Bali första gången-vart tusan ska man bo?

24 juli 2018 21:08
Visningar: 3064
Hej resevänner!
Nu är det så att jag och sambon ska besöka Bali för första gången båda två i höst. Vi är supertaggade såklart då vi hört så mycket bra om stället, men är samtidigt jätteförvirrade kring vart vi ska bo. Vi planerar att vara där i 3 v och bo på 2 olika ställen, så drygt en vecka per boende. Eventuellt 3 olika ställen. Jag behöver verkligen er hjälp dock så att vi hamnar på rätt ställen utifrån våra önskemål, vilket kan gå helt fel när man inte besökt ett land tidigare och inte har värsta största budget. Uppskattar all in put ni har kring Bali.

En lös bild kring vad vi vill önskar när det kommer till boende:
* Lugn & skön strandmiljö- går det att få ett strandhotell (bungalow-feeling) till ett rimligt pris?
* Autentisk miljö, gärna även här INTE alltför stiff och stort hotell med 8 våningar
* Någon typ av kombination av naturnära Bali och stadsliv (närhet till restauranger osv) men ingen storstadspuls

Vi vill helt enkelt inte bo mitt i Kuta och mötas av fest och livlighet utanför dörren men inte heller avlägset mitt ute i "skogen", en vill ju eventuellt kunna gå ut och äta på restaurang tex. Strandhotell vore en dröm om möjligt. Så vad säger ni som varit där- Vilket område tror ni skulle passa oss två?
25 juli 2018 08:20
"Lugn & skön strandmiljö- går det att få ett strandhotell"& *Autentisk miljö, gärna även här INTE alltför stiff och stort hotell med 8 våningar" hittas nog lämpligtvis på någon mindre ö utanför Bali, typ Nusa Lembongan, Nusa Penida eller Ceningan. Alternativt Gili Meno eller Gili Air. Gili T har mer party.

Själva bodde vi nyligen i Villa Saffraan på norra Bali (kan bokas via Booking.com), väldigt lugnt och personalen i huset lagar fantastiskt god mat. På norra Bali har ni nära till naturliv och härliga vattenfall. Kolla gärna in klipp på Youtube från Aling Aling. Dock kan stränderna på norra Bali ha ganska så mycket skräp.

https://youtu.be/RS2EVDwk9Ew
Av Ziesta
30 juli 2018 11:25
Jag och min sambo var på Bali i 12 dagar för några år sedan. Vi bodde 5 nätter i Kuta, 5 nätter i Ubud och 1 natt i Candidasa. Tyvärr hann vi inte med någon av öarna utanför, men jag håller med M_olsson att strandmiljö hittar ni nog bättre där. I Candidasa bodde vi visserligen i en mysig bungalow vid havet och orten var verkligen lugn.. Vet inte om det berodde på lågsäsong eller att det helt enkelt är ett dött ställe.. Inte "lugnt & mysigt" utan snarare rätt tråkigt ställe tyckte vi.

Ubud kan jag verkligen rekommendera om ni vill ha natur + stadsliv. Jag gillade det lantliga området kring Ubud med risterrasser som man kan promenera runt bland, och det finns fullt av restauranger och mycket med inriktning mot yoga och rawfood. Vi bodde på ett enkelt guesthouse centralt i stan men jag har hört att det även finns fantastiska spa-liknande ställen mitt i naturen men ändå nära Ubud.
Vi åkte på en dagstur norrut från Ubud och det var riktigt fint i bergen runt de tre sjöarna Beratan, Buyan och Tamblingan. I norr finns även flera fina vattenfall.