Bali-Flores

19 juni 2017 21:29
Visningar: 377
Hej alla resemänniskor,
vi är tre kvinnor 50 plus som i augusti åker till Bali och vill flyga sedan till Flores. Undrar nu gällande bagagevikt vad som gäller vid de olika flygbolagen, är 10 kg vad som gäller, vad kostar det att boka 10 kg till, tänker att vi nog kanske har typ 16-17 kg!
Verkar sedan som att det är en bit till Kelimutu lakes, hur tar man sig bäst dit och hur lång tid tar det med bil, kan man ta inrikesflyg, det finns tydligen en flygplats närmare.
Vi tar även tacksamt emot andra tips. Vi ska sedan flyga tillbaks till Bali för att vara där några dagar och sedan åka båt till Trawangan.

Tack för ett toppenforum!

Resekatten
Av Murzyn
27 aug. 2017 17:46
Hej!
Jag flyger till Flores i september med flygbolaget Sriwijayair och undrar vilket flygbolag i valde .
Jag har redan betalat mina biljetter både till Lambuan Bajo och sedan från Manuere till Denpasar utan att tänka på att kolla deta flygbolaget och läsa omdömmen.
Det bolaget klassas som en av de osäkra och att det fans flera flygolyckor .
Nu är jag rädd och vet inte om jag ska välja ett annat flygbolag och strunta i de 1200 kr jag betalade för mina biljetter .
Har även bokat en tur på Flores och Komodo så jag måste komma dit
Hur tänker ni göra ? Flyga ?
Av Erik777
29 aug. 2017 09:50
Indonesiska flygbolag är över lag bland de minst säkra i världen. Men väg- och båttrafiken är ännu mindre säker. Så säkrast att flyga ändå!

Alla Indonesiska flygbolag anses ha så låg säkerhet att de är förbjudna att flyga inom EU, Med ett fåtal undantag, nämligen:
Garuda Indonesia, Airfast Indonesia, Ekspres Transportasi Antarbenua, Indonesia AirAsia, Citilink, Lion Air, Batik Air

Källa: https://ec.europa.eu/transport/sites/transport/files/modes/air/safety/air-ban/doc/list_en.pdf
Av Murzyn
29 aug. 2017 12:17
Tack för ditt svar.
Nu är jag riktigt skraj .