Bali

8 nov. 2017 20:19
Visningar: 455
Hej! Jag skulle gärna vilja veta lite mer om Bali. Vilka platser man ska besöka samt vad man kan göra.
Tack på förhand🙏🏻☺️
Av Bafatt
8 nov. 2017 22:12
Oj, det finns gått om platser att besöka, men inga måsten, på Bali. Här är scooter ett måste om man inte vill lägga pengar på privatchaffis. Betänk dock att Bali med ca. 3,5 milj. inv. har nästan lika många scooters. Bitvis hysterisk trafik sålledes.
Sanur är Bali "light" och väldigt tillrättalagt för (lite äldre) turister. Kuta är dess raka motsats då det är party dygnet runt som gäller här. Canggu lite längre norröver är behagligare och inte så långt från Kuta om man absolut måste hålla igång någon kväll.
Uluwatu på Bukit halvön är en personlig favvo, men jobbigt med alla trappsteg till stränderna hela tiden. Nusa Dua på andra sidan är lite "lyxigare" och därmed dyrare. Bukit halvön är perfekt då det inte är några större avstånd från en sida till den andra. God scootervana krävs då det är mycket backigt (bukit) och kurvigt över lag.
Den största, och intressantaste, orten är utan tvekan Ubud. Ett måste då ni besöker Bali. Kulturcenrum med härliga omgivningar.
19 nov. 2017 04:46
Tack så mycket för all info😊🙏🏻
Av Karin - Redaktör Reseguiden.se
20 nov. 2017 12:18
Jag var på Bali i januari och spenderade mest tid i Canggu. Väldigt många Instagram vänliga matställen och roliga barer. Men ja, scooter är nästan ett måste för att kunna ta sig runt. Vi var två vänner som delade på en och funkade fint även om vi inte kört mycket moppe innan. Jag håller med @Bafatt, Ubud är ett måste väl på Bali. Helt fantastiska omgivningar med risfält och lummiga berg överallt. Mysig liten by med bra mat och mycket yoga för den som gillar det. Men även härliga resort om man vill lyxa till det och ligga vid en pool och slappa. Hit tog vi en taxi och tog ca en timma, väldigt värt ett besök! Ha en go resa!
Bali, Giliöarna mm
Indonesien Joakimn, 5 nov. 2018
Updaterad av Joakimn för 4 veckor sedan
4
Hej Har bokat Bali och Gili öarna som vintern resmål. 24 Jan - 23 feb 2019 Har inte varit på Bali på många år så min fråga är: Vart bor man , vill gärna bo vid vattnet typ beachfront: Kutabeach i vilket skick är stranden idag ? Tänkte spendera 1 vecka på Bali och minst 2 veckor på Giliöarna ...
ÅKER TILL BALI, VAD SKA MAN TÄNKA PÅ?? Hjälp
Indonesien Emilialundo, 14 aug. 2018
Updaterad av Naimakka för 14 veckor sedan
3
Så om 3 veckor så kommer jag vara i Bali. Jag vet att det kanske låter som att det är lång tid kvar men börjar få lite stress över att jag knappt har fixat något. Så snälla hjälp mig! Vad behöver man ha med sig & absolut inte få glömma? Tänker särskilt på viktiga papper & hur man fixar fram dessa. ...
Snus i Bali?
Indonesien Zoega, 9 juni 2016
Updaterad av Asdfgh för 21 veckor sedan
6
Som tyvärr inbiten snusare med sikte på Bali undrar jag då: Är det okej att ta med snus till Bali eller kommer jag hamna i fängelse, få höga böter eller något annat otäckt? ... Asdfgh: >Citerat från Tigersnus: >Heij! Du kan också köpa snuns i Pit Stop - Batu Bolong, Petitenget och Uluwatu. Du ...
Bali - tips!
Indonesien Cassandra92, 27 juni 2018
Updaterad av M_olsson för 23 veckor sedan
6
Hej allesammans! Jag ska till Bali i åtta heldagar om tre veckor och skulle gärna vilja ha så mycket tips som möjligt. Vad får man inte missa? Några tips på aktiviteter eller bra hotell? Bara skicka alla era bästa tips helt enkelt! Tack på förhand! ... Cassandra92: >Citerat från ...
Bali -3v oktober
Indonesien Annaph123, 15 juli 2017
Updaterad av Lett_o_resglad för 25 veckor sedan
16
Hej! Jag och min kära sambo åker till Bali den 2a oktober och funderar på vad vi ska göra och var vi ska bo m.m. Vet att det finns ett dussintal trådar men de flesta är riktigt gamla. Någon med lite allmänna tips? Vi har även tänkt dela upp våran vistelse på 3v med 3 alt. 2 olika ...
2v på Bali i Juli - Ubud, Kuta & Seminyak
Indonesien Vilhem, 5 juni 2018
Updaterad av Lett_o_resglad för 26 veckor sedan
4
Tjena, Jag har tänkt åka till Bali under perioden 10-24/7 2018. Jag har hittat flygbiljetter, och ska snart även boka hotell så fort jag vet exakt vart och hur länge jag vill bo på de olika platserna. Ubud är huvuddestinationen, är ute efter att se häftiga ställen, njuta deluxe och även ha ...

Om Bali Indonesien, Asien

Dykning & snorkling
Laid back
Nattliv
Sandstrand
Sol & bad
Surf

För många är Bali ett drömresmål. Det vackra grönskande landskapet är fyllt av vulkaner, risodlingar och längs kusten finns det många sandstränder.

På Bali kan du se de många olika lokala danserna och teaterformerna nästan överallt. I de vackra templen kan du se religiösa ritualer. Den bästa platsen för en kulturell upplevelse är Ubud i centrum av ön.

Landskapet är mycket vackert med böljande kullar och berg, ofta klädda med både skogar och fyllda med terrasser för risodlingar. I norra delen av ön finns de mest imponerande vulkanerna, några är aktiva och ger då och då ifrån sig rök.

De mest besökta delarna av Bali är badorterna på den södra spetsen. Här ligger bland annat Kuta, berömd för sina vackra solnedgångar, den långa stranden och det hektiska nöjeslivet.

I bergen på norra Bali ligger ett av världens vackraste tempel, Pura Ulun Danu Bratan. Tempeltornen ser ut som om de flyter omkring på stora plattformar, men de är byggda på små öar för att skapa den effekten. Det här är en typ av vattentempel som finns här för att välsigna det viktiga vattnet.