Bangkok - är det viktigt/lämpligt att bo nära sevärdheterna

Av Nspfish
10 mars 2018 17:47 (redigerad)
Visningar: 279
Jag åker till Bangkok för att främst "se turistgrejerna", dvs buddhan - palatset - floden osv. Har scannat recensioner och råd&tips osv, men är fortfarande villrådig över val av hotell.

Min fråga är nu om det är viktigt att bo nära området med dessa sevärdheter, eller om det går lika bra att bo t ex vid floden och sedan ta sig dit?
De flesta tips jag sett på nätet, handlar mest om att bo nära shopping och uteliv, och få eller ingen nämner något annat. Jag vill ju heller inte bo i något tråkigt område, bara för att det ska vara nära sevärdheterna, men frågan är var jag kan bo?
Av Pelle77
10 mars 2018 17:53
Många av sevärdheterna ligger vid floden som tex Grand Palace, Wat Po pch Wat Arun och man tar sig dit med båt vilket både är trevligt som tidseffektivt.

Jag gillar att bo nära floden och tycker inte att det är besvärligt att ta sig in till Siam. Väljer ni stt bo på ”Bangkok-sidan” av floden så är det ju heller ingen båttur som tar tid.

Asiatique är ett trevligt område kvällstid att besöka med restauranger, marknadsshopping och barer.
Av Nspfish
10 mars 2018 18:10 (redigerad)
Tack för svar!
Det verkar också som att Chatrium Hotel Riverside är väldigt populärt... Så det kanske kan vara något då, ifall man enkelt kommer vidare med båt därifrån.
Av Daquiri
10 mars 2018 22:15
Det kan vara en fördel att bo i närheten av metron eller en skytrain-station.
Av Erik777
12 mars 2018 09:43
Jag tycker det är perfekt att bo runt Saphan Taksin. Med närhet både till BTS och flodbåtarna, vilket är de två klart bästa transportmedlen i Bangkok.