Bali, Lombok och Singapore över jul och nyår

Av Yessie
2 sep. 2015 14:36
Visningar: 1066
Hej!
Nu har vi äntligen bokat resa över jul och nyår, ca 8700:- med Qatar t o r Singapore. Tyvärr så landar vi 21:30 och det går inga flyg så sent till Bali, vi bestämde oss då för att ta båten till Bintan och vara där de första nätterna. Har dock läst att det är monsun den tiden där, någon som vet hur vädret är på Bintan i december?
Vi måste först sova en natt i Singapore då båtarna inte går så sent heller, någon som kan rekommendera billigt hotell bara för en natt nära Tanah Merah ferry terminal? Måste man boka biljetter innan eller är det ok att bara gå dit? Läste att man måste vara där 1,5 h innan avgång stämmer det?

Sen har vi bokat tre nätter på Nirwana beach club, någon som har erfarenhet?
Någon som vet hur lång tid vi behöver ha på oss från Bintan till flyget från Singapore till Bali sen? När vi åker båten till Bintan har jag förstått att vi köper ett visum för 25 dollar till Indonesien, men gäller detta även sen när vi landar på Bali? Är det några regler för att åka in i Indonesien och sen ut och sen in igen??

Sen har vi tänkt att börja med fyra nätter på Jimbaran, har bokat Villa Bali Jegeg. Efter det tänkte vi ta båten till Lembongan där vi bokat The Akah Cottage i tre nätter. Sen tänkte vi ta båten direkt därifrån till Gili Air, någon som har erfarenhet av detta? Bäst att boka båda båtturerna samtidigt? Vilket bolag? Vilka tider går dem och när anländer man gili? De vill nämligen vet på 3 Angels homstay på Gili air som vi bokat i fyra nätter när de ska hämta oss i hamnen.

Efter det tänkte vi ta båt till Kuta på Lombok, har läst någonstans att det ska gå båt hela vägen, någon som vet hur lång tid det tar? Åker hellre båt en buss/taxi genom hela Lombok. Vi tänkte bo fyra nätter på Kuta, någon som kan rekommendera hotell? Eller ska vi hellre välja Sengiggi? Vi vill gärna ha en fin strand och lugn och ro med få turister men ändå lite restauranger att välja på. Sen blir det taxi till flygplatsen i Lombok och flyg därifrån till Singapore, tänkte bo tre nätter i Singapore innan vi flyger hem. Någon som kan rekommendera lite finare hotell med pool och bra läge för det? Verkar som att många tipsar om Robinson Clark men tycker de hotellen var lite väl dyra?
Alla boenden är avbokningsbara så tar tacksamt emot tips om förändringar av reseplan om ni har någon bättre idé?

PS Jag vet att det är regnperiod under denna tid men många verkar åka ändå så vi chansar då det är ända tiden vi kan åka ;)

Tack!
Av Sierra
2 sep. 2015 16:46
När du lämnar Bintan för att ta dig till Singapore lämnar du också Indonesien varför det blir ett nytt VOA när du kommer till Bali.

Nyligen togs kostnaden för Visa On Arrival på 35 USD bort om du flyger till Bali. Du får alltså 30 dagar utan kostnad. (Du betalar inte 25 utan 35 USD för VOA när du kommer till Bintan).

Att åka färja till Gili från Bali-området i dec/jan är inte att rekommendera pga den grova sjön. Flyg till Lombok är mitt råd. Ställ frågan på Tripadvisor så får du se vilka svar du får.
http://www.tripadvisor.com/ShowForum-g664666-i12936-Gili_Trawangan_Gili_Islands_Lombok_West_Nusa_Tenggara.html

I Singapore bor vi på "Royal Plaza on Scotts".
Av Yessie
13 sep. 2015 13:35
Tack Ulf!
Jag har googlat runt lite och läst på tripadvisor, så bra forum där om man kan engelska någorlunda, tack för tipset!
Tydligen så är det 15 dollar "bara" om man inte ska stanna längre än 7 dagar på bintan. Jag har bokat Nirvana beach club i tre nätter och har mailat mina frågor direkt till boendet som svarade bra och snabbt. Färjorna är stora och de ska gå i tid varje dag även i december så det skulle inte vara några problem att hinna med flyg 17:30 om man tar färjan som går 11:10. Men stranden är stängd i december så man kan inte bada i havet. Och då funderar vi nu faktiskt på att skippa bintan och hellre bo tre nätter i Singapore när vi landar och även tre nätter när vi åker hem. Har läst massa om Singapore nu och det verkar ju finnas hur mycket som helst att göra. Det finns ju även två beach parker, East coast beach park och changi beach park om man vill hänga på stranden ett par dagar. Någon som har erfarenhet av dessa om man kan bada där i december?
Vi har bokat Robertson quay hotel tre nätter innan vi åker hem och nu tittar jag på riverview hotel istället för Nirvana på bintan med tanke på att avboka detta. Någon som bott på någon av dessa två hotel?
Skulle ni hellre valt Singapore än bintan?
Då kan vi ju också åka ut till sentosa över dagen, finns det någon strand man kan ligga på där som inte tillhör något hotell?
Tack för alla tips!
Av Sierra
13 sep. 2015 20:59
Singapore har som du skriver mycket att erbjuda och kan man inte bada i havet på Bintan i december kan ni ju lika gärna hänga vid en hotellpool i Singapore.

Personligen tycker jag att beachen på Sentosa inte är mycket att hänga i julgran...även om det är fritt att vara där.