Bangkok - Koh Tao - Koh Phangan - Koh lipe - Bangkok

7 okt. 2015 20:01
Visningar: 219
Ska till Thailand med en tjejkompis 3-22 dec.
Vi landar i bangkok den 3:e och stannar till den 5:e. Sedan vill vi vidare till koh Tao - Koh phangan - Koh lipe för att sedan tillbaka till BKK. Ev. börja med lipe och sen koh phangan - Koh tao - BKK.
Någon som har tips på smartast/billigast resväg?
Har kollat att man kan ta tåg från bkk till chumhon sedan färja över till koh tao, går att åka över natten så man inte missar någon semesterdag. Sedan enkelt att ta sig till koh phangan med färja.
Frågan är hur vi enklast tar oss till/från koh lipe?
Är färja från koh phangan till surathani, tåg från surathani till hat yai, minibuss till pakbarra, färja till koh lipe en dum idé?? hur lång tid kan det ta? ca kostnad? värt det?

Är det övermodigt att ta en färja vid ca 1300 från koh lipe den 22 för att sedan hinna med ett inrikes flyg från hat yai till DMK vid 17 för att sedan hinna med flyget från BKK hem samma natt ca 0030?

Tacksam för alla svar och åsikter!
Av Sierra
7 okt. 2015 22:58
Phangan - Lipe:
Det enklaste och billigaste är att boka en comboticket (ferry + minivan) (pris 700 THB) på http://www.ferrysamui.com/

Färjan avgår Phangan 08:00 till Donsak Pier där det blir minivan till Hat Yai med ankomst 16:00.

I Hat Yai kan ni övernatta på Cathay Guesthouse och ta en comboticket (minibus + speedboat) (pris ca 900 THB) till Lipe nästa morgon därifrån. Minibussen avgår från Cathay Guesthouse. http://thaibeachtravellers.com/

http://www.agoda.com/cathay-guesthouse-hat-yai/hotel/hat-yai-th.html

Även om ni åker tåg från Surat Thani krävs en övernattning någonstans...

Ang din fråga Lipe - Hat Yai - DMK så funkar det inte. Ni kommer att missa flighten vid 17-tiden. Ni måste ta första speedboat transfer från Lipe 09.30. Då är ni på Hat Yai Airport 13:30 och kan ta 17-flighten till DMK och shuttlebus till BKK. http://thaibeachtravellers.com/