Bangkok, koh samui, koh penang, koh tao

19 aug. 2012 20:33
Visningar: 1365
Hej,Nu ska jag och min dotter åka på en härlig resa till thailand . Jag har nu beställt resa till koh samui 2-16 november. , är det någon som varit där under denna period ? det ska vara regn period men vad innebär det igentligen ? regnar det konstant eller kommer det nån skur bara ? vågar man åka ut med båt ? paddla kajak på tur? Det står en del att det är fint mellan skurarna är det så ? är det ok att bada i vattnet ? hört en del om vissa fiskar som är farliga , nån sjö borre nån som vet? Snorkla , kan man det fast det är regnperiod...på väg hem är vi i bangkok och då har vi 4 timmar innan vi måste tillbaks till flygplatsen , vad bör man inte missa i bangkok ? tar tacksam emot tips o råd Mvh Jessica
Av Haans1
19 aug. 2012 22:45
Hej
Har varit Koh samui i början på november en gång och vi flyger ner igen den 6e november.
Kommer lite regnskurar ibland men dom höll väl på i kanske max 20 minuter.
Snorklade inte när vi var där nere sist,känndes som att det var lite grumligt i vattnet kan ju iofs bero på vart på ön man är.
När vi var där så var det inte strålande solsken från en klarblå himmel utan snarare lite disigt men varmt och skönt.
Fördelen är väl att man inte behöver använda så mycket solskydd :)
Tyvärr så kommer ni inte att hinna så mycket i Bangkok på 4 timmar,vore jag er så skulle jag åka upp en el två dagar innan hemresan.
Hans
19 aug. 2012 23:28
Tack för svaret, jo har ju läst en del om Bangkok o det är ju igentligen jätte mycket att se där men vårt plan från koh samui landar i bangkok 18,10 o planet till arlanda lyfter 00.45 så jag tänkte mer en liten rund tur med taxi för att se pulsen o staden by night , kanske prova nåt gott från nåt gatukök :) förstår att man inte hinner så mycket de timmarna. Hur är det i havet ...badar du mycket ? har hört att de inte badas så mycket , mest ligga på stranden... det finns ju en del giftiga djur ? nåt som ni vet? / Jessica
Av Kerstin
21 aug. 2012 10:39
Hej . Länge sedan jag var på Ko Samui , men helt klart vågar du bada i havet och åka på båttuter till olika stränder. Hur det är att paddla kajak vet jag inte, men det vet de säkert på plats. Visst fins det giftiga fiskar och maneter, men inte i den omfattningen att man inte badar, kolla med de på hotellet för att få mer information . I Bangkok kommer du nästan inte att hinna något på den tiden . Flygplatsen ligger ganska långt ut och det är mycket trafik. Jag håller med tidigare inlägg, att du ska åka upp till Bangkok en dag innan ! Det finns jätte mycket att kolla på :) Hoppas du får en trevlig resa.
// Kerstin
21 aug. 2012 11:04
hej, regn period i thailand, det kan komma regn på dag tid men eftersom du är på ön så brukar det itne vara så ihållande, dessutom oftas brukar det regna på kvällar bara. Östra sidan av thailand regnar det inte lika mkt som på vänstra, där är det monsunregn under den här period. just vad du kan göra där, det är bäst att då fråga lokal befolkning. jag tror inte de kommer att ljuga för er att det inte är farlig, bara för att tjäna pengar.
4 timmar i bangkok, om du åker bil så har du ingen tid att stanna nånstans med tanken på att trafik är ganska illa där.
Av Haans1
21 aug. 2012 11:32
4 timmar i Bangkok då kan jag nästan rekommendera dig att stanna på flygplatsen.
Har varit med om att det tagit 3 timmar enkel väg in till Bangkok iofs var det väl otur.
Fiskar och sånt behöver du inte vara orolig för men jag brukar alltid kolla med dom på hotellet där vi bor vad dom tycker om att bada.
Det är varmt i vattnet så det är inge bekymmer med att bada.
Jag kan nästan lova er (även om jag inte har en spåkula) att ni kommer att få en kanon semester i Thailand.
Vart ska ni bo på Koh Samui?
21 aug. 2012 16:22
Hej,

Det ska inte ta mer än en timme in till Bangkok men det har hänt att det har tagit 2-3 timmar.

