om det är någon som har tips på ett bra hostel som ligger bra till och är inte allt för dyrt?

MVH Jennifer
Av Ellinor
28 jan. 2010 08:47
Hej Jennifer,
Barcelona är en grym stad tycker jag! Perfekt för en långweekend.
Om du gillar modern konst vill jag tipsa om museet MACBA som var väldigt sevärt och från Parc Güell får ni en bra utsikt över staden samt en chans att spana in Gaudis färgglada skulpturer. En nattklubb som vi missade när vi var där, men som jag hört väldigt mycket gott om är Razzmatazz. Kolla gärna in: http://www.salarazzmatazz.com/index.php

Kolla också gärna in den här artikeln som vi fyllt med medlemstips från en tjej som bor i Barcelona: http://www.reseguiden.se/artiklar/har-ater-jag-helst-i-barcelona-1016
Lycka till med planeringen!
/Ellinor
28 jan. 2010 10:13
Hej Jennifer. För snart fem år sen var vi i Barcelona en vecka. Jag har gjort ett album därifrån, där du kanske kan få några tips. Adressen dit är: http://www.reseguiden.se/forum/resor/barcelona-146. Du bör skaffa dej en guidebok, till exempel Barcelona 10 i topp. Den hade vi stor nytta av. Jag önskar dej en trevlig resa dit. Vi tänker försöka komma tillbaka dit så småningom.

Gilla
Av Maria
28 jan. 2010 14:32
Hej Jennifer!
Jag tycker ni ska besöka Can Paixano, eller La Champagneria som det också kallas. Det är en liten tapas/cava-restaurang som ligger lite undangömd på Carrer de la Reina Cristina nere vid hammen Barceloneta. Mycket folk, jättetrevlig stämning, alla pratar med alla och cavan är god och billig! :)

Hälsningar
Maria
Av Badanka
30 jan. 2010 14:53
Apolo är ett väldigt bra uteställe - enormt dansgolv som faktiskt fylls! Innan Apolo kan man börja kvällen på Sidecars (ett hiphop/inde-ställe). Barcelona är en väldigt bra stad! (utelivet är toppen). Visst, det gäller att vara uppmärksam på ex. La Rambla-gatan (tror den hette så?), finns en hel del skumma typer där. Men i övrigt, har jag enbart bra saker att säga om staden!
Av Lainia
1 feb. 2010 11:33
Hola ;) Vad kul att ni ska till Barca! Själv åker jag i slutet av mars! Under hösten 2007 bodde jag i Barcelona och har sedan dess lovat mig själv att alltid besöka staden MINST en gång om året! Mina tips till dig är följande :

- Insup atmosfären, arkitekturen, pulsen - detta är Gaudis stad. Missa inte hans mästerverk SAGRADA FAMILIA (lite turistfälla, men det finns en anledning till det!) Kyrkan är ännu inte färdigbyggd (ung. 90 år gammal är den dock). Häftig historia kring detta!

-Köp metrokort!

- Häng på La Rambla (paradgatan) men våga er in i gränderna också. Jag rekommenderar Barri Gotic - gotiska kvarteren. (metrostop Jaume I), MYS! Medeltidskatedraler och mysiga caféer + häftiga affärer. Drick vin o käka oliver! I mars är det kortärmat-väder och soligt med lite tur - perfelt för uteservering! På natten är Barri Gotic fullt av billiga små barer med Mojitos för ung. 4 euro.

- Shoppa på Passeig de Gracia - mycket folk men här finns ALLA affärer. Bershka är en affär med coola grejer till H&M priser. Den finns nästan överallt.

- Port Olimpico med Twin Towers! Ligger vid stranden. Gå längst ner på Ramblan och sväng till vänster så följer marinan och sedan stranden. Barcelona är tacksamt att promenera i! sitt på stranden och titta ut på Medelhavet - eller följ piren från Port Olimpico.

- Börja uppifrån, från Ramblan (vid Placa Catalunya och McDonalds och Burger King). Håll höger och sväng höger in på andra sidogatan. Gå cirka 20 meter och sväng vänster. Här ligger det underbara, mytomspunna Oveja Negra - det svarta fåret. Fråga om vägen på Ramblan om ni inte hittar. Försök på engelska även om spanjorer föredrar spanska. Oveja Negra är en slags taverna i en slags grotta. Här sitter man vid lång bord och dricker sangria och äter gratis popcorn. Unga människor med härliga stilar och skön attityd - och billigt!!

-MACBA som någon nämnde. Underbart om man gillar modern konst. Ligger dessutom i Raval (Ramblan och sväng in till vänster = Raval) som är fullt av second-hand affärer och skivaffärer m.m.m.m. Här hänger också knarklangarna på nätterna så se upp!

