Bali???

Av Sofia86
22 nov. 2012 17:33
Visningar: 2090
Hej! åker till bali över jul och nyår, tänkte höra om nån har lite tips o ge? vad man ska se/undvika. vilka ställen och stränder som är ett måste?? uppskattar all info =) mvh sofia
Av Macho
23 nov. 2012 15:42
Hej.
Gili Trawangan tycker jag är ett måste. Det är ett riktigt skönt ställe.
Ubud, med risfälten alldeles utanför stan är väl värt ett besök.
Hyr gärna en bil med chafför en hel dag och åk runt.
Vi betalade 350kr.Då körde han oss dit vi ville hela dagen.
Tror vi åkte minst 30 mil den dagen och fick se en hel del.

Undvik Sanur om du kan.
Skall du åka taxi så glöm inte att pruta ordentligt på priset.

MVH Macho
24 nov. 2012 19:09
halloj sofia det är rängnsesong på bali då vi har vinter bara så du vet om du nu inte redan visste det.
Va på östra bali hitta några helt okej stränder där minns bara inte ved stället heter ska ligga nära amlapura i alla fall.

Tycker du om delfiner så kan man alltid ta sig till lovina lite lungnare ställe bra utbud med resturanger.
Finns hotel där man kan träffa delfiner på närmare håll annars kanske delfinsafarin där man kan inkludra snorkling efter delfinsafarin.

Annars så tycker jag att man inte ska fastna på nån ort utan resa runt specielt om det är första gången:)
fastna inte i kuta turistigt så det räcker 2 dagar brukar räcka för mig i alla fall,går och surfa där också surf skola finns.
26 nov. 2012 16:25
Visserligen är det regnperiod då, men när jag firade nyår där 2001 så började det inte att regna förrän den 14/1 och då var det rejäla regn. Du bör besöka Ubud en fin "konstnärs" stad, Lovina beach och simma med delfiner. Gri-gri ett vattenfall med härlig natur. Tanah Lot för solnedgång och se klostret vid ebb, för då kan man gå dit. Tyvärr så får man inte gå in där, men platsen är jätte fin.
Kuta tycker jag att man ska se, även om det är stökigt. Jag vet ej var du ska bo, men Sanur tycker jag är fint att bo i och härliga bad. Mitt favorithotell är Puri Santrian.
Av Jw72
6 dec. 2012 00:54
Hej
Såg att du ska åka till Bali under jul.
Sj ska jag åka till Indonesien bland annat Bali .
Jag kommer sj från Indonesien och har bot i Göteborg i 32 år.
Bali har jag varit många gånger.
I kuta beach är det fint med den långa stranden med många vågsurfare och resturangen, hoteler .
Det beror på hur du vill leva i Bali .
Om du ska det tar det lungt , rekomedera jag dig till sanur.
Om du gillar festa , då är det kuta beach.
Om du vill se tempel och olika konster,naturen, då ska du till ubud .
Sen fins det en ö utanför Bali som är lungt o fint. ( Gili )
6 dec. 2012 11:11
Hej, det framgår inte hur länge du skall vara där vilket så klart påverkar hur mycket man ska "klämma in". Tycker personligen att en viktig del av resande är att "bara vara och känna in stället också.

Jag och min familj har varit 8 ggr på Bali och det som jag spontant känner att jag inte skulle velat vara utan är t.ex. att åka till Lovina på norra sida och se delfinerna leka i soluppgången. Resan över bergen är fantastisk i sig och landskapet förändras ju högre upp man kommer, man ser allt från risterasser till vacka sjöar omrikgade av vulkantoppar. Vi tog en övernattning på ett jättebra ställe som hette Aditya varifrån man också hade gångavstånd till ett litet centrum med restauranger och affärer. Lovina är inte en ort utan mer en kuststräcka så det kan vara väldigt ödsligt runt boendet om man inte kollar upp det. Vi bokade delfintur med hotellet och fick kliva ombord i små klassiska båtar vid sex på morgonen nedanför hotellet. Att komma ut på havet och se gryningsljuset färga himlen alldeles orange-rosa med vulkaner och palmer i svart relieff sitter för evigt etsat i mig.

Sedan är min personliga favorit Gili T men om du bara skall vara ett par veckor tycker jag det är överkurs på första resan.

