Bali

8 nov 2017 20:19
Visningar: 381
Hej! Jag skulle gärna vilja veta lite mer om Bali. Vilka platser man ska besöka samt vad man kan göra.
Tack på förhand🙏🏻☺️
Av Bafatt
8 nov 2017 22:12
Oj, det finns gått om platser att besöka, men inga måsten, på Bali. Här är scooter ett måste om man inte vill lägga pengar på privatchaffis. Betänk dock att Bali med ca. 3,5 milj. inv. har nästan lika många scooters. Bitvis hysterisk trafik sålledes.
Sanur är Bali "light" och väldigt tillrättalagt för (lite äldre) turister. Kuta är dess raka motsats då det är party dygnet runt som gäller här. Canggu lite längre norröver är behagligare och inte så långt från Kuta om man absolut måste hålla igång någon kväll.
Uluwatu på Bukit halvön är en personlig favvo, men jobbigt med alla trappsteg till stränderna hela tiden. Nusa Dua på andra sidan är lite "lyxigare" och därmed dyrare. Bukit halvön är perfekt då det inte är några större avstånd från en sida till den andra. God scootervana krävs då det är mycket backigt (bukit) och kurvigt över lag.
Den största, och intressantaste, orten är utan tvekan Ubud. Ett måste då ni besöker Bali. Kulturcenrum med härliga omgivningar.
19 nov 2017 04:46
Tack så mycket för all info😊🙏🏻
Av Karin - Redaktör Reseguiden.se
20 nov 2017 12:18
Jag var på Bali i januari och spenderade mest tid i Canggu. Väldigt många Instagram vänliga matställen och roliga barer. Men ja, scooter är nästan ett måste för att kunna ta sig runt. Vi var två vänner som delade på en och funkade fint även om vi inte kört mycket moppe innan. Jag håller med @Bafatt, Ubud är ett måste väl på Bali. Helt fantastiska omgivningar med risfält och lummiga berg överallt. Mysig liten by med bra mat och mycket yoga för den som gillar det. Men även härliga resort om man vill lyxa till det och ligga vid en pool och slappa. Hit tog vi en taxi och tog ca en timma, väldigt värt ett besök! Ha en go resa!
Malaysia eller Bali
Indonesien Springbirgitta, 11 mar 2018
Updaterad av Jeppereser för 2 dagar sedan
5
Halloj, vi behöver lite tips o råd. Jag o min sambo planerar en resa till Indonesien/Malaysia i början av oktober 2018. Vi har tänkt oss en ca vecka på Bali eller Perhentian Islands. Några rekommendationer? Är en vecka för kort tid? Hur är vädret i området, på gränsen till regnperiod eller hur? ...
Dykning och boende i Bali
Indonesien Nordensol, 27 aug 2011
Updaterad av M_olsson för 5 veckor sedan
7
Min man och jag funderar på att resa till Bali i jan-feb -12 : vi är galna i dykning och undrar om det är någon som har bra tipsom dykning där. Och hur ser prisnivån ut rent allmänt för boende , mat mm. Vi reser enkelt (ej Charter) och bor gärna på motell eller backpacker ställen. Vi har tidigare ...
Bali 2 veckor, vilka orter? Avstånd?
Indonesien Annalinnea88, 21 jan 2017
Updaterad av Fredrik_bl för 5 veckor sedan
7
Hej! Jag har planerat att åka till bali i maj och vara där i 13 dagar. Tänkte mig att bo på ca. 3 ställen när jag är där, blir 3-4 dagar på varje ställe isåfall. Vill bo vid kusten under hela vistelsen, tänkte att man kan ta en dagstur och hyra taxi med chaufför om man vill inåt landet och tex ...
Vulkanutbrott Bali
Indonesien Dsteisjo, 28 sep 2017
Updaterad av M_olsson för 13 veckor sedan
24
Hej Man tipsar på nätet att ha en bra reseförsäkring om man ska åka till Bali just nu. Men finns det verkligen något bolag som försäkrar sig mot just det, nu när läget är så oklart? Jag åker nästa tisdag och sitter lite på nålar att de inte ska ställa in flygtrafiken till Bali. Just nu är läget ...
Resa själv Lombok & Bali
Indonesien Hejida, 21 okt 2017
Updaterad av Tammy22 för 14 veckor sedan
3
Jag var på Lombok och Bali med en kompis för ett par år sedan. Vill gärna tillbaka, främst till Lombok. Har ingen som vill hänga med så jag undrar hur säkert det är för en tjej att resa i dessa områden ensam? Undrar även hur lätt det är att lära känna andra på Lombok? Finns ju inte så många hostels ...
En heeeel del frågor om Bali över jul och nyår
Indonesien Axelander, 17 aug 2017
Updaterad av Bafatt för 18 veckor sedan
5
Hej! Min första tråd =) Har för avsikt att åka till Bali över jul och nyår. Har varit i Thailand 7 gånger och känner att jag sett det mesta och vill testa något nytt... Har testat Filippinerna, men tycker Thailand är trevligare. Har läst en hel del här på forumet, men känner att jag saknar ...

Om Bali Indonesien, Asien

Dykning & snorkling
Laid back
Nattliv
Sandstrand
Sol & bad
Surf

För många är Bali ett drömresmål. Det vackra grönskande landskapet är fyllt av vulkaner, risodlingar och längs kusten finns det många sandstränder.

Det här är ett av få resmål där det spännande kulturlivet lockar lika mycket som solen, värmen och naturen.
På Bali kan du se de många olika lokala danserna och teaterformerna nästan överallt. I de vackra templen kan du se religiösa ritualer.
Den bästa platsen för en kulturell upplevelse är Ubud i centrum av ön.

Landskapet är mycket vackert med böljande kullar och berg, ofta klädda med både skogar och fyllda med terrasser för risodlingar.
I norra delen av ön finns de mest imponerande vulkanerna, några är aktiva och ger då och då ifrån sig rök.

De mest besökta delarna av Bali är badorterna på den södra spetsen. Här ligger bland annat Kuta, berömd för sina vackra solnedgångar, den långa stranden och det hektiska nöjeslivet.

I bergen på norra Bali ligger ett av världens vackraste tempel, Pura Ulun Danu Bratan. Tempeltornen ser ut som om de flyter omkring på stora plattformar, men de är byggda på små öar för att skapa den effekten. Det här är en typ av vattentempel som finns här för att välsigna det viktiga vattnet.

Karta över Bali