- Gå ut : Jamboree (hip hop & r'n'b) ligger på Placa Reial. Följ Ramblan och sväng höger nästan längst ner. Razzmatazz - visst. Men man måste vara ute i god tid med biljetter. En av europa största nattklubbar. Tappar man bort någon därinne är det kört - man hittar aldrig varandra igen. Klubben är i gamla jättelika fabrikslokaler. Vad jag minns kostar det 20 euro att gå in. Då ingår en drink (sprit + redbull eller vodka + cola - inget fancy) sedan kostar spriten skjortan efter den första "gratis" drinken. Men det är en häftig upplevelse att vara där!
Sedan finns andra häftiga ställen (åk taxi!!! billigare än hemma) Duvet, Apollo, Catwalk (klä upp er!) Shoko (vid stranden!!!) City hall (placa Catalunya) Fellini (långst ner på Ramblan, har ofta svensk DJ)

- Och ät TAPAS.

Bli inte arg om affärsbiträden är ohjälpsamma och ej kan engelska. Det är tyvärr baksidan med Barca...Försök med enkla fraser på spanska så blir deras ibland snäsiga attityd bättre.

Tur att jag skrev ner detta. Är precis vad vi kommer göra nästa gång :) Ni kommer älska staden - vi får hoppas på solsken! LYCKA TILL!!!

//Lainia
8 feb. 2010 19:46
Tack för alla tips!! Behöver fortfarande hjälp med boende, någon som vet nått? vill helst bo på hostel så att man lär känna folk!
28 feb. 2010 03:07
Hej, har själv bott i barcelona 2008 tillsammans med min flickvän.
Tycker tyvärr att många missar dom bästa tipsen. Här är iaf min top 20 lista att göra.

Razzmatazz. diskotek av toppklass, the loft ( ett av dom 5 dansgolven ) har den bästa musiken =) tung electronica / techno/ house. Ta metron linje 4 ifrån Placa Urquinaona, går mellan stationerna Trinitat Nova - La Pau, gå av vi Bogatell. När du kommer dit så fråga dig fram =) bara 50 -100 meter kvar.
www.salarazzmatazz.com

Farggi, underbart god glass och kaffe (har jobbat där =) (ta cafeet på Passeig de Gracia 2, bäst =)

Första uteserveringen på rambla catalunya (bra priser och god mat, har för mig det är första ifrån plaza catalunya sett) minns tyvärr inte namnet =/

Catwalk, bra diskotek i hamnen vid torre mapfre. Många kända DJ.s
www.clubcatwalk.net

Montjuic, en grön oas och fantastisk utsikt. FInns cafeer, parker med mera.

Strandpromenaden. mysigt med fin vy ut över havet. Ibland marknader,mycket skitrestauranger dock. kolla igenom menyn och priserna och skaffa dig en uppfattning =P

Siddartha, världens bästa drinkar i opiumtält miljö. ligger på carrer de avinió. las ramblas ->carrer de ferran -> carrer de avinió. kan vara lite kluriga människor på dessa gator nattetid. Men klart värt det, En oupptäckt oas. (coctail baren alltså, inte gatan =P

Living Barcelona, en trevlig lounge bar i mitten på las ramblas. Skaffa flyers för gratis eller billig cava/öl/drink, annars rätt dyrt. DOck trevlig lounge atmosfär.

Vill man shoppa så är det barrio gothico, born, passeig de gracia och ronda de universitat (har jag för mig den heter) som gäller. I barrio gothico så är det ifrån placa catalunya och neråt som gäller, tills affärerna tar slut, dock många sidovägar att kolla =) kan ta en hel dag eller 2.

Gelatiii, underbar italiensk glass, ligger vid placa sant Jaume, bredvid katedralen.

Buenas migas, jävligt god italiensk focacca (stavning?) Ligger på ett av dom mysigaste ställena i hela stan vid katedralen. Rekomenderas varmt.

Luz del gas, en restaurangbåt som ligger i hamnen, mysigt att sitta och äta ost, dricka vin och röka en cigarett med utsikt över båtarna på kvällen.

George Payne, riktigt bra irländsk pub på Placa Urquinaona. Olika temakvällar,

I slutet på las ramblas vid vaxmuseet ligger >Bosque de les fades, bar i sagomiljö med lyktor, träd osv, otrevliga bartenders, men väldigt häftigt ställe. Värt iaf ett besök.

En restaurang på Carrer de la diputació, har dom bästa mackorna du kan tänka dig, inte biquinis då, utan baguett varianten, be att dom värmer den =)

Ligger en pizzeria på VIa Layetana, Den heter Montello, bästa pizzorna jag ätit, och billigt vin =) en flaska med ishink för €6.

Om du vill se stan och det är fint väder, kan jag rekomendera turistbussarna. Turistfälla, javisst, men du ser mycket. Och det är trevligt ifall solen skiner =)

Ytterligare en turistfälla, Mercat St Joseph (La boquería) ligger mitt på Las ramblas. värt ett besök.

Discotek Arena, finns olika Arena klubbar, bl.a gay clubbar osv, har för mig att en hette "madre" där var det mycket folk och bra dansmusik.

Här är en bra sida för diskon och klubbar i "the matinee group" www.matineegroup.com

hoppas denna lista ger dig några tips =) finns 1000 mer saker, men den listan blir alldeles för lång. detta är iaf några.

MVH Kristoffer