Bangkok-bali-bangkok visum fråga hjälp!

Av Misspiu
26 juni 2016 12:48
Visningar: 300
Hej vi åker till thailand i 6 veckor.
Flyg mellan arlanda-bangkok bokat.

Men nu är vi jättesugna att åka till bali också ;)
Vi hade tänkt vara där i 2,5 vecka. Sen återkomma till bangkok och flyga hem.

Vi blev lite fundersamma inför visumet för overstay eftersom vi har flyg för mer än 30 dgr i thailand. Och om vi åker till bali. Så behöver vi ändå ordna ett visum? ( tursitvisum)
eller räcker det att visa upp flygbiljetterna till indonesien vid ankomst i bangkok? frågar dom vid ankomsten om visum pga vistelsetiden är så lång?

Nu blev de lite mycket text barnen springer imellan.. så skriv om ni ej uppfattar mig :)

Kostar visumet i bali nåt nu ellerär de helst gratis!? (30dgr)
Av Sierra
26 juni 2016 16:46
När ni kommer till Thailand får ni uppehållstillstånd i 30 dagar. Om ni flyger till Bali inom dessa 30 dagar är det lugnt.
När ni landar på Bali får ni 30 dagar även där utan kostnad och när ni återvänder till Thailand får ni nya 30 dagar.
Det blir i detta fall inte fråga om overstay.

Det frågas inte efter Visa eftersom ni skall lämna Thailand inom de 30 dagarna.
15 juli 2016 09:43
Spinner vidare på visumfrågan här. Vi åker till bali via bangkok i september. vi kommer byta flygplats till dmk då vi åker med air asia samma dag. Vi stannar på bali 30 dagar, sedan tänkte vi åka tillbaka till thailand och stanna 3 månader på visum. Men kommer vårat visum stämplas redan vid första entré i thailand (och vi då "förlorar" en månad) eller är det kanske bättre att söka 3-mån single entry visa i oktober...
Av Sierra
15 juli 2016 10:37
Sannadittrich,

Om ni fixar Tourist Visa i Sverige kommer det att bli förverkat då ni skall byta flygplats i Bangkok eftersom ni då passerar Immigration.

Det finns inget "3-mån single entry visa".

Ni kan ansöka om Tourist Visa Single Entry (som ger er 60 dagar) på The Royal Thai Honorary Consulate i Denpasar på Bali. Det ligger på Jalan Pemuda 2, No.9 Renon. Telefon +62 812-3825-542. De är enligt uppgift väldigt hjälpsamma och snabba med hanteringen.

På plats i Thailand kan ni ansöka om extension (förlängning) av de 60 dagarna med ytterligare 30 dagar på ett Immigration Office. Pris 1900 THB.