Bali, visum osv

6 juli 2010 12:39
Visningar: 3751
Hallo

Efter mycket fram och tillbaka om vart resa kommer hamna i sommar så slutade de med att vi bestämde oss för Bali, Indonesien. Hittills har vi dock bara bokat resa till Bangkok, där har vi planer på att boka flyg med Air Asia vidare till Bali.

Något vi skulle vilja veta är om någon gjort likadant, dvs, bokat biljett med annat flygbolag ifrån Thailand eller Singapore. Svenskar ska ju vad jag fått veta få 30dagars visum vid ankomst till Bali. Men det står också att de snabbt kan ändra sig. Försökt få tag på svenska ambassaden i Bali, men ännu inte fått svar. Någon som vet om man måste ansöka om visum när man inte åker direkt till Bali från Sverige? Vi kommer ju som sagt stanna till någon dag i Bangkok först.

Tar gärna emot tips om Bali också. Vad är värt att se, och vad är mindre värt att se.
6 juli 2010 18:28
Du ska få visum på flygplatsen, oavsett om du först stannat i Bangkok.
Hela Bali är sevärt. Åk gärna runt på ön. Konstnärsstaden Ubud med alla hantverkare. Simma med delfiner på Lovina. Tanah Lot, klippan som du endast kan nå om det är ebb och som är fint vid solnedgången. Aptempel och de flygande hundarna. Lokala marknader.
Av Hawaii
6 juli 2010 20:47
Det är inga problem. Gjorde själv samma resa från Singapore till Bali för några år sedan. D.v.s. separat resa till Bali. Tänk bara på att ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader EFTER din vistelse i Bali. Och inte för att det har någon betydelse men det finns ingen svensk ambassad i Bali. Kanske konsulat, men definitivt ingen ambassad. Ambassader finns bara i huvudstäderna (alltså Jakarta för Indonesien).
7 juli 2010 08:52
Tack så mycket för svar. Kanske var den i Jakarta han hörde av sig till. Killen som skickat mail till någon ambassad där för att få klarheter, men som fortfarande inte svarat. Kanon, då slipper vi oroa oss för visum iaf. Jo tanken är att vi ska åka runt över hela ön. Precis vaccinerat oss. Så nu är de knappt månaden kvar innan man får uppleva Bali :D
Av Popp
20 juli 2010 23:10
Grattis till ditt val av resemål! Ta gärna en tripp till Gili-öarna. Där hittade vi vårt paradis! Längtar tillbaka varje dag och planerar nu för resa dit igen till vintern.
24 juli 2010 01:50
Citerat från popp:
Grattis till ditt val av resemål! Ta gärna en tripp till Gili-öarna. Där hittade vi vårt paradis! Längtar tillbaka varje dag och planerar nu för resa dit igen till vintern.
Tack, jo vi längtar nu. Åker på onsdag:D Har hört delade meningar om Lombok och Gili-öarna. Vissa tycker de är underbart, andra tycker de är värdelöst. Vi är däremot sugna på att försöka ta oss till Komodo islands. Tyvärr så ligger de ju så jäääääkla långt bort från Bali. Får se hur mycket vi hinner med på 2.5vecka.

:D
Av Flippa
24 juli 2010 23:02
Vi kom från Bali för 3 veckor sedan, Singapore Airlines tor. Bra mat, fantasiska stränder, speciellt på västra delen. Trevligt och vänligt folk men i vårt tycke är Bali lite väl tillrättalagt för turismen (Australiens Mallorca). Visum max 30 dagar får ni på på Bali/Denpasar airport, kostnad 25 US?, inga foto behövdes. Avreseskatt när du lämnar landet 25 US?. Passa er för trunkbärarna när ni hämtar ert bagage, dom hugger väskorna utan att fråga, innan dom är av bandet och vill ha bra betalt. Undvik dom fina lyxiga hotellen som har mycket bra mat och service men är svindyra. Vi betalade tex 55 SEK för en 33 cl colaburk på Intercontinental Jimbaran. Gick man tvärs över gatan (om man kom över, trafiken är kaotisk) till ett litet minilivs kostade samma colaburk 6-7 SEK. En middag för 2 med kyckling, ris och en öl, ca 500 SEK på samma hotell. Solnedgångarna på Jimbaran Bay är magiska. Önskar er en trevlig resa, det finns mycket att uppleva på Bali.
Av Ayu
3 mars 2011 14:43
Hej,
jag kommer från Bali och snart vi ska åka hem. jag längtar jätte mycket att träffa mina föräldrar och släktingar. Ja, det är sant priser på varorna är olika på olika plats och olika butiker, så är också pris på hotellen, men jag tror det är samma i andra länder också. Jag vill bara önskar till er som ska till mitt hemland en trevlig resa och hoppas ni ska ha en bra upplevelse och bra livserfarenhet ...för framtiden
4 mars 2011 02:04
Citerat från ayu:
Hej,
jag kommer från Bali och snart vi ska åka hem. jag längtar jätte mycket att träffa mina föräldrar och släktingar. Ja, det är sant priser på varorna är olika på olika plats och olika butiker, så är också pris på hotellen, men jag tror det är samma i andra länder också. Jag vill bara önskar till er som ska till mitt hemland en trevlig resa och hoppas ni ska ha en bra upplevelse och bra livserfarenhet ...för framtiden
Jag älskade Bali, var där förra sommaren och de var helt underbart! Dock var de många som försökte lura en på pengar, visst har vi mycket mer än dem som bor där, men man åker ju ändå ner med en budget. Visst försöker man ändå vara generös, men ibland tröttnade man lite på dem som var oärliga och försökte lura en.

Blir nog inte så man åker dit igen dock då de är så otroligt lång resväg. Men avslutade resan på Gili-islands som var helt otroligt fint, dock tillhör ju de Lombok och inte Bali. För dem som ska åka till Bali rekomenderar jag starkt att prova på forsränningen. Vi åkte på två olika, en som skulle vara lite snabbare och en långsammare, Den lånsammare, hade mer naturupplevelse, och man stannade till och badade och fotade vid vattenfallen osv, den andra hade ett 3meters fall som man åkte ner för som bara de gjorde resan värd.

Något jag dock inte var så imponerad över var lovina beach, delfinerna var ju kul att se, men dem var så långt bort att man inte hann få någon bra bild på dem. Sen så hoppas jag dem börjar organisera bättre inför sina turer, turerna till Gili, var exempelvis 2h timmar försenade på vägen dit och likadant påväg hem. Och vi skulle först åka på morgonen, men vår transfer-bil dök aldrig upp så fick åka och få nya biljetter för den senare båten.

Men bortsett från detta så var naturen riktigt vacker, vilket var anledningen till varför vi åkte hit.