Bali

8 nov. 2017 20:19
Visningar: 526
Hej! Jag skulle gärna vilja veta lite mer om Bali. Vilka platser man ska besöka samt vad man kan göra.
Tack på förhand🙏🏻☺️
Av Bafatt
8 nov. 2017 22:12
Oj, det finns gått om platser att besöka, men inga måsten, på Bali. Här är scooter ett måste om man inte vill lägga pengar på privatchaffis. Betänk dock att Bali med ca. 3,5 milj. inv. har nästan lika många scooters. Bitvis hysterisk trafik sålledes.
Sanur är Bali "light" och väldigt tillrättalagt för (lite äldre) turister. Kuta är dess raka motsats då det är party dygnet runt som gäller här. Canggu lite längre norröver är behagligare och inte så långt från Kuta om man absolut måste hålla igång någon kväll.
Uluwatu på Bukit halvön är en personlig favvo, men jobbigt med alla trappsteg till stränderna hela tiden. Nusa Dua på andra sidan är lite "lyxigare" och därmed dyrare. Bukit halvön är perfekt då det inte är några större avstånd från en sida till den andra. God scootervana krävs då det är mycket backigt (bukit) och kurvigt över lag.
Den största, och intressantaste, orten är utan tvekan Ubud. Ett måste då ni besöker Bali. Kulturcenrum med härliga omgivningar.
Av Karin
20 nov. 2017 12:18
Jag var på Bali i januari och spenderade mest tid i Canggu. Väldigt många Instagram vänliga matställen och roliga barer. Men ja, scooter är nästan ett måste för att kunna ta sig runt. Vi var två vänner som delade på en och funkade fint även om vi inte kört mycket moppe innan. Jag håller med @Bafatt, Ubud är ett måste väl på Bali. Helt fantastiska omgivningar med risfält och lummiga berg överallt. Mysig liten by med bra mat och mycket yoga för den som gillar det. Men även härliga resort om man vill lyxa till det och ligga vid en pool och slappa. Hit tog vi en taxi och tog ca en timma, väldigt värt ett besök! Ha en go resa!