Barbados/Trinidad & tobago/Grenada/Saint Vincent & Grenadinerna

5 sep. 2013 00:12
Visningar: 2763
Hej!

Jag och en vän funderar på att åka till dessa ställen i Februari 2014. Hur länge vi blir borta är inte riktigt bestämt än..

Jag skulle vilja veta om någon har varit på alla dessa öar och vilka som var bäst? Minst turister? Går det att hitta billiga boenden och vad koster det på ett ungefär att leva där? Var kostar en öl, tex? Alltid ölpriser man jämför :)
Är det ungefär samma kostnad på alla öar eller finns det nån som är mer dyrare än den andra? Vad är lagom i tid att spendera på varje ställe?

Går det att ta sig mellan öarna med båt, eller är det flyg som gäller?

Jag var i Filippinerna förra vintern och bodde ett par nätter på en öde ö utanför Bohol vilket var det bästa på hela resan, därför undrar jag om någon vet vart man lättast kan hitta ödestränder och liknande bland dessa öar?

Vore jättesnällt om någon kunde komma med grymma tips!
5 sep. 2013 15:37
Jag lyckades hitta boende för $40-60 dollar (för två) på Barbados och Tobago. På Grenada bodde jag på ett finare hotell jag fick en bra deal på. Dricker själv inte öl så kan inte svara på vad det kostar, men mat på restaurang är lite billigare än Sverige, öl säkert mycket billigare. Tobago tyckte jag var ganska billigt. Det finns bussar på Tobago och Barbados, men på Grenada är hyrbil bäst
Hur länge du vill stanna på respektive ö beror på hur mycket du vill se. En vecka på varje ö är nog lagom om man verkligen vill se, men jag hann se mycket på fyra dagar.
På Barbados ska du ta dig till öns sydöstra sida, t.ex. Bottom Bay. Inte mycket folk. På Grenada finns det många öde stränder, du ska bara bort från huvudstaden och Grande Anse.
På Tobago är stränderna kring Crown Point mest välbesökta, t.ex. Pigeon Point, men andra stränder är ganska folktomma.

Du kan åka båt mellan Trinidad och Tobago, annars flyger man.
6 sep. 2013 10:46
Du kan även åka båt mellan öarna i St. Vincent, mellan öarna i Grenada, samt mellan Union Island, St. V och Carriacou, Grenada.

Detta är Rumcountry, så jag jämför Rompriser istället... och det går från billigt till generande billigt... Fast ok, ölet är det inget fel på heller... En Banks på Barbados för B$2, eller en Hairoun på Union Island för EC$3.5

Union Island är en bra utgångspunkt om man vill snorkla Tobago Cays, bra konkurrens ger lägre priser, både med segelbåt och daycruicer.

På Carriacou hyrde jag ett litet hus på en strand för EC$70 per natt.

ps. Priserna är från 2009, och som alltid brukar priser bara gå upp upp upp!

/millicom
6 sep. 2013 10:56
Kul att åka till Västindien, vi tyckte bäst om Tobago och st Lucia. Crown point beach i Tobago var ett toppenhotell, vi fick en bungalow med egen terass. Toppenläge. Hyr en jeep och åk runt den lilla ön finns mycket att se och vänliga människor. Vi tog planet över till Trinidad och gick runt huvudstan och tittade. Men lilla Tobago var bäst, vi åt på billiga små barer helt ok både smak och pris. Stora hotellen var dyra och överskattad. Lycka till:-)
Av Pelle77
6 sep. 2013 18:58
Jag har varit på Grenada och Barbados och det är två helt skilda öar. Grenada är betydligt billigare (har för mig att jag läste att det var en av de billigaste öarna i karibien) än Barbados och har en mycket vackrare natur. Grande Anse beach kvalar in på min topp 5-beach lista liksom den betydligt mindre kända La Sagesse beach som var som paradiset.

Jag gillade Grenada och åker gärna tillbaks. Vi hyrde en villa med pool och det kostade inte mer än ett ordinärt Scandicrum. Jag rekommenderar bil för Grenada är ett fattigt land medmindre utbyggd infrastruktur. Vi var där kort efter nyår och Grande Anse var nästan folktom så söker man fina playor och färre turister är det att rekommendera. Missa inte Umbrella's beach bar eller The Owl.

Barbados har om möjligt ännu finare stränder. Framförallt på östsidan och Bottom Bay eller Fouls bay är otroligt fina. Ön är platt och saknar grönska. Jag tror det är en av de dyrare länderna i västindien men å andra sidan bjuds man på stränder i världsklass. Men som sagt, väldigt dyrt. Dyrare än i Sverige.

Jag blev besviken på maten i Karibien. Rätt smaklös överlag.

Åker jag tillbaks besöker jag gärna Grenada igen men är nyfiken på Grenadinerna och de franska öarna. Barbados är jag klar med.
21 nov. 2013 16:27
Tuuusen tack för alla era svar! Vad glad jag blir att så många kunde och ville tipsa så bra, det ska jag ta med mig, för Hit ska jag resa någon gång det är jag bestämd med! :)
Av Dannid
6 feb. 2014 12:03
Hej!

Intressant! Jag bokade en sista minuten och sitter just nu på barbados och googlar andra öar som man kan åka till. (Därför råkade jag hitta denna tråd) det verkar som man ska åka mellan öarna med flygbolaget Liat iallfall. Tänkte försöka ta mig till grenadinerna ganska snart. Jag har från och med idag den 6 feb till den 17:e på mig att dra runt och kolla på andra öar. När befinner du dig i kvarteren? Jag kan ju säga att barbados pch varm och gott men det är mycket äldre som åker hit, det är inte samma ungdomstryck som i thailand.. Känns nästan som att peaken noddes på 80/90 talet sen har det gott utför för turismen. Inte många människor på krogarna.
22 feb. 2014 23:03
Åh så spännande! Sitter just nu å tänkte boka till BARBADOS den 3 Mars! :) Stannar i 2 veckor.

Några fina tips för dig som just varit där?? :) Stränder, boenden? Vet nån om det går boka boenden på plats? jag är van att göra det, men verkar så jäkla fullbokat?? Helt galet.

Tack på förhand! :)

/ Sandra
www.BloggiThailand.se/