Bali, Gili Air

Av Ambizz
8 dec. 2015 15:29
Visningar: 737
Hej

Vi tänkte ta oss ner och resa runt lite i mars/april med våran då 4-åring. Vad behöver vi tänka på? Visum? Bra ställen att bo med barn? Vi vill/behöver inte vara i smeten där det händer utan gärna tips på mindre ställen men fina upplevelser för både vuxna och barn. Gili Air ska vi till då en vän bor där så tänkte ta ett stopp dit men ändå flyga till Bali och utgå därifrån.

Vi tänker oss att backpacka lite men ändå bo någon vecka i stöten på varje ställe och har funderingar på 4-5 veckor.

Do´s and Don´ts please :-)

Vi vill ha sol och bad och äta massa spännande mat :-) Var till Malaysia innan vår dotter föddes och trivdes bra i såväl KL som Langkawi och Penang samt Kuching :-)

/Anna, Tomas och Lilly :-)
Av Sierra
8 dec. 2015 22:20
Om ni flyger till Bali Ngurah Rai International Airport (Denpasar) behöver ni inte Visa. Som svenska medborgare får ni 30 dagars uppehållstillstånd per automatik i Indonesien utan kostnad.
Av Andush
16 dec. 2015 22:13
Alla Gili-öarna är fina och värda att besöka! Lugnast på Meno och mest drag (party) på Trawangan. Åker nog tillbaka dit i April med min flickvän som ej varit där tidigare.
Av Fundin
23 feb. 2016 00:13
Bali gör sig bäst på en moped så det rekommenderas. Se till att fixa en hjälm till lillen bara, inte alltid så lätt att få tag i barnstorlekar. Med moped kan ni sedan ta dagsutflykter runt södra delen av bali. Från Canggu/Seminyak kommer ni till exempel till Ubud på ca 45 min.

Vad gäller Gili rekommenderar jag att ni läser på giliresor.se. Där finns allt man behöver veta.

Trevlig resa.