BALI

20 sep. 2015 22:15
Visningar: 1012
Hej! Tänkte göra en avstickare från Thailandssemestern på 10-14 dagar till Bali då jag hittat billigt flyg..
Undrar om det är dyrare att leva på Bali än i Thailand eller vad ska man jämföra med?? Undrar vart på Bali man ska bo normalpris (3-500 per natt är väl budgeten) Och vi har en 1½ åring med oss så gärna barnvänlig strand men det ska finnas ett centrum/ stad.
21 sep. 2015 14:16
Bali är liknande i pris som Thailand.
Kuta är den största staden med massvis av turister och försäljare. Stranden har stora vågor för surfing och är inte jätte rent.
om du där emot tar dig från kuta så kommer du få det riktigt bra.
svenska paradiset gilli t är en favorit med jättefina stränder och det är en båttur på x antal timmar dit Men väl värt.
För 300-500 får du ett bra boende!
Kolla in på TripAdvisor så ser du priser på olika hotel nära stranden på de olika orterna både på och öarna utanför bali:)

hoppas att ni får en bra resa!:)
21 sep. 2015 17:31
Hej, tack för ditt svar! Vart rek du att man ska åka då om Inte Kuta?`Vi vill ha ett centrum ingen liten by och nära till stranden.
11 okt. 2015 13:01
Har ni barn så är det många som åker till Nusa dua där det är betydligt lugnare med vågor i vattnet, många barnfamiljer som åker dit, även till Sanur som har ett centrum. Västsidan på Bali har otroligt mkt vågor och kraftiga strömmar så kan vara svårt för barn att bada utan en vuxen som går bredvid. Därför skulle jag nog rekommendera östsidan till er :) Prismässigt tycker jag Bali är betydligt billigare än Thailand både när det kommer till mat, aktiviteter och shopping. Kom ihåg att åka med Blue bird(det seriösa taxibolaget där) om ni åker taxi och ha taxameter, finns alldeles för många andra taxichaufförer som försöker lura en där borta.
Hoppas ni får en trevlig resa!
11 okt. 2015 19:28
Sanur har absolut mysigaste byn om man jämför med Nusa Dua. Nusa Dua har bättre strand men centrat där är llte tråkigt om du frågar mig.

Helt ärligt, man åker inte till Bali för strändernas skull. Man åker till Bali för människorna, maten, omgivningarna och mycket mer.

Ledsen om jag låter brysk ovan men vill vara så ärlig som möjligt. Bali är en av mina favoritöar.
12 okt. 2015 13:48
Jag förstår dig helt Jeppe och jag personligen har aldrig bott i Nusa Dua eller Sanur bara varit där när jag åkt runt men du måste förstå att det "snooze68" frågar är att hon vill ha tips om en barnvänlig strand så är det den sidan som man kan rekommendera. Alla har olika syften med sina resor och det är något som vi alla måste acceptera på den här sidan..
16 okt. 2015 12:27
Tack för era svar, Nusa Dus har jag kollat lite på , verkar fint, Vi hänger inte på stranden hela dagarna, inte alls. Men har förstått av Bali inte är så "jättestort" och vi tänker - Utflykter. Men boendet just vill vi gärna ha centralt och nära strand. Andra tips då? På utflykter? Men om jag förstått rätt så har Nusa Dus ett centrum eller?
Av Hilmis
16 okt. 2015 15:14
Hej!
Vi var på Bali i april i år. Vi bodde i Sanur. Men vi var även på en liten tur till Nusa Dua. Det som vi såg var fina trädgårdar och många fina stora hotell. Kan inte uttala mig om något "centrum", såg mest ut som ett hotellområde. I Sanur fanns ett centrum med vanliga människor, restauranger, shopping osv. Nattmarknaden där kan vara värt ett besök.
Hotell finns det i Sanur i många olika prisklasser området är stort, mycket att välja bland.
Stränderna i Sanur är bra men ingen wow-upplevelse. Med ett litet barn skulle jag nog se till att jag har ett hotell med en bra pool istället.
Angående utflykter så skulle jag varmt rekommendera att hyra en bil med egen chaufför. Trafiken är mycket kaotisk. En chaufför kör er dit ni vill och så kan han rekommendera platser. Vi besökte bland annat Ubud och apskogen, ett tempel Tampaksiring tror jag det hette. Eftersom trafiken är så kaotisk så är den också jättelångsam, dvs man hinner inte så långt på en dag.
Vi var på utflykt till Gili Island. Jättefint, men vi var bara en natt där. Alldeles för kort (vi for därifrån pga regn), minst två nätter helst flera om man gör den långa resan dit. Från Sanur tog det ca 1,5 h med buss till hamnen, sen ännu ett par timmar med båt. På hemvägen så var det rejäl sjögång och det var INTE trevligt att vara instängd i en katamaran. Sammanlagt så tar nog resan från Sanur till Gili 4-5 h. Beroende på sjögång och väntetider. Ett närmare alternativ skulle ha varit Lembongan Island. Båtar går direkt från Sanur. Det tror jag vi gör nästa gång vi kommer till Bali! :)
26 okt. 2015 07:47
Hej! Har kollat runt lite och läst o läst o läst, tyvärr läser jag mycket om hur skitiga stränderna är..
stämmer detta? är ju inne på sanur mest då vi inte vill ha så höga vågor, men läser om att det är lågt vatten ibland, med risk att låta osmart - det är väl badvatten nångång på dygnet då eller?
Ah vill verkligen läsa att bali ska vara så fantastiskt men när jag tittat på youtube filmer och läst på tripadvisor känns det mer som ett trångt bulgarien.. ?
Av Hilmis
26 okt. 2015 09:00
Hej!
Det finns skräp på stränderna i Sanur. Det är sant. Det är inga vita paradisstränder men helt okej enligt min mening. I april var förmiddagarna väldigt lugna, lite vågor skulle bra gå att ha ett litet barn att plaska runt lite. Vattnet sjunker undan på sen eftermiddag vid 5 tiden men det är inget hinder för att bada, man måste bara gå längre ut. Tidvattnet är inget problem det blir ju mörkt där vid 7tiden hur som helst.

Säsongen på Bali börjar i maj. Så om ni kommer till Bali under vårt vinterhalvår så lär det nog inte vara lika mycket folk som i Bulgarien :)
8 apr. 2016 14:37
Hej :)

Hur gick det? Reste ni till Bali och hur var upplevelsen?