Precis som Hanns1 skrev så är det bättre att stanna på flygplatsen och om ni så gärna vill ut från flygplatsen så har ni The Mall Bangkrapi(ett stort köp center) som ligger en halvtimme från flyplatsen men det är inget att rekommera.

Lycka till!
Transferbkk.com
22 aug. 2012 09:51
Hej !
Tack för era bra svar , Det har underlättat mycket då det är små saker som man tänker på speciellt då det är första gången utanför europa. Svar till hans : Jag och dottern ska " Backpacka" så vi har bara bokat de tre första dagarna på ett vandrarhem /hostel.com , jinta city hostel moo 3 tumbol Angthong ,Surattani koh samui . Tänkte sedan prova bo på chaeweng stranden , finns fins hostel där ochså till bra pris. Vi hade tänkt åka över till koh paneng och ev. koh tao , låter mysigt att kunna gå ut direkt i vattnet och snorkla ( det kan man tydligen göra vid koh tao . Är det någon av er som kan rekommendera en bra restaurang jag och dottern kan fira " min 40 års dag på " så tar jag tacksamt emot det ochså . / Jessica
Av Haans1
27 aug. 2012 21:19
På Koh Samui kan jag rekommendera samuisandsea,ligger vid Lamai beach.
Lugn och skönt ställe ca 10min promenad från Lamai centrum.
Mittemot hotellet på andra sidan huvudgatan ligger en kanon bra restaurang.
Ganska speciell mat,en buffe med massvis med grönsaker och kött som man plockade på och sen fick man tillaga maten själv på en värmegrej vid bordet.
Har inte sett det någon annanstans i Thailand men det känndes välldigt inhemskt så det finns säkert någon här som vet vad det heter.
Det var iaf otroligt gott och ett perfekt sätt att fira sin födelsedag på.
Om inte annat så dukar nästan alla hotellen upp bord på stranden på kvällen.
Ganska praktiskt för dom lägger dynor på solstolarna så man sitter på dom och äter och när man ätit klart och är proppmätt så är det bara att ta in en sval drink och lägga sig raklång och stirra ut över havet och fundera på varför man inte bosätter sig där :)
13 sep. 2012 09:30
Koh Tao är ett måste om ni är i området. Har rest runt en hel del i Thailand men ingen ö slår Koh Tao.
Kanonfin dykning eller snorkling om man gillar det. Annars finns det sköna stränder runt hela ön och det är lätt att bara ta en taxipickup om man inte vill köra egen moppe. (en del vägar ner till stränderna kan vara i dåligt skick när det är regnperiod så man bör vara en ganska van förare av moped om man ska ge sig av nedför backarna).
Boende finns i alla prisklasser, bara att gå runt och kolla på rummen och hitta det som passar er. Att ta sig till Koh Tao kan dock vara ganska tufft om man lider av sjösjuka. Lomprayah kör sina katamaraner i nästan alla väder så det kan gunga ordentligt men sitt ute,längst bak på nerdersta våningen så klarar men sig bäst.
Kan dock regna en del i november men det är oftast ganska snabba skurar som drar förbi.
Ön har en unik atmosfär, många packpackers, flipp flopp och en öl i solnedgången med fötterna i sanden. Stämningen är lugn och säker även om det finns party om man vill ha det. Maten på ön är den BÄSTA i Thailand utan tvekan. Pranee's Kitchen ligger högst upp på min lista över god mat. Billigt, galet gott och alla kvällar i veckan kan du luta dig tillbaka bland kuddarna på golvet och softa till en skön rulle på tv:n.
Hoppas att ni får en härlig resa och njut av fantastiska Koh Tao.

Anna