Ban phe

Av Susa60
26 feb. 2011 22:54
Visningar: 1444
Hejsan!

Vi är två familjer som tänkte mellanlanda i Rayong, Ban phe innan vi tar oss vidare till Koh Chang. Tror ni att vi behöver boka hemifrån eftersom vi kommer dit i Dec, innan nyår? Vi behöver även tips på boende då det inte är så lätt att hitta.

MVH Susanne
Av Susa60
28 feb. 2011 11:11
Tack för tipset!
Vi ska bara stanna 3 nätter.
Finns det några mindre ställen där man spontant kan boka? Eller är det bäst att förboka? Vi kommer den 26 Dec.

MVH Susanne
Av Hathor
28 feb. 2011 22:01
Hutlösa priser där det hyrs ut i andra hand....
inne i ban phe, är det rätt lätt att hitta små boenden,inte så exklusivt men de fungerear i några nätter..
Boendet kan ni ordna när ni väl kommer dit genom att snacka med människor i byn...
har ni varit i Ban phe förut?
m
Av Susa60
18 mars 2011 11:57
Hej igen!

Tack för alla svar.
Nej vi har aldrig varit i Ban Phe förrut men känns bra som mellanlandning från Bangkok när man ska vidare till Koh Chang. Är det även under högsäsong som det gäller att våga boka då man kommer dit?

MVH Susanne
18 mars 2011 13:10
Det är bara drygt 30 mil från Suvarnabhumi flygplats till Koh Chang på hyfsat bra vägar så landar ni innan ca kl 14.30 hinner ni till Koh Chang och med färjan samma dag. Det tog oss ca 3 1/2 timme (men då körde chauffören ganska fort) med förbokad minivan. (Vi mailade till hotellet på Koh Chang som fixade transport).

Vi stannade i Rayong på vägen tillbaks till Bangkok och jag kan väl säga att Rayong inte var något vidare... Koh Chang är OK - själva åker vi tillbaks till våra favoriter Ao Nang och Koh Lanta i april.
Av Modano
18 mars 2011 13:50
Hej, Staden Rayong har inte mycket för turister men några större köpcentrum etc, Ban Phe är lite mysigare med små restauranger och en trevlig liten marknad (mån,tors) men är oxå hamn till Koh Samet ca 30 min med båt. Koh Samet är likt Koh Chang uppbyggt på turister med många hotell och finfina stränder.
Runt om Ban phe finns mae phim, sounsong beach och mae ramphungbeach med fina långa stränder som defenitivt inte är överbefolkade. Jag tycker det är värt att stanna ett par dagar och se ett lite lugnare Thailand utan turiststressen så har ni inte bråttom så stanna gärna till. Bor själv på mae ramphung beach och hotell går alltid att ordna på plats även under högsäsong. Även om man frågar på privata condominiums så går det att hyra rum för några dar för bra priser, där finns oxå oftast tillgång till pooler vilket inte alla hotell har. I ban phe brevid piren till koh samet ligger christies, bra ställe nära allt.
http://www.christiesbanphe.com/

.