Däremot skulle jag absolut rekommendera ett eller två dygn på Nusa Lembongan som är en ö mycket nära Bali. Man kan åka över för 125000 IDR med en firma som heter Sea Horse Speedboat. Den avgår från Sanur och kör direkt till den finaste straden som heter Mushrom Beach. Stanna en eller två nätter och njut av den fina stranden. Äta ska man göra på The Beach club (f.d. Scallywags), man ringer dem så hämtar de en gratis samt kör tillbaka en när man vill gratis från/till hela ön. Hyr gärna moppe och kör runt denna lilla ö. Men det viktigaste av allt; boka en snorkeltur till Mangroove Reef - fantastiskt!!! Jag såg tilloch med en stor manta rocka glida förbi + otroligt vackra koraller. Om du dyker är Crystal Bay något alla pratar om men för snorkling tycker inte jag det var något.

I motsats till många andra tycker jag/vi att Sanur är riktigt boring. Vi bor alltid på Poppies 1 eller 2 på Kuta. Älskar de små gränderna med hål-i-väggen restauranter där man kan äta en nasi goreng för en tia och träffa folk från hela jorden. Senare pånatten är det ofta live musik på någon av de små barerna. Man kan sedan ta taxi ett par km upp till Double Six-området där det ligger flera jättebra restauranter med utsikt mot havet och den fantastiska solnedgången. Solnedgången på Kuta beach är ett kapitel för sig - det är så mycket folk där då som sitter och tittar, spelar fotboll, leker med drakar osv. Massor av små provisoriska barer slår upp i form av en kylväska och några plaststolar, det finns trummor och eldkonstnärer efter att mörkret sänkt sig.

Nej usch vad jag längtar tillbaka nu... Tur att det bara är ett halvår så är det sommar igen :)
Av Sofia86
9 dec. 2012 13:15
hej! tack för alla tips =). är det nån som vet hur man kommer snabbast till gili Tawangan från bali? kommer landa på Bali den 22 dec och vi tänkte åka direkt till giliT ??
Av Macho
9 dec. 2012 20:33
Hej.
Vi åkte till Gili Trawangan från ett ställe som hette Padanbai med ett bolag som hette Gilicat.
Köp inte biljetterna på nätet. Vi gjorde det och fick betala dubbelt så mycket. Så köp biljetterna på nån
travelagent på Bali. Resan tog 1tim 45min.

Med vänlig hälsning, Macho
15 dec. 2012 16:59
Det enklaste är väl då att flyga inrikes till Lombok direkt när ni landar. Inrikesterminalen ligger typ 100-200 m till höger när man kommer ut ur ankomshallen, följ bara trottoaren. När ni landar har ni ca. 1 timmes bilresa + 25 min speedboat tills ni är framme.

Men om du åker vid jul o nyår kan det kanske vara dumt att gå dit och bara chansa på biljett även om det går många plan per dag. Vi har tagit hjälp med inrikesbiljetter via www.ticketindonesia.com några ggr, man bokar via deras sida och betalar via PayPal varpå de mailar e-tickets. Har fungerat klockrent varje gång. Vid den tiden på året bör ni kanske även boka boendet och då kan hotellet (även de billigaste) hjälpa till med transfern från flygplatsen.

Vill man åka bår över är Scoot en av de bästa, går från Sanur beach http://www.scootcruise.com/.
Av Sofia86
16 dec. 2012 13:02
Tack för svar :) är det nån som vet om man behöver en adapter med sig till Bali? Sen undrar jag är det nån som vet hir jag ska räckena deras valuta i svenska pengar?( verkar så krångligt) tack :)
Av Jabride
16 dec. 2012 20:01
Nusa Lembongan skulle jag inte missa. Tanis villas funkar, ca 50 dollar natten, men man beöver inte äta där. Gå gärna inåt ön för billigare och mer spännande matupplevelser.

Snorkling runt ön är bra, men se upp för strömmar.

Vattenpalatset Tirta Ganga, som ligger en timme från Candi Dasa på östra sidan är värt ett besök. Åk tidigt på morgonen. Bada i färskvattenpoolen. Som vanligt gör upp med en " guide" innan. Dvs priset.
21 dec. 2012 14:47
Hej, det lättaste sättet att räkna om pengarna är att ta bort de tre sista nollorna - då är man tillräckligt nära många gånger beronde på hur exakt man behöver veta summan i SEK.

10 000 rp = 7,50 SEK ca just nu enl. (dyra) Forex.

Det innebär att man tar bort tre nollor = 10 SEK och nu då så drar man av ca. 25% på det.

375200 rp = 375,2 ./. 25% = ca 280 SEK